Doo filme: Kingsman:Golden Circle si Geostorm

In ordinea numerelor de pe tricou adica, dupa cum le-am vazut eu, sa incep cu primul.

Am vazut acum ceva vreme Primul Kingsman si mi s-a parut bunicel. Umor britanic, caractere britanice cu accent britanic cu… mai sa-ti para rau ca ies astia din UE.  In fine, ala nu a  fost o capodopera, sa zicem ca  asta nu m-a facut sa-mi para rau de banii dati pe bilet, ca nu aveam alte filme mai bune la care sa ma uit atunci, in sensul asta.

Ce e bine? Cum joaca Mark Strong si Julian Moore. Si un pic umor.

Ce nu e bine? Treaba cu golden circle e chiar de cacat. N-au avut o idee mai buna despre cum sa insereze un simbol de titlu si l-au infipt cu japca. Ca au americanizat filmul.

Geostorm inca ruleaza si e si mai slab decat asta primul.  Si ala a meritat banii dati pe bilet, ca e 3D si ceva efecte bine filmate  si o idee buna ( nu neaparat noua, dar  in filme nu imi amintesc sa o fi vazut-o).

Dar scenariul e scris cam cu curu’ si la norma. Ca pentru filme de televiziune. Nici macar. Cele mai noi seriale sunt mai legate, si nu-s atat de de cacat si previzibile si plm.

Gerard Butler e noul Bruce Willis si ii bate pe toti si ii salveaza pe toti in filmul asta.  Regia, in schimb, e buna. La fel partea de filmare, de imagine de  efecte, coregrafie si sunete , de plm, munca de executie. E un film muncit.  Daca aveau si un scenarist caruia sa-i placa munca si inca vreo doi actori mai talentati le-ar fi iesit un film tata de mata. Asa, e cam de 6.

Andy Garcia si Ed Harris is joaca cinstit rolurile lor eterne de  politician si respectiv agent militar/ de servicii, caractere secundare aici, si e amuzant cand ei sunt mai memorabili decat personajele principale.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments