Cu PC-ul îndesat pe gât și-n Romulania. #gayurovision

Am citit cu interes articolul asta scris de un grec. Cumva pe prin estul sălbatic se mai apreciază cât de cât dreptul la o părere, oricare ar fi aia, și la libera exprimare. Dar nu pentru mult timp și cu costuri, evident.

Nu mă uit la Eurovizioane din două motive. În general că nu îmi plac showurile din timpul concursurilor și bla-bla-urile care consumă circa 2/3 din timp – dacă ar fi doar muzică ar fi interesant.

Al doilea, particular, că la ăla național mi-era lehamite de muzică proastă și fosile din juriu, iar la ăla european că-mi era lehamite de voturi politico-PC și destul de des muzică proastă.

Dar în general ascult melodiile participante pe YouTube. Unele-s ok, cred că am și cumpărat una ( din greșeală, lol ).

Am ascultat auzit adineaurimelodia asta (așa am ajuns la articol ) și-mi zic în barbă ”bă, hai că nu-i rea! A murit Moculescu?” Nu știu ce șanse o avea ( ar fi avut) că nu le-am ascultat pe ălelalte din alte țări, dar eu am citit pe YouTube că-i din finală și-am înțeles prost că ar fi câștigat concursul. Dar nu. După care am citit în comentarii ( nu ești surfer de internet, dacă nu citești și comentariile de pe youtube) că ”Romania voted for you. You are the real winner, Laura ”. Cand zice cineva că you are the real winner, înseamnă că nu ești și-atunci cine e? Alexandra Crețu ( știu că se numește altfel, dar ori suntem romulani, ori nu mai suntem ). Și băi, nu e rea nici asta, pe bune că cred că a murit Moculescu, că altfel nu îmi explic. Mie-mi place mai mult vocea primeia, aia cu ”real winner” ( bă, poate-s eu sensibil la tonuri, dar mi se cam ridică părul pe mâini) , asta parcă-i cam monotonă, dar are beat mai bun, mai stilat, mai de dance floor, merge să bagi un bluz cu gagica pe ea.

În fine, aș fi trecut peste, că mereu există controverse, păreri personale și din alea ”educate” și nu prea contează pentru mine treburile ăstea cu jurii.

Dar mi-a sărit în ochi în comentarii ceva cu homophobic and shit și zic să văd care-i treaba. Așa am ajuns la articolul ăla de mai sus și la faptul că gagica asta a făcut un clip cu mesaj anti-homosexuali al alora cu coaliția familiei tradiționale cu femeia cu ochii negri și pula mea.

Acu’ gagica și-a ales prost aliații, asta-i clar, mesajul e ușor idiotic cu Dumnezeu și plm, dar na, părerea ei. Și ghinionul ei că au adus ăștia în juriu în locul lui Moculescu doi britanici poponauți :
William Lee Adams ceva scriitor la o publicație Eurovision și un compozitor(?) : Deban Aderemi . I-au dat 4 , stai jos. Și nu, nu pare să fie vorba că nu le-a plăcut. Adică 4 din 12 e o notă de căcat, parcă nu se potrivește reacției inițiale, părerea mea.

Ehm , când te pui cu poponauții feroce pățăști :).

Plm, nu-i nimic de spus pe temă, da’ eu unu știu ce cântec am de cumpărat când apare pe canelele de distribuție, că mă gândesc că aprecierea aia materială prinde mai bine decât recunoașterea comunității gay, care are pretenția să dicteze fără doar și poate cam ce muzică ar trebui să ascult io.

P.S. : Melodia este deja pe Google Play, de unde am si cumparat-o. Vorba aia share si like .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RV
RV
5 years ago

Eu când am zis că am votat împotriva lgbtqplm-ului la referendumul cpf mi-a sărit lumea în cap. Așa că am început să discrimineaz activ la angajare. Și o să îi discrimineaz activ cât pot. Da, știu, nu e frumos sau etic, dar nici să își ia ăștia nasul la purtare și să îmi violeze dreptul la liberă exprimare nu e frumos. Culmea e că nu am nimic cu ei, fiecare să fută și să pupe ce vrea. Dacă e să fiu sincer, și eu am mozolit la bărbați când a fost să fie (4some), dar am ceva când îmi spui… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Problema e ca discriminarea ta activa la angajare se poate intampla sa o platesti/ subventionezi tu din buzunar – daca-i firma ta, sau actionarii si restul de muncitori, ca-n principiu cand angajezi pe cineva iti trebuie omul cel mai potrivit pe jobul ala nu straight sau pe invers. Da’ whatever, vezi tu cum functioneaza asta. Presupun ca oricum sunt destul de rari.

Marius
Marius
5 years ago

Tot nu inteleg ce inseamna PC de la ce vine.??

Livache
Livache
5 years ago

de citeva zeci de ani pe mine ma atrag mai mult melodiile moldovenesti vs “ale noastre” (vorbesc de concurentii la eurovision).. dunno, poate ca acolo fiind foamea mai mare oamenii aia se straduie sa creeze ceva, nu doar copiaza o reteta ?

uite exemple:
https://youtu.be/mVhtWfC7RF4
https://youtu.be/ECyeUYsU14E

Marius
Marius
5 years ago

Multumesc Catalinx. Grozava chestie asta cu PC. Am folosit-o si eu in UK de cateva ori si functioneaza…pana nu o mai face. In Romania imi luam bataie lejer la fazele alea desi aveam dreptate )

Schipix
Schipix
5 years ago

Pe fătuca asta am văzut-o pe la America’s Got Talent și pare-se că și la varianta românească a show-ului.