Doua filme

image

Am văzut recent doua filme proaste.
Dracula Untold ceva și Birdman. De fapt un film și jumătate.

Am zis ca ploua, da?

Cel puțin Dracula a fost cat de cat urmaribil pana la final. Genul de fol slab pe care îl mesteci asa ca pe pufuleți.
Un pic de istorie distorsionata, un pic de scene filmate print tari cu munți cum nu sunt la noi, un pic de romani vorbind engleza,  dar turci vorbind turcește pentru ca se știe, în pula mea, de când lumea ca turcii sunt proști și nu vorbesc decât limba lor ( de unde si vorba, ba ești turc?),  pe când românii erau fără îndoială aliații americanilor înca de pe vremea lu’ Vlad Tepes, pardon Vlad Dracul, pardon Son of Dragon,  ca aparent de-acolo e originea numelui ăstuia. Te duci dracului, bah. Sau dragonului, după caz.

În fine e un pic de adevăr pe-acolo, mai mult decât în romanul lui Stocker,  nu nu partea în care Vlad bate singur  o mie de turci și mai cere ( da de unde atâția turci, ca aia ne mai cereau noua ceva copii, asa mulți omorâse Tepes), ci partea în care pe Tepes se înghesuie mai mult ai lui care mai de care sa ii vie de hac,  mai abitir ca turcii. Ca se știe din istorie ca cum se ducea sa ia Dobrogea de la turci,  cum venea var’su Fane cu moldovenii sa îl puie la punct.
Așa și în film dar în alt sens. Mi-a plăcut asa, gen,  mai bine decât sa nu faci nimic.

Da’ alalaltul, Birdman. Ne-am plictisit și eu și nevasta de doua ori și l-am întrerupt. Încă nu am ajuns la jumate. Adică, nu merge sa te uiți la el nici după ce ai făcut sex și te uiți oricum aiurea în tavan sa mai treacă timpul. Zău, mai bine ma uit în tavan. Și ma obosesc sa scriu despre asta ca am văzut ca are nota 7.9 pe Imdb din 250 000 de vizualizări/ rev.  Și nu înțeleg de ce. Adică trebuie sa ai 250 000 de oameni care n-au mai văzut film im viața lor ca sa se poată măcar uita pana la final.
Părerea mea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments