Anuntul legat de lantul de cafenele Costa, care se pregatesc sa vina in Romania

In 2017, cand am ajuns eu prima data in UK, la Costa serveau cafea decenta. In 2019 e un pisat sinistru. Nu se mai compara sub nicio forma cu Starbax. Nu stiam de ce. Nici nu m-a interesat dar am vazut acum ( cu intarziere desigur, ca vorbim de un site romanesc) o stire cum ca Costa se pregateste sa vina in Romania ( stiam ca au mai fost desi nu mai retineam cand si ce, ca nu aveam eu bani de cafele scumpe in perioada aia ) in 2020, sub umbrela Coca-Cola.

Discutiile si achizitia Coca-Cola au inceput cam anul trecut pe vara, insa s-au finalizat la inceputul anului 2019. Practic , Costa nu mai e de ceva vreme britanica, e americana, dar are si valoarea produselor Coca-Cola, de duzina adica. Perfect ca sa nu mai beau de la ei deloc, gen bine ca am aflat.

Acum , relativ la faptul ca vin in Romania, tinand cont ca au venit inainte de criza si s-au retras in fuga cand n-a mai duduit economia, plm, nu stiu ce sa zic. Daca cred ei ca e o mutare buna acum. S-ar putea sa fie, cu criza sau fara, oamenii castiga ceva mai bine acum si s-au obisnuit de peste un deceniu ( multmim, Apple) sa consume chestii pe care nu si le permit.

Ramane de vazut. Legat de asteptari, eu zic sa nu va entuziasmati, ca daca in UK, unde asteptarile legat de cafea sunt oarecum ridicate, ei au ajuns sa vanda un pisiocola asa, nu-mi imaginez ca in Romania la saraki o sa performeze mai bine, ca stii cum e la noi. Margine de profit mai mare, costuri mai mici, ca pentru saraki.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
4 years ago

?? Costa suge pula de prin 2014, cred. ca daca in UK, unde asteptarile legat de cafea sunt oarecum ridicate Ridicate o pula. As putea sa le dau astora zeama de ciorapi si sa le spun ca-i cafea, ce dracu’. Margine de profit mai mare, costuri mai mici, ca pentru saraki. Meh. Probabil vor vinde cafeaua la gen 10-12 lei. Nimic deosebit. Oricum cam atata dadeam pe-o cafea si-n 2009-2010 (la o terasa, evident, ca era mult mai ieftina prin alte parti). Treaba e ca nu cred ca-s prea cunoscuti in Romulania, asa ca nu prea merge treaba cu “la… Read more »

Manowar
4 years ago

Meh. Atunci 9 lei, whatever, pana intra pe piata, nu prea stiu preturile din Romulania.

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Mda nu stiam ca sunt asa mare scula, am intrat odata intamplator cand imi asteptam colegii sa termine cu numarul ala de asigurari sociale. Cafeaua ordinara si nu mai stiu ce am luat langa, cred ca un cookie, care a fost nemancabil. Asa ca daca apare si pe la noi o sa fie un local foarte bun sa te feresti de ploaie.

Mike
Mike
4 years ago

Dar in UK ai incercat in mai multe locuri la costa ? Poate doar ai avut ghinion. Mie imi place dar nu sunt neaparat specialist in cafea, iar faptul ca a fost preluata de Coca cola nu inseamna neaparat ca o sa fie de calitate inferioara. Mie imi place la ei in special flat white.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Dap (inclusiv din orase diferite). In mai multe locuri. In 2017 beam doar de la ei si de la Caffe Nero, ca o ardeam in hoteluri, n-aveam eu aparat de facut cafea si alte alea.
In 2018, am fost de 2 ori in UK si am ramas surprins de calitatea in scadere – am crezut ca am nimerit eu locantele cu ghinion.
Anul asta mai mult prin gari ( pana sa imi cumpar rabla ) si de-atunci prin zone de pit stop ca benzinariile, evident, diferite orase.

Fery
Fery
4 years ago

Mie aia de la espressor mi se pare chiar ok. Aia din benzinarii de la automate nu e chiar ce trebe, dar nici aia nu e odioasa, atata ca e foarte scumpa. Mie imi place macchiato.