M-am mutat la tara

De luni pana vineri , pana joi, cum se nimereste.  M-a trimis stapanirea sa dau cu sapa pe la altii prin ograda.  Intr-un sat  din Germania  al carui nume nu pot sa il pronunt.

Munca in sine oarecum suge,  ca sunt intr-un birou dintr-o hala si  clampanesc d-acolo. Ca cica sa fiu langa ei, interaction and shit. Interaction my ass ca  vorbim mai mult pe mail . Aia sunt mai mult in sedinte. Dar ce sa zic, banii lor, problema lor, in parte. Pana una alta , sunt navetist. Cu avion , cu masina cu ce se gaseste.

De cazare stau la un hotel in alt sat/ orasel  al carui nume-l  pot pronunta dar nu-l pot tine minte.

Partea proasta? Ca langa uzina aia care e in camp sunt niste terenuri agricole , iar miercuri au fertilizat unii terenul cu balegar lichefiat. joi mirosea pe raza e 2km a … veceu. Bag picioarele in agricultura BIO.  Azotatul de amoniu n-are miros. Eram cu niste francezi  cand treceam pe langa campurile din poza de mai jos ( mergeam la masa) si-mi explicau ei cat de sanatos e ce se intampla acolo. Imi venea sa-i bag cu nasu-n …cultura , sa miroasa mai de aproape.

Partea aproape la fel de proasta  e ca nu prea ai pe unde manca , fara sa pleci cu masina de la birou. Adica am gasit, ciuperca Wurst din poza de mai jos, unde un “meniu” costa intre 2.5 si 3 EUR.

Ai de ales intre Curry Wurst si Bratwurst  cu toping de ketchup , maioneza , sau sos remoulade si garnitura de cartofi prajiti.  Cu de toate , costa 3 EUR. Ffara cartofi, ca-s la cura , costa 2.5. Mai ieftin ca la Roumanie. Calitatea? Nu stiu exact, sunt buni la gust si se digera .Locatia , e dugheana , totusi. Am fost si cu masina de-am gasit un MeceDonalds. Meh, mai bine wurst.

De stat nu stiu daca ai pe unde , prin satul astora. Eu stau in ceva corcitura dintre sat si oras , cum am zis , la 10 km distanta. Si-acu’ urmeaza partea cea mai nasoala:

Iar  imi da cum ca Romania ar fi cea mai urata tara pe care am vizitat-o! Plm , cand ma uit pe la casele astora nu zici ca ma plimb prin sat zici ca ma uit la poze HDR. N-au fir de praf pe case, everything is so fucking green!

N-am auzit porci guitind in cotete , sau vaci , n-am vazut baligi pe drum , nici gaste nici rate. N-am auzit caini latrand , nici nu i-am vazut pe strada. Astia s-au degradat de tot , ce-or fi mancand daca nu mai cresc animale ? 🙂 Sigur tata m-ar intreba asta.

Au pierdut din chintesenta vietii de taran agricultor :P.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
bella
bella
8 years ago

Am trecut şi eu prin parfumul acela, dar am fost şi la o pensiune care avea 300 de ani şi între timp ajunsese să fie în oraş. Dar când am întrebat proprietarul ce face cu grajdul de piatră din curte, a spus
“Ţin vaci şi vând laptele vecinilor” .
“Ţii vaci în oraş ?”
” Acum 300 de ani oraşul era la 10 km.”
“Nu va reclamă nimeni ?”
“Pentru ce ?”

trackback
8 years ago

[…] un currywurst de 6 euro, care a fost mai nașpa decât ala de il mâncam acum jumătate de an în Borgholzhausen, la ciuperca din parcarea de tiruri, care costa 2.5 Eur și avea și Röstzwiebeln . Adica ceapă […]