Geopolitică de Eurovision

M-a luat copilul de mână că să ne uităm la Eurovision.

Aveam eu o melodie , nu v-o arat încă, dar am făcut-o prea târziu să mă calific cu ea, așa că m-am uitat la ce au făcut alții mai pricepuți nu.

Copilul cu muzica , eu cu politica. Am observat și eu că probabil cea mai OK melodie a fost a Croației; subiectiv , că sunt est european și ăștia aveau muzică cu mileuri, dar am observat că Israelul a fost huiduit de hamașii din Malmo.  Și nu numai eu, cred.

Nu am votat niciodată până acum la Eurovision că nu mă interesează muzica ăstora. Dar mă interesează politica. Cum am auzit huiduieli, am scos telefonul am căutat cum se votează și mi-am rupt 15 centi de la gură.

Copilul că nu , că să votez Croația.

-Votează tu pe banii tăi. A votat de două ori, credea că îmi anulează mie votul așa. Trebuie să o mai învăț niste matematică. Bogați copiii mei…

Anywhore,  Israel , după votul Horia Moculeștilor din toate țările avea 52 de puncte. Era în prima jumătate a clasamentului , dar pe coada așa. Pe merit, că melodia lor nu era cine știe ce.  Elveția avea 365 de puncte. Inițial am zis că nu pe merit, că au fost favorizați pe poponareală.  Dar nu, că în final au primit peste 200 de puncte de la public. Se pare că oamenilor le-a plăcut melodia. O fi.

Când mai disfutau prezentatoarele cu evreii, cum se auzeau detractorii din public huiduind.

Bă, enervant, sunt zgârcit , că mai votam de 10 ori cu ei doar pentru asta.  Dar nu a fost nevoie că au luat 12 puncte la televot in UK.  Croația au luat 10 de la UK .

Practic , ăsta era clasamentul juriului,

și ăsta a fost televotul.

Nu am votat de pe numărul de România, că România s-a retras că nu au fost lăsați să voteze cu cine