Sclavul curățeniei de un an și jumătate :iRobot

Bun robotul. De un an și jumătate patrulează prin casă.  Ma așteptam sa leșine bateria în atâta timp, dar nu.
Drept e că nu l-am văzut de mai mult de vreo doua ori cu bateria goală.  Ca am auzit ca se uzează la cicluri de descărcare completă. 

Intre timp am realizat ca datorită specificului casei – rareori plecăm toți de acasă și lăsăm totul în ordine pe jos când plecam – nu am prea folosit funcțiile:
– Ghidaj sau limitare cu far. Adică mai degrabă  îl închidem într-o cameră și mai are voie sa iasă când e curat lună.
– Încărcare la dock, adică sa se întoarcă singur la bază când își termina munca și sa se încarce.  Dacă îl prinde copilul cel mic pe jos, îl călărește și îl abuzează,  asa ca îl încărcat pus “sus”, cu mufa ca la laptop direct în el.

S-au consumat deja filtrele cu care vine la pachet și peria cu trei maturici.
Cred ca și peria rotativa.

Am cumpărat acum ceva vreme un set de perii și filtre: asta.

image

180 de lei. Presupun ca mai țin și astea un an, un an și jumătate. Ma aștept ca pe atunci sa crape și bateria?!

Ce sa zic, sunt costuri mai mari decât la un aspirator de duzina, dacă ținem cont ca poți cumpăra un aspirator comun cu 300-500 de lei și cu siguranță nu ai nici măcar 100 de lei costuri anuale de utilizare, ma refer la opționale, saci,  furtune.

Dar un aspirator d-ala consumă minim 1300wh.  Deci cam jumătate de kilowatt la fiecare curățenie, presupunând că termini în juma’ de oră .  Dacă ai face zilnic,  dar nu faci, că cine dracu’ pierde jumătate de ora pe zi-  te-ar costa vreo 180 de KW pe an, cam 100 lei. Asta nu consuma nici 100 de watti pe oră , cred.  Faceți .

Si, ok,  nu baga sclavageala zilnic nici ăsta , dar, când stam pe acasă, bagă tot la 2 zile, minim.

În plus, eu nu pot, nu pot, NU POT,  sa fac curățenie de adevaratelea cu un aspirator normal. Nu e nimic în neregula cu aspiratoarele normale. Doar ca eu ma plictisesc, fac spume și nervi sa o iau asa gospodărește tarla cu tarla, sa ma chinui la colturi sa vad cum nu știu ce cacaturi nu se absorb ca nu țin furtunul bine ca sunt pe după nu știu ce cute,  ca peria de absorbție nu trage la fel de bine pe margine ca pe mijloc, ca pula mea. 
Cu asta nu îmi pasă.  Face ce vrea, ii iau chestiile de pe jos care l-ar incurca, îi dau drumu’ și cam atât.

Mă rog, nu scapi numai cu atât. Din când în când, cred ca săptămânal, trebuie sa ii cureți peria mare și filtrele. Peria se umple de păr , filtrele de praf.

image

În poza se vede peria cu trei craci ” consumată “. Ma rog,  mai are un crac iar asta e familia HT 2.0 ( de la Hagi Tudose).

Am eu niște nemulțumiri,  cum ca nu pot sa ii dau drumu’ prin mașină,  sau prin server – de acolo trebuie sa scot praful batraneste,  sau prin cablurile de sub birou. Sau pe sub canapele, sau pe sub dulapurile de haine. Ehm, aștept cu nerăbdare nanorobotii de curățenie.
Sau prin baie – există o variantă cu mop, dar ultima oara când l-am văzut era păzit magazinul.

Altfel spus,  never-ever nu ma mai întorc la aspirator.  Nu ca irobot neapărat.  Dar robot sa fie.

Sigur, de fiecare data când vorbesc cu cineva despre asta, tot ce aud e: “eu nu dau atâția bani”.   Așa  zic și eu. Dacă ai o pasiune să faci curat manual,  sau măcar dacă te deranjează mai puțin decât costul robotului – be my guest.
Sau dacă ai, mai tare, nevastă,  gagică,  soră,  mamă,  sau altcineva pe care sa combini la munci d-astea,  bravo ție,  scapi ieftin.

La mine e complicat, ca uite:

image

image

Acestea nu-s nicidecum probe pentru testele de curățenie pe care le fac eu cu robotul,  ca să îi justific utilitatea,  ci ce lasă în urma zilnic copiii mei  liberi care zici ca sunt copiii din Hansel și Gretel. Pe bune, cred că  le e frică să nu se piardă prin casă, sau ceva.

Numai ca prin casă nu zboară păsările cerului care să le mănânce urmele.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
8 years ago

[…] După un an și jumătate. […]