Vodafone. Încă o dublă

Din capitolul viața e complexă și are multe aspecte.

Am menționat că am ajuns in Danemarca și că m-am trezit brutal fără voce în roaming. Gen, în Polonia mergea, trei ore mai târziu, în fața biroului, nu puteam să chem pe cineva să mă ia. Noroc cu Whatsapp-ul și cu faptul că netul mergea. Le-am scris eu lor de pe pagina de contact, folosind formularul lor,  probabil că mi-au dat direct ”Ignore”, dar nu m-am impacientat prea tare, că mergea netul.

Pe urmă s-a întâmplat treaba cu zborul futut și am ajuns în  Germania, în nevoia de a suna la un hotel. Pula voce, pula net. Că eram aruncat direct in Vodafone DE, din moment ce au prezență acolo și nu au ”deal” cu alții să mă primească în rețea, deci nu puteam forța operatorul în roaming.

Nici mesajele la *123# nu mergeau.  I-am spus doamnei să-mi mai bage  o fisă pe cont, ca să fiu sigur că am bănet. Degeaba.  Plm, m-am descurcat eu cumva, că-s băiat mare, dar ajuns în România am sunat, mai mult să-i înjur, că nu aveam speranța că mă pot ajuta ei cu ceva, logic.

E amuzant că deși am sunat la numărul ăla taxat cu 0.55 EUR, că nu am poftă să stau la coadă când vreau să-njur, tot pe mâna Andreei încapi, inițial . Andreea e roboata lor. Pe urmă am vorbit cu altă femeie, dar cu și mai puțină inteligență decât aia artificială.  Fiind femeie, m-am abținut de la injurii. Cu greu.

Mi-a explicat demoazela următoarele de mai jos. Nota bene, în caz că vreți roaming în UE de la Vodafone. Că altfel luați în muie.

Că am avut eu o opțiune de 5 EUR, ale cărei  beneficii se transmit și în roaming, pentru că-i ofertă veche și-s obligați s-o lase așa și că va funcționa asta până la 30 septembrie. Mi-e egal cu 0, eu terminasem deja opțiunea asta când eram în vacanță și am activat de atunci alta, de 6 euro, ca să avem navigație prin găWaze.

Doamna a confirmat și-a mai zis și că ăsta e motivul pentru care nu am mai avut roaming, că opțiunea aia e fără roaming.

Gen What? Eu am achiziționat-o intrând în aplicația de vodafone și plătind cu cardul, nu scria așa ceva, dimpotriva, se specifică despre minute internaționale.

Doamna a insistat că la activare ( adică după activare, ca să fim preciși) trebuia să fi primit un mesaj de la Vodafone în care mi se spune că opțiunea nu are roaming, mai exact nu că mi se spune asta, dar mi se spune că dacă vreau roaming au ei unele de la 8 euro în sus . Bă, ești prost?

Eu insist că nu știe despre ce vorbește, opțiunea aia a funcționat când am activat-o și-am și consumat net și minute din ea, că o terminasem pe aia de 5, și ca daca era așa, să fi menționat ei că e fără roaming, nu eram prost să iau una de 6. O luam tot pe aia de 5.

Ea că nu, că a mai mers așa că era activă și aia de 5 ( deși beneficiile de net erau epuizate) și că  nu a mai mers când a expirat timpul.

E corect că timpul ăla  a expirat la 31 iulie , iar eu am plecat pe 1.

Uitându-mă pe urmă, văd și că pentru net am consumat din creditul de pe cartelă, aspect cu care nu am nicio problemă. Mă doare în pulă, foarte bine, dacă nu au poftă să-mi dea pachete de date în afara României, să mă taxeze, de ce nu?

Dar am o problemă cu faptul că pentru net au metodă să-mi ia bani ( doar in Danemarca), dar pentru voce nu.  Și dacă nu au , Kaput, coaie!

Iar în Germania nu au metodă pentru deniciunele.

I-am spus ălia că-mi bag pula, fac reclamație la ANPC și ANRC ( ANCOM, plm, am îmbătrânit și eu).

Lucru pe care îl și fac, adică am să scot pulile din articolul ăsta și-am să pun niște screenșoturi din telefon.

Că nu poți, coaie, să-mi tai tu roamingul așa, când vrea pula ta, mai ales acum că cică e ”roam like at home”. Păi, ar trebui să fie mai bine ca înainte, nu mai rău.

 

Sunt un abuzator de servicii mobile ( conf. Vodafone)

Cea mai tare fază, după ce am vorbit cu duduia, am primit un SMS prin care îmi spun ei că  activitatea mea e preponderent în roaming ( Dacă iau ultima lună ca reper, au dreptate) și că,  conform legislației, oferta în roaming este pentru călătoriile ocazionale în afara țării, în limitele unei utilizări rezonabile.

Și că pentru a evita suprataxarea să mă prezint într-un magazin cu SIM-ul  și documentele relevante ( prin care să dovedesc că încă locuiesc în România) în termen de 14 zile.

Altfel ce? În afară de caii de la bicicletă, bineînțeles,  mă vor taxa cu circa 7.5 EUR per gigabyte și cu circa 1 cent pe minut per apel primit.

Zi să moară mă-ta, Vodafone!?

Păi, ce să spun, nu știu ce ar trebui să fac, să mai aștept 14 zile, ca un fraier, fără roaming , până se decid ei să-mi ia banii, sau să mă duc , să-i înfig pula în muie primei fătuci de la relații cu clienții dintr-un magazin și s-o mint  direct că nu mai locuiesc în România, că mă piș pe suprataxa lor de săraci și să facă bine să mă taxeze mai repede, înainte să-i mai prăduiesc eu de niște internet din opțiunea aia de 5 EUR pe care intenționez să mi-o activez din nou?

Desigur, abuzivi sunt ei, Astea-s condițiile.

Definiția abuzului.

Conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, pentru a determina dacă o utilizare este excesivă, abuzivă şi anormală vor fi luate în considerare oricare dintre următoarele criterii și mecanisme de control:

 • rezidența/domiciliul în România a utilizatorului de servicii de Roaming reglementat sau prezentarea unor dovezi care să susțină legăturile stabile cu România (ex. prin prezentarea cărții de identitate cu domiciliul în România, a unui permis de ședere/de muncă valabil, a unei adeverințe de studii etc.)

 • indicatori obiectivi privind prezenţa fizică (conectarea cartelei SIM) şi consumul (apelurile, SMS-urile sau traficul de internet), majoritar în roaming SEE față de consumul și prezența națională, în mod cumulat şi pentru o perioadă de cel puţin 4 luni

 • indicatori obiectivi privind inactivitatea unei Cartele SIM pe teritoriul național, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming

 • indicatori obiectivi privind cumpărarea și utilizarea succesivă în roaming a mai multor cartele SIM de către același client

 • revânzarea de servicii Vodafone sau cartele SIM

Ăstea sunt criteriile lor. Băi, ca să fie clar, pe ultimul îl înțeleg , sunt de acord cu el, că știu cum e treaba cu VoIP  pe cartele  prepay, nu detaliez. Adică, da, nu-s agent comercial.

Aia cu rezidența cumva-cumva o înțeleg, deși e stupid, că toți căpșunarii cred că pot prezenta un act de domiciliu din România. CI/ Buletinul, în România, e un act de domiciliu.

Cu al doilea nu-s de acord. Cumulat pe 4 luni sunt sigur că-i destulă prezență fizică a mea în România. Căcălău. Și consum.

Pe al 4lea punct garantez eu că nu sunt ei capabili să-l urmărească eficient.  La ce angajați și servicii au – trolololol.

Dar știi care partea tare? Că ”pedeapsa” e taxarea roamingului, cum am scris mai sus.  Păi aia le-o cer eu, de bună voie, dacă despre aia e vorba, că-i tot mai ieftină decât era netul înainte de potop.

Bă, să ne-nțelegem . Pe mine mă doare în pulă și dacă-mi taie numărul. Vai mie, în primul rând că nu e al lor, iar dacă îmi e important, îl portez la alți hoți și incompetenți.

Pot să îmi iau  X00 de cartele preplătite să le fac exploit la ofertele lor de roaming și până se prind ei pot să-mi sugă pula, le activez pe rând câte una, dacă despre asta e vorba. Da’ mi-e lene și-i cam treabă de săraci. Cunosc sentimentul, aveam cartelă la ei și când primeai un dolar la fiecare 100 de minute primite și nu știți voi ce metode aveam atunci. Deh, sărăcia.

În ceea ce mă privește pot să-mi interzică, dacă vor, IMEI-ul în rețea, ce n-ați auzit de Lyca Mobile? Nu că nu am deja o cartelă de UK și pot să o folosesc pe aia la relativ aceleași costuri. Mi se pare aproape inutil acum să ai un număr de România. E util dacă ai cont bancar aci, dar am s-o rezolv și pe asta, nu-i bai.

Morala: Eu m-am lămurit de un lucru: Aștia pot să fie cât de  decăcat vor ei, io abonament nu-mi mai iau prea curand la telefonie mobilă. Nu au decât să-mi sugă pula, viața mea de-acu înainte, cel puțin în relație cu chestiile din România, va fi pe cât posibil ”Pay as You Go”, la orice se poate aplica rezonabil.

 

 

 

10 Replies to “Vodafone. Încă o dublă”

 1. Eu am sters linkul, daca asa vrei tu, da’ nu ma deranja ca-i injuri intr-un articol, lol.
  Si-l stiam , imi aduc aminte faza aia din 2014. Mi se parea puti ciudat ca eu aveam deja microsim d-ala, dar cand am pierdut unul am experimentat chestia cu “n-avem decat pentru abonament “.
  *Ti-am trimis un mail, nu stiu daca l-ai vazut.

 2. https://m.vodafone.ro/promotii/promotie-cartela/index.htm

  De la 7 euro in sus au si roaming inclus, cam la fel e si la Orange. Parerea mea e ca-ti pierzi timpul cu reclamatiile, probabil au o situatie clara cu ce optiuni ai avut si cand s-au consumat/au expirat.

