Altă sâmbătă la mare: un pic de chix la Camber Sands

Veneam din Suedia si voiam sa prind 22 iuniele pe undeva prin nordul Scotiei, in visul meu umed la Inverness, daca nu, macar la Iedimburg (Edinburgh – da’ io-s romulan) sau pe acolo.

Dar sotia e downcaster, ca nu, ca e prea departe ca facem mult pe drum, ca har ca mar. Bine, doar n-o sa merg singur acolo.

Si ca cauta ea in alt loc misto. Si cauta si cauta si imi arata ceva misto, cica la Camber Sands la 2.5h de casa. N-am nimic cu cum arata plaja, dar la unde e pozitionata cam ii spun ca nu prea. Mai zic de doua ori nu si plecam. Ca oricum e sambata suntem liberi , de ce nu am petrece-o pe drum, mai exact pe M25, unde te poti intalni cu toti englezii care au plecat de acasa. Si au fost atat de prosti sa mearga pe bucata asta de centura.

Ma rog, am mai gresit drumul o data pana la M25 dar de-acolo, mai greu sa-l gresesti cand te misti cam ca pe jos, doar ca mai incet.

In fine, candva am ajuns noi, ca sa vedem ca era asa un un pic dens – lume “cam buluc” – dar fara sezloange. Foarte bine ca era fara sezloange ca noi eram plecati de-acasa cu mana in cur. Nu ca n-aveam o umbreluta sau o patura, n-aveam nici macar slip la mine. Eram in blugi si in adidasi. Copiii aveau si s-au si balacit.

Bine, eu când zic dens zic așa, generic, că citeam azi un articol despre ce mișto trebuie să fie la Mamaia cu toată plaja ocupată de șezloange și umbrele, până în buză, uite, și mă gândesc că ce nație proastă trebuie să fie românii, că plătesc ca să meargă acolo, lor le place , cred că e ok așa și mi-am adus aminte brusc de ce îmi place mie la mare acolo unde e rarefiat, sau unde sunt șezlonguri la ce a distanță de mare, în fine, de ce destinațiile mele preferate sunt altele decât România.

Da, în comparație cu Mamaia cred că toate plajele ăstora sunt undeva între parfum și parfum d-ăla scump. Atâta că e frig și apa rece, na.

In rest eu am asteptat un pic sa se goleasca plaja, cam de la 14:00 la 17:30 si dupa aia mi-am scos iar drona sa ma dau cu ea. Iar ca handicapatu’ o conduc de zici ca-s o blonda beata, fara permis, da’ promit ca e ultima data ca am mai invatat niste scheme si in timp ce voi cititi asta eu probabil le pun in practica, cine stie.

Bai, plaja ca plaja, arata cum o vedeti, marea e asa si-asa, nu e rau nici fantastic. De mancat nu prea ai unde acolo, dar am fost in Rye unde am gasit un restaurant italian misto. Si arhi plin, da’ avea mese afara. Nu stiu de ce toata lumea se inghesuie inauntru la astia. Pe vremea asta buna, pe care n-o mai vad ei prea curand. Probabil sunt idioti, dar noroc cu asta ca am gasit un loc in gradina.

Restaurantul, ca restaurantul, iar da-i cu vin, da-i cu bere, astea, ca soferii de UK. Glumesc, plm, pe sticlele astora scrie sa consumi alcool responsabil, nu beau mai mult d-o bere cand conduc.

Dar orasul asta, Rye. Bai, tata, aci da. Sa te tot pensionezi, ca altceva nu cred ca ai ce face dar arata misto.

Asta e partea aia mai nașpa, cu parcarea.

O terasă.

Să tot bei.
O stradă.

Altfel, la ora la care am ajuns noi acolo, se plimbau câțiva turiști ca noi pe străduțe, era un de-al locului, cred, îmbrăcat ca la 1800 și se plimba cu un felinar de colo-colo, să facă turiștii poze cu el și să facă și el o liră.

Altfel, trăgeai cu tunul și nu vedeai pe nimeni de-al locului. Dracu’ știe cine o locui în orășelul ăsta de poveste.

Și cu asta închei,că nu e mai mult de zis

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

E urat acolo in Mamaia de nu se poate, dar din alte motive, aglomeratia pe plaja nu cred ca e o chestie specifica.

Capra vecinului:

https://www.mirror.co.uk/lifestyle/travel/british-breaks/romantic-english-coastal-retreats-couples-1271108

Asta ca sa nu scot artileria grea cu Brazilia si China. :)) Asa sunt plajele “comerciale” din pacate, mega-aglomerate. Mai libere doar cele private sau in extra-sezon.

In alta ordine de idei, hai sa dau un search asa, cat ar costa o casuta acolo, de curiozitate:

https://www.rightmove.co.uk/house-prices/detailMatching.html?prop=27519866&sale=9358954&country=england

Casuta, da? 98mp. 🙁

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Stiu ca sunt si la ei plaje aglomerate. In fine, nu stiu de ce ai merge la Brighton, dar nu-i treaba mea. La modul ca sunt inconjurati de mare si ai plaja destula sa bantui singuratic, sau mai rasfirat.

Da, pretul caselor cam ala e. Eu ce-am zis relativ la Romulania si case. Iar treaba e ca dai banii astia si tre’ sa ai alti bani, ca nu prea se pune problema sa ai ce muncii acolo sa platesti rata, daca nu cumva cumperi cash.

Stropic
Stropic
4 years ago

Nu mai stiu exact ce ai zis legat de pretul caselor, sau la ce te referi, dar ceva mi se pare dubios rau. Tot speram ca nu caut eu unde trebuie.

Adica wtf, e un orasel de 9000 de locuitori, un sat ca sa fim corecti, doar ca da, unul frumos si la mare. Cate case de vacanta isi permite lumea? Ma asteptam in Londra la pretul asta, da, dar nu aici…

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Fix asta, ca si casute misto la mama dracu ( business wise) costa fantastic ( comparabil cu asteptarile din Romania, sau daca vrem cu alte tari prietenoase gen Spania ) . Treaba e ca astia au bani pe aici, si daca nu au astia, au rusii , chinezii si dracu mai stie cine si cumpara. Problema insa cred ca trebuie pusa altfel. De ce pula mea suntem noi atat de saraci ca nu putem sa cumparam o casa la mama dracu’ macar. Si nu noi doi, in particular, ca nu doar noi suntem saraci, dar asa vorbesc de oameni civilizati… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Mamaia nu mai e nici măcar despre plajă. Ți-o spune unul care stă la 5 minute de mers pe jos și două rânduri de termopan Geneo față de stațiune. Asta in sezon că după e perfectă de cu totul alte activități decât îmbăiatul. Dar chiar și așa e mult mai ok la îmbăiat decât multe locuri de prin Vest. Intrarea este lină, fără curenți puternici cu apă caldă și suficient de sărată. Într-un fel caracteristicile astea o fac comercială și deci aglomerată. Ca nici mie nu îmi place așa e altă poveste, devreme ce am văzut venind și străini fix… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Stii trailerul de la narcos, despre Pablo Escobar – cel cu imagineaza-ti ca te-ai nascut intr-o familie saraca, intr-o tara saraca, si pana la 28 de ani aveai atatia bani ca nici nu puteai sa-i numeri? Cred ni se potriveste si noua, dar numai pe jumatate. Ghici care jumatate. :)) Pe langa asta, da, de ce un salariu decent nu iti poate cumpara o casa decenta? Pentru ca salariile nu sunt decente ele in sine, indiferent cum le compari cu ale altora. Doar ca nu stii niciodata cat de ne-decente sunt, si cat de prost castigi de fapt, ca ne… Read more »