O tură în caruselul banilor bucureștenilor

Fusei la târgul de Crăciune ca să nu mergeți voi, sau cum se spune.

Ca să încep din jumatea târgului, ca găina din vârful grămezii – mă traseră copiii de mânecă că ei vor să dea in carusel. Hai, tată. I-am luat de-o mână și un picior și hai cu ei acolo. Așteptam pe cineva să ia bani. Dar nu. Zic, la ieșire. Se dau copiii și eu cu ei. La ieșire cu portofelul pregătit , dau sa scot două trei foi, că distracțiile astea sunt scumpe prin târguri de Crăciun, am văzut eu in Leipzig, Berlin , Dusseldorf , ba chiar și Orleans .

In loc să mi, se ia mi s-a dat . O felicitare, ceva. Zic – hopaaaa, face cinste primărița.

Și cu asta și cu concertul cu niste artiste blonde care ziceau ” ce bine că ne revedem și de Crăciunul ăsta” – cred și eu că-i bine.

Și asta e tot ce nu-i bine la târgul ăsta de Crăciun . Asta și vremea.

Că dacă nu era vremea de tot căcatul poate treceam cu vederea și astea. Că eu când văzui termometrul montat pe exteriorul geamului de la bucătărie că măsura 2 grade zisei că e ok. Dar până plecarăm se făcură zero și un vânt chiciuros, care îmi trimitea niște săgeți prin coaie de zisei că ăștia, pe care îi țin de mână, sunt toți copiii mei pe viața asta; pe restul i-a luat dracu’.

Și vremea era la fel de rea și în piață și știi cum e când primăria dă toți banii la lăutari. Mai greu cu strânsul zăpezii și mai tango prin bălți.

Dar merge un pas în patru prin cirofleașca asta pe ritmuri de rock latino românesc – ceva boschetari, am uitat cum se numesc.

Altfel, aș vrea să continui să fiu hater pentru frigul îndurat, dar nu prea e ok.

Nu prea e ok că ce e p-aici e chiar decent / mai bine, comparat cu ce am văzut prin alte țări.

Vin fiert mai bun decât ăla din Germania, dar era mai bună o bere rece că aia nu-și schimba temperatura așa brutal ;

La fel și chestiile tradiționale, ciolanul cu varză și cârnați, băi, miroseau într-un mare fel. Da, știu că ați văzut voi chestii in Germania și Cehia, iar eu sunt degrabă nihilist și anti-patriot, dar să fim sinceri acuma: românii fac niște chestii cu porcul și varza, de care restul națiilor pe unde am trecut eu nu prea sunt capabili . Nici pe departe.

Și standurile de manufacturi arătau mai original și mai neaoș decât în Germania și Franța.

Costume naționale, chestii lucrate la andrea și vase Ming originale, de la Horezu .

Serios acuma, dacă se îndreaptă un pic vremea cât să poți ține o farfurie de hârtie cu în mână și să apuci să-mbuci ceva înainte să ia formă de cub merită un drum.

Și desigur să te dai o tură în carusel gratis, că oricum ai plătit distracția, dacă ești bucureștean.

Io nu sunt, deci cum ar veni că m-am dat pe banii voștri. Bine, am firma pe București, deci e și pe banii mei, dar doar anul ăsta, că o să-i fac și ălia buletin la țară, nu e bai.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments