Cautand adevarul in vin

“In vino veritas” ?

Am scris un pic despre o seara , saptamana trecuta , cu mult vin , bun italian. La un restaurant italian.
Dupa o saptamana si un weekend in Paris am ramas cu ideea odioasa ca cel mai bine poti manca la un restaurant italian. In speta ALA. Mancarea fantastica.
Asa ca am tarat nevasta si copilu’ dupa maine aseara , sa experimenteze si ei. Am comandat fix aceleasi lucruri , doar mai putin vin . Gen 1 pahar , de gust.

Francezii spun ca vinul schimba gustul mancarii. Se inseala. Mancarea de aseara a fost doar decent de buna. Vinul nu schimba gustul, ci amintirile.

Pacat. Nu trebuia sa ma fi intors acolo. Am stricat o amintire minunata, doar de dragul adevarului.
Cand caut adevarul in vin , raman mereu cu un gust amar…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
9 years ago

Noi pe aici am descoperit ca cel mai bun restaurant e unul francez si a ramas la fel si dupa o masa acompaniata doar de apa minerala. Dezavantajul e ca e al dracu de departe de casa si ajungem doar de cateva ori pe an. Si chelnerii lor unguri sunt foarte profesionisti. Comanda luata foarte prompt fenomen rar intailnit in UK unde dureaza in medie jumatate de ora din momentul in care ajungi pana vine cineva la masa si ambient elegant, un soft jazz pe fundal, meniu rafinat si vinul recomandat de somelier s-a potrivit excelent. Ca tot desconsideram eu… Read more »

admin
9 years ago

unde dureaza in medie jumatate de ora din momentul in care ajungi pana vine cineva la masa Hahahaha. E bine , ca dupa 10 , maxim 15 minute de asteptat , plec oricunde as fi. Merg intr-un restaurant, pentru atmosfera ,sa vorbesc cu cineva, in general. Ca de mancat pot manca si la Doner Kebab, nu-s fandosit. Daca nu le pasa de profitul lor , din partea mea ar putea sa nu vina. Peste tot pe unde am fost pana acu aci , au fost prompti , macar in luatul comenzii. Italienii de care spuneam sunt oarecum prompti si in… Read more »

IM
IM
9 years ago

🙂 Pentru mine recunosc ca e pur fandoseala si din cand in cand e legat de job. Asa mi se nazare cateodata sa ies intr-un bistrou rafinat unde exista dress code si pluteste in aer o lentoare de oameni snobi lipsiti de griji lumesti si cu toate ca noi suntem practic niste intrusi acolo, am aceasta placere sadica sa-l vad pe domnu imbracat la patru ace, bombanind ca nu se simte comfortabil incotopenit la patru ace. Bine, el stie foarte bine ca-l sorb din priviri la cat de bine-i sade dar asa face el sa para ca face o concesie.… Read more »