Avem nevoie de o lege mai dată dracului de atât cu privire la reparabilitate

Trebuia să arunc căștile ăstea, că și așa dacă mă vede Greta că ascult muzică pe baterii ( știu că e fake ) și nu pun pe cineva să îmi cante in ureche sau sau să folosesc unele de lemn , fără curent , o să mă călărească , dar are bă și ea dreptatea ei, adică prea aruncăm o grămadă de lucruri pentru motive ca ăsta. Că s-a uzat acumulatorul . Până o să înlocuiesc căștile pe baterie cu lăutari live , le repar pe asta, ce să fac.

Că nu mai merge Bluetooth-ul. Nici nu prea l-am folosit, dar mă deranjează să nu meargă și între a le folosi și a le aruncă la gunoi drept defecte stă o baterie de vreo 70 de lei. Sigur că există căști mai ieftine de atât, dar nu mă interesează.

Trebuia să fie o muncă de 5 minute, plus comandatul bateriei:

– Scos perna de ureche.

-Deschis 4 șuruburi.

– Scos bateria din mufă și conectat cea nouă.

– Închis 4 șuruburi

-Pus perna de ureche la loc.

Asta e tot.

Cu excepția că bateria are firele lipite, nu mufă.

Și poate crezi că dacă vrei să repari electronice îți cumperi și un ciocan de lipit, ce atât. Am, dar nu ajunge , că lipeste pula firele in poziția aia fără ajutor, sau vreun banc special făcut . M-a ajutat fie-mea, adică am ținut eu firele și le-a lipit ea.

Dar , băi, dă-o in pula lui Satana. 20 de minute, doi oameni și să ai pistol de lipit, pentru o chestie care se rezolva cu o mufă se 50 de cenți, s-au ceva.

De aia avem nevoie de legi mai precise. Genul de legi de cate îmi e scârbă, că nu ar trebui să vină statele și să legifereze orice , că uneori nu se aplică, sau e contraproductiv să le aplici. Dar altfel ai bulangii care fac lucruri nerezonabile pentru că pot.

*Da , am văzut și eu că s-a ros capitonajul , in atâta timp și poate ar trebui să le arunc din cauza aia , dar nu, nu le arunc, că am comandat altul și din ăla și îl schimb cum am schimbat și pernele și firul, dar nu a venit la timp . Practic până acum am schimbat tot mai puțin electronica, șasiul și difuzoarele și am plătit încă jumătate de pereche de căști pentru asta. Nu contează, nu e vorba de bani. Deși dacă cumpăr Marshall Major IV dau 120 de lire și primesc cam aceleași căști. Ideea e că, săru’mâna pentru atât măcar -> sunt reparabile și câtă vreme se aud la fel de bine nu văd de ce le-aș arunca.
_____

Și reparația nu a ajutat la nimic, pentru că circuitul de încarcare s-a dovedit defect, mă bate electronica și dacă trebuie să schimb și circuitul ăla, din căști mai rămâne șasiul și difuzoarele. Vor rămâne pe veci fără BT.

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
5 months ago

recomand tuturor castile jabra evolve 65
eu le am de vreo 2 ani si inca duc (ce-i drept, nu le forjez non stop).
Vad ca ale tale au bureti cam grosi si imbraca in totalitate urechea. Mie personal nu imi place un astfel de design

animaloo
animaloo
5 months ago

haha. Identic ca in cazu meu cu proastele mele.  m-am uitat pe net. “deschizi suruburile astea, ai firele bagate in clamele astea. Atentie sa vezi care clama in care fir, sa nu le pui invers ca in loc de rock o sa asculti manele!” Inarmat cu surubelnita am deschis suruburile. Doar ca suruburile deschise….casca nu se dechidea. M-am mai uitat la filmulet, nu parea foarte complicat de deschis. Casca mea…nu si nu. Nu se lasa domle. M-am enervat si am tras de ea pana s-a deschis. Moment in care am vazut ca uitasem un surub. De era sub un sticker.… Read more »

Fery
Fery
4 months ago

că lipeste pula firele in poziția aia fără ajutor, sau vreun banc special făcut

ia ba tarane

https://www.ebay.co.uk/itm/385834460149

Fery
Fery
4 months ago

trebuie sa lipesc cu mastic

glue gun

Catalinx
Catalinx
4 months ago

Mai dă-le in pula mea de căști. Aia voiam să zic.

Fery
Fery
4 months ago

sau asa