Avem nevoie de o lege mai dată dracului de atât cu privire la reparabilitate

Trebuia să arunc căștile ăstea, că și așa dacă mă vede Greta că ascult muzică pe baterii ( știu că e fake ) și nu pun pe cineva să îmi cante in ureche sau sau să folosesc unele de lemn , fără curent , o să mă călărească , dar are bă și ea dreptatea ei, adică prea aruncăm o grămadă de lucruri pentru motive ca ăsta. Că s-a uzat acumulatorul . Până o să înlocuiesc căștile pe baterie cu lăutari live , le repar pe asta, ce să fac.

Că nu mai merge Bluetooth-ul. Nici nu prea l-am folosit, dar mă deranjează să nu meargă și între a le folosi și a le aruncă la gunoi drept defecte stă o baterie de vreo 70 de lei. Sigur că există căști mai ieftine de atât, dar nu mă interesează.

Trebuia să fie o muncă de 5 minute, plus comandatul bateriei:

– Scos perna de ureche.

-Deschis 4 șuruburi.

– Scos bateria din mufă și conectat cea nouă.

– Închis 4 șuruburi

-Pus perna de ureche la loc.

Asta e tot.

Cu excepția că bateria are firele lipite, nu mufă.

Și poate crezi că dacă vrei să repari electronice îți cumperi și un ciocan de lipit, ce atât. Am, dar nu ajunge , că lipeste pula firele in poziția aia fără ajutor, sau vreun banc special făcut . M-a ajutat fie-mea, adică am ținut eu firele și le-a lipit ea.

Dar , băi, dă-o in pula lui Satana. 20 de minute, doi oameni și să ai pistol de lipit, pentru o chestie care se rezolva cu o mufă se 50 de cenți, s-au ceva.

De aia avem nevoie de legi mai precise. Genul de legi de cate îmi e scârbă, că nu ar trebui să vină statele și să legifereze orice , că uneori nu se aplică, sau e contraproductiv să le aplici. Dar altfel ai bulangii care fac lucruri nerezonabile pentru că pot.

*Da , am văzut și eu că s-a ros capitonajul , in atâta timp și poate ar trebui să le arunc din cauza aia , dar nu, nu le arunc, că am comandat altul și din ăla și îl schimb cum am schimbat și pernele și firul, dar nu a venit la timp . Practic până acum am schimbat tot mai puțin electronica, șasiul și difuzoarele și am plătit încă jumătate de pereche de căști pentru asta. Nu contează, nu e vorba de bani. Deși dacă cumpăr Marshall Major IV dau 120 de lire și primesc cam aceleași căști. Ideea e că, săru’mâna pentru atât măcar -> sunt reparabile și câtă vreme se aud la fel de bine nu văd de ce le-aș arunca.
_____

Și reparația nu a ajutat la nimic, pentru că circuitul de încarcare s-a dovedit defect, mă bate electronica și dacă trebuie să schimb și circuitul ăla, din căști mai rămâne șasiul și difuzoarele. Vor rămâne pe veci fără BT.

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
10 months ago

recomand tuturor castile jabra evolve 65
eu le am de vreo 2 ani si inca duc (ce-i drept, nu le forjez non stop).
Vad ca ale tale au bureti cam grosi si imbraca in totalitate urechea. Mie personal nu imi place un astfel de design

animaloo
animaloo
10 months ago

haha. Identic ca in cazu meu cu proastele mele.  m-am uitat pe net. “deschizi suruburile astea, ai firele bagate in clamele astea. Atentie sa vezi care clama in care fir, sa nu le pui invers ca in loc de rock o sa asculti manele!” Inarmat cu surubelnita am deschis suruburile. Doar ca suruburile deschise….casca nu se dechidea. M-am mai uitat la filmulet, nu parea foarte complicat de deschis. Casca mea…nu si nu. Nu se lasa domle. M-am enervat si am tras de ea pana s-a deschis. Moment in care am vazut ca uitasem un surub. De era sub un sticker.… Read more »

Fery
Fery
10 months ago

că lipeste pula firele in poziția aia fără ajutor, sau vreun banc special făcut

ia ba tarane

https://www.ebay.co.uk/itm/385834460149

Fery
Fery
10 months ago

trebuie sa lipesc cu mastic

glue gun

Catalinx
Catalinx
10 months ago

Mai dă-le in pula mea de căști. Aia voiam să zic.

Fery
Fery
10 months ago

sau asa