Căști. Episode 5. Marshall

Aparent tot căștile ieftine, de 30 de lei, sunt beton. Dap, am dezinstalat acu’ 2 luni Skype for business, instalat Teams, noul tool de conferințe and more de la Microsoft, un fel de WhatsApp de business, și cu ăla se aud ganță. N-am mai zis nimic,că nu îmi place să mă fac de râs că am platit 69 de lire încercând să rezolv hardware o problemă software, io itrist.

Se auzeau, că după ce m-am întors din Stockholm nu le-am mai găsit și zic că le-oi fi uitat pe acolo.

Le-a găsit soția în mașina de spălat și încă funcționează, dar am cumpărat încă altele intre timp.

M-am inervat și-am zis că îmi iau unele care îmi plac, dar nu chiar fix ălea pe care le-aș fi vrut că erau scumpe ci unele mai vechi și mai ieftine, normal .

Pe scurt voiam unele Marshall Major III cu fir și Bluetooth. Da’ 96 de lire ie bani, maică. Și am cetit io pe undeva că alea Marshall Major II sunt tot cam ca alea 3 de bune, doar că mai ieftine, pe la 72 de lire.

Și ce au ele în plus față de astea pe care le-am cumpărat ultima dată și pe care acum le folosește, soția, de la House of Marley?

In primul rand firul de 3.5 arată și el ca și când ai da bani pe el, nu ca sârmulița care îți leagă punga cu accesorii ca să nu se piarză; golduit la mufe, elastic, spiralat cum era cablul de telefon din ăla vechi, tot ce trebuie.

Pentru comparație, uite-le pe amândouă in poză și îți dai seama clar care sunt care și de ce astea de la Marshall sunt “de banii ăia”.

Adică, până să asculți ceva la ele, ăstea arată ca și când ai dat bani pe ele, știi cum e, nu te confundă lumea cu un cerșetor care și le-a cumpărat din târg din Vitan. Dacă vrei unele pentru imagine, să fii hipster pe stradă, astea sunt!

Așa am realizat că laptopul meu are o mică bubă la mufa de 3.5mm, sau la circuitul audio de ieșire. Cam gâjâie.

Asta e de rău, nu că am platit degeaba 72 de lire pe căștile astea, astea le-am cumpărat așa că am vrut eu, puteam să comand altele “in ear” de sub 10. Ci pentru că un laptop nou costă peste 1500 de lire :(. Păcat că nu are nici trei ani și nu am planuri de înlocuire mai devreme.

Au scos ăștia ai mei unele sub 1000 de lire, pentru săraci, cu procesor AMD , dar nu fac eu încercări d-ăstea de luat ieftin și bun, ca cu căștile, aici merg la sigur, că vorbim de munca mea,nu ne batem joc.

Sunt destui săraci și companii low cost care le pot testa pe astea.

Revenind la căști. Astea se aud mișto pe fir, le-am pus în telefonul soției care are DAC pe 32 de biti și se aud mai bine decât pe Bluetooth.

Nu, tot nu sunt ce trebuie ( vă și aud întrebând “da’ ce pula mea îți trebuie, mă, ție, muzicantu’ lu Pește” ( frații Pește, vă rog)) , cred că am io urechile prea ciufute, dacă nici banii ăștia nu mă mai încap.

Ideea e că atâta cât mă pricep io, nu la muzică, că nu vreți să mă auziți cântând, ci la sunet, canalele, adică benzile de amplificare sunt separate binișor, se aud distinct vocea și instrumentele, nu ai cum să regăsești asta în căști de 5-10 euro. Am zis binișor, nu ca de studio, echipamentele profesionale sunt și mai scumpe.

Dacă asculți rock, fie d-ăla spre unplugged, fie d-ăla de exorciști, ar trebui să se audă OK , dar dacă vrei chestii mai fine ( nu râdeți ) cu drum and base și electro , chestii care solicită tranziții rapide între frecvențe sau mai multe frecvențe diferite redate în același timp distinct , pentru asta sunt cam mediocre, își pierd din spațialitate și tot le simți mai bune decât pe alea de 10 euro, da’ te întrebi pe ce-ai dat banii. Sau daca vrei să asculți chestii de foarte finețe, cum ar fi muzică clasică, simfonică, de aia de filarmonică, iar cred că nu sunt cele mai potrivite, noroc că nu sunt eu cu d-ăstea.

Manelele duduie, n-ai treabă !

N-aș fi intrat în detalii din astea adânci , dar mă gândesc că dacă plătești o sumă mai mare pe un echipament ești interesat de mai mult decât dacă te aud colegii pe Teams. La aia sunt excelente, cică mă aud Crystal Clear!

Din păcate, cea mai mare bubă vine din construcție. Ca să închei într-o notă pozitivă o să spun că stau foarte bine pe cap, zici că sunt sudate, adică mă dor urechile de mor la cât de tare mă strâng ( după cca 30 de minute se simt). Iar asta e de rău, de foarte rău, mă gândesc că poate 9x lire să le iau pe alea mai noi (am înțeles că au rezolvat problema asta la v.III) nu erau așa mult. Nu pe dracu’! O avere.

Ce mi-a venit să îmi iau din astea,cu atâtea Bose, JBL, B&O și Sony pe piață?

Simplu, eu mai călătoresc prin aeroporturi și ascult de probă prin magazine , ori la Dixon’s, ori la alții care vând branduri ca astea de mai sus și nu pot să zic că am fost mulțumit de vreuna din astea ( la cat costă ). Dar am cumpărat acum vreo un an și ceva playerul ăla de la ei, Acton , după ce l-am auzit in Oxford și am rămas excitat, așa că m-am gândit că na. M-am gândit degeaba.

Ah și vă rog, nu incepeti iar cu căști cu noise cancelling and shit, sunt niste mizerii toate. Adică în sensul de muzică, dacă nu ai nevoie de noise cancelling și dacă îți stau gândurile în cap ok.

Notă: Se aud ceva mai bine decat ălea de la Beats (alea au basul superamplificat și feroce ( de prost) care inhibă restul scalei de frecvență, altfel ar fi ok) și deși lumea e de altă părere eu cred că arată și mai stilat ăstea. Măcar să fiu un cocalar cu still, hipstie-coca.

Vorbesc de Beats alea “ieftine”, solo2 și EP, pe alea Studio, de 300 de lire nu le-am incercat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dam167
dam167
4 years ago

Eu am vrut sa le cumpăr la un moment dat pe alea puțin mai mari – îmi plac cele over ear și sunt dispus să fac destule compromisuri pentru comoditatea oferită de wireless – dar erau cam scumpe (200 euro). Și mie mi se pare o fițoșenie inutilă noise cancelling ăsta, mai ales că la căști sub 200 de euro nu mi se pare că e destul de bun. Văd că nici la tine nu sunt comode genul ăsta și da, și mie mi s-a părut în magazin că sunt cam rigide și te strâng. Mie Sony mi se par… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Imi plac alea pe care le poarta sotia acum, de la Marley. Stau pe cap super fin si prin bluetooth se aud bine, doar ca nu se aud bine in conferinta prin bluetooth :/. Iar firul lor era de cacat. Am cumparat alt fir mai acatarii, dar acum n-o sa i le iau inapoi :). Le-am luat pe astea ca imi plac cum arata, se aud si binisor – pentru banii astia. Acuma, ca nu pot sa le tin pe cap, astea-s detalii :). Mi-am dat seama cumva ca am urechi prea fine pentru cat de zgarcit sunt, alea la… Read more »

dam167
dam167
4 years ago

Eu mai degrabă ascult de pe telefon muzică decât de pe laptop și nu știu ce dac pun ăștia în iPhone, dar e important să-mi fie comode pe urechi – pentru mine cele mai comode sunt over ear și am ceva Sony MDRnuștiu cum, unele mari și rotunde la care le poți pune și cablu. Ce nu-mi place la ele e că sunt de plastic, dar poate dacă le mai găsesc la ofertă (100 și ceva de euro) poate mai îmi iau o pereche. Eu ascult de le Apple Music, dar că tot ai zis de muzica clasică, mie aia… Read more »

Fery
Fery
4 years ago

Sennheiser 4.50

Nusunteu
Nusunteu
4 years ago

Folosesc Sony M3 de câteva luni și dacă scoți din calcul Noise Canceling( e foarte bun, testat în tren și pe un zbor de 10 ore) ramai cu un sunet destul de bun. Nu pot spune ca am mai ascultat căști din segmentul asta dar sunt mulțumit de ele. Prețul e întra-adevăr cam mare, dar cred ca ți-ar fi foarte utile dacă vrei sa asculți muzica.
La convorbiri sunt absolut execrabile dacă nu e liniște în jur.

zgriptorul
zgriptorul
4 years ago

Un pic off topic: dacă ăștia de la Lenovo au ajuns deja la T49x, sunt curios ce o să mai folosească ca și denumire pentru modelele de 14″ …

Stropic
Stropic
4 years ago

: nu e chiar aceeasi melodie…
vezi https://youtu.be/RtoCxVhnil8

adica nu e diferenta chiaaar asa de mare. :)) desi este una, daca o aud pana si eu, e clar.

plus pe mine ma mai deranjeaza cateodata diferentele de volum pe youtube, unele sunt fff incet.

Editat:

Sunt foarte utile castile noise cancelling, mai ales cand le cumperi tuturor celorlalti pt ca tu ai renuntat la casti si ti-ai luat boxe…

Fery
Fery
4 years ago

Au ma 4.50 si drot daca insisti nu fi oaierless

Livache
Livache
4 years ago

dacă îți mai merge bluștuțul la laptop.. uite o idee pentru episodul 6 (cu ANC)

https://www.amazon.co.uk/Marshall-Active-Cancelling-Headphones-Bluetooth-Black/dp/B07BB4QFY2