Cautand adevarul in vin

“In vino veritas” ?

Am scris un pic despre o seara , saptamana trecuta , cu mult vin , bun italian. La un restaurant italian.
Dupa o saptamana si un weekend in Paris am ramas cu ideea odioasa ca cel mai bine poti manca la un restaurant italian. In speta ALA. Mancarea fantastica.
Asa ca am tarat nevasta si copilu’ dupa maine aseara , sa experimenteze si ei. Am comandat fix aceleasi lucruri , doar mai putin vin . Gen 1 pahar , de gust.

Francezii spun ca vinul schimba gustul mancarii. Se inseala. Mancarea de aseara a fost doar decent de buna. Vinul nu schimba gustul, ci amintirile.

Pacat. Nu trebuia sa ma fi intors acolo. Am stricat o amintire minunata, doar de dragul adevarului.
Cand caut adevarul in vin , raman mereu cu un gust amar…

Send to Kindle

3 Replies to “Cautand adevarul in vin”

  1. Noi pe aici am descoperit ca cel mai bun restaurant e unul francez si a ramas la fel si dupa o masa acompaniata doar de apa minerala. Dezavantajul e ca e al dracu de departe de casa si ajungem doar de cateva ori pe an.
    Si chelnerii lor unguri sunt foarte profesionisti. Comanda luata foarte prompt fenomen rar intailnit in UK unde dureaza in medie jumatate de ora din momentul in care ajungi pana vine cineva la masa si ambient elegant, un soft jazz pe fundal, meniu rafinat si vinul recomandat de somelier s-a potrivit excelent. Ca tot desconsideram eu ideea de somelier, se pare ca face toata diferenta un vin bine ales pentru dish-ul respectiv.

  2. unde dureaza in medie jumatate de ora din momentul in care ajungi pana vine cineva la masa

    Hahahaha.
    E bine , ca dupa 10 , maxim 15 minute de asteptat , plec oricunde as fi.
    Merg intr-un restaurant, pentru atmosfera ,sa vorbesc cu cineva, in general. Ca de mancat pot manca si la Doner Kebab, nu-s fandosit. Daca nu le pasa de profitul lor , din partea mea ar putea sa nu vina. Peste tot pe unde am fost pana acu aci , au fost prompti , macar in luatul comenzii.

    Italienii de care spuneam sunt oarecum prompti si in servit. Nu stiu cat a durat , dar inca nu a inceput fie-mea sa se plictiseasca . Cred ca maxim 15 min, servirea . Comanda – instant.

    Ideea e ca nu prea imi place in restaurante imense cu personal putin . Nici nu merg in astfel de locatii , in general. Gen , macar de baut sa aduca , ca nu-s vita sa astept dupa ei.

    Si inainte de de felururile pe care ti le-ai comandat iti aduc ceva minuturi , gen sa nu te plictisesti, “din partea casei”. Am mai auzit ce spui tu in UK ( cred ca de UK vorbesti …) , se pare ca au uitat cum sta treaba cu manierele pe-acolo , sau nu prea sunt carciumi , altfel nu-mi dau seama.

  3. 🙂 Pentru mine recunosc ca e pur fandoseala si din cand in cand e legat de job.
    Asa mi se nazare cateodata sa ies intr-un bistrou rafinat unde exista dress code si pluteste in aer o lentoare de oameni snobi lipsiti de griji lumesti si cu toate ca noi suntem practic niste intrusi acolo, am aceasta placere sadica sa-l vad pe domnu imbracat la patru ace, bombanind ca nu se simte comfortabil incotopenit la patru ace. Bine, el stie foarte bine ca-l sorb din priviri la cat de bine-i sade dar asa face el sa para ca face o concesie.
    Revenind la carciumi in UK. Sunt aproape una langa alta. Dar in proportie de 80% sunt niste mediocritati atroce la nivel de cantina pentru beneficiari cu acelasi meniu invariant si servire de cacat atunci cand nu e cu autoservire, mese nesterse, rezervari incurcate tot timpul.
    Evident ca e mult mai comod sa mananci in oras dar pentru ca noi nu avem in apropiere ceva decent preferam sa gatim acasa cat de des se poate si in cel mai rau caz ma duc in supermarket si-mi iau un iaurt gras(btw alimentele alea pe care scrie 0 % fat sunt niste reziduuri) si o casoleta de fructe si am terminat povestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.