  Cu Vodafone (cartela) am avut probleme in roaming, in urma cu 2 ani, prin Ungaria si Bulgaria – mergea pe principiul nu suna tu, ies eu la usa din cand in cand; pe abonament mergea fara probleme. De internet vorbesc.

  Pe Orange am consumat, acum vreo luna, intr-o zi, mai mult de 10GB, tot incercand sa fac o instalare de MacOS peste internet, care-mi tot dadea fail. Cel mai probabil ceva legat de marimea fisierului transferat/proxy. Pina la urma am facut-o cu Digi. Le-am si trimis un mail celor de la Orange sa le zic de problema asta, mi-au spus ca vor face verificari si din proprie initiativa mi-au dat inapoi 10GB. Dupa 3 zile am aruncat oricum si Macbookul ala, oribil laptop.

 3. Ma, eu știu că au opțiuni cu roaming. Ei au tot updatat lista aia lunile astea. Eu când am luat-o pe aia de 6 era tot cu chestii valabile și în roaming, cel puțin în descrierea din aplicația lor, că nu eram idiot să mă zgârcesc la un euro, eram deja în afara ţării și mergeam pe roaming pe bani, care, culmea, era mai scump decât suprataxa aia cu care mă amenință ei acum. Nu știu exact cât, da-n cam de 100 de mega s-a dus un euro. Eu pot să îmi iau opțiunea aia de 7 euro, deși-mi convine mai bine fără opțiuni deloc că mi-am luat cartela de Danemarca și prefer să nu le mai dau bani pe cât posibil, dacă nu-s în stare să îi ia.
  Problema mea cu ei nu-s opțiunile, ci faptul că nu-s documentate corect și că îmi opresc roamingul brusc și că m-au pus în imposibilitatea de a activa vreo opțiune de aia de zic ei că are roaming.
  Și că mă acuză că aș utiliza roamingul abuziv, să le abuzez mamele în gură, plătesc pentru el oricum.
  Și nu mai vreau nicio opțiune, dacă mă gândesc mai bine, că nu-i poate opri oricum nimic să nu mă monitorizeze și să decidă că nu utilizez roamingul rezonabil și să mă taxeze oricum.
  Acum, faptul că îmi pierd timpul cu reclamații, asta o știu, dar nu-i mult.
  Gen, încă nu am primit o rezoluție la o reclamație făcută acum un an la ANPC. Rezoluție zic, nu să mă fi ajutat ăia cu ceva.
  Dar, plm, pe principiul ăsta îmi pierd timpul pe aici oricum, și asta o știu, da’ deh, unfinished business.

 4. Problema mea cu ei nu-s opțiunile, ci faptul că nu-s documentate corect și că îmi opresc roamingul brusc și că m-au pus în imposibilitatea de a activa vreo opțiune de aia de zic ei că are roaming.

  Cum ai scris mai sus, trimite o reclamatie bine documentata la ANPC si ANCOM ca sa ii amendeze, sunt practici comerciale incorecte. Astia continua asa in ideea ca romanul nu isi cunoaste drepturile si nu reclama nici in situatia in care lucrurile sunt absolut evidente, cum e in cazul tau.

  Gen, încă nu am primit o rezoluție la o reclamație făcută acum un an la ANPC. Rezoluție zic, nu să mă fi ajutat ăia cu ceva.

  Revino la ANPC amenintand cu escaladare la Comisia Europeana. Nici nu ai idee ce fibrilatii o sa provoci.

 5. Vodafone ar trebui sa scrie mai clar in aplicatia lor ca la abonamentul ala nu exista optiune de roaming. In felul asta nu ar mai exista situatii de genul…

 6. *E vorba de o extraoptiune.
  Dacă mă întrebi pe mine, Vodafone, cât și ceilalți operatori ar trebui să nu blocheze roamingul indiferent de opțiuni. Înțeleg, ai un top-up și pentru banii pe care ii plătește utilizatorul îi oferi minute și megabytes doar național, județean, cum vrei tu, nu contează. Spui acolo în ofertă cum sunt valabile beneficiile și e ok. Ce nu e ok e să blochezi accesul la roaming, pe principiul, dacă ai luat opțiunea asta îți blocam roamingul. Nu. Asta nu e ok.
  Gen, minutele nu-s valabile în Roaming, foarte bine, când sun din roaming taxează-ma conform planului tarifar național. Ca și când nu aș avea opțiunea.
  La primire cred că e cam ilegal să îmi iei bani pe minute. Că operatorii din țara aia nu percep taxe de interconectare.
  În ultimă instanță, taxează-ma, în pula mea, cum vrei, că oricum dacă nu îmi convine plec, dar nu-mi fute accesul când am bani în cont, pentru că pitong, că chestiile ăstea mă enervează, că nu găsesc eu la 12 noaptea, când mă trezesc că te-ai hotărât să îmi tai roamingul fără avertizare, de unde să cumpăr alt sim,prin ce țară mă aflu.

 7. :). Da, am activat opțiunea aia. 8 euro. Nu e bai, nu mă cac pe mine pentru atâta lucru. Stau cam 15 zile pe lună plecat.
  Problema mea a fost modul cum au gestionat ei trecerea asta, nu costul opțiunilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.