0.95 Țuici din Mauritius

Ăștia din Mauritius au trestie de zahăr căcălău.

Și fac din ea pe lângă ce e evident și mult rom. Bine și asta e evident. Ce nu ți-ar trece prin cap, poate, e că fac și curent electric arzând trestie.

Despre asta, poate, al’ dată , dar ce e de știut pentru turiști că au niste excursii pe insulă unde poți să deguști rom făcut acolo pe care îl marketează ei ca fiind special și pula mea. Eu nu am mers in ălea că nu eram de capul meu acolo. Dar am făcut ceva degustare la un shop de unde am cumpărat rom de la două companii. Una e Chamarel, care cică e megacunoscută și de care sigur nu ați auzit, de la care am cumpărat un set de 7 sortimente in sticluțe mici de 50cl ( la cinzeacă, cum ar veni ). Ca să vadă și limba mea ce se laudă ăștia că fac.

Și dacă vreți să îl beți pe ăla bunu’ ( pe ăsta l-am degustat in shop) nu luați de la pomul lăudat, ci “Gold of Mauritius” , dark ( nu îmi place romul “alb”) , învechit 5 ani in butoi, XO- cum zic ei. Cu gust de coniac. De coniac VSOP , dar coniac. Bun.

Acu’ , am făcut și degustarea Chamarelului acasă, cu frate-meu și cu soția

Pe rând.

Din cele 4 sticluțe la culoare, una e cu ceva rom gold, adică învechit și e așa okish, dar nimic special.

Cele două fiole albe cu dop alb conțin rom alb și rom dublu distilat ambele praf & praf-er. Țuica lui tata, aia proaspătă, neinvechită, e mai bună decât romul ăsta scârbos.

Mai e una alba cu din galben care-i lichior de cocos, care e interesant in sensul bun, dar nu poți prea prea mult, că e prea intens și un pic uleios de la zeama de cocos. Dar e foarte bun de pus in cocktailuri.

In celelalte 3 sticloanțe sunt tot lichioruri, dar nu genul ăla siropos și dulce de 20 pe o scară de la 1 la 10, un fel de rom aromatizat și un pic îndulcit. Aveau și aia in Reunion ceva de genul, îi spuneau Arrangé și e o poșircă de nedescris.

Dar lichiorurile ăstora de la Chamarel sunt “the shit”.

In ordinea decisă de papile:

Ăla mai bun , în fiola cea mai goală, lichiorul cu cafea. Superb.

Următorul e ăla de mandarine, aproape la fel de interesant și băubil , iar bronzul e ocupat de lichiorul de vanilie. Care e așa și așa.

Sa vă fie dă bine, că mie mi-a fost. Am dormit lemn.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

Asa au apărut primii bețivi. Încercau sa găsească un somnifer bun. Și cum pe vremea aia nu era farmacie sau internet…. Well, what can we do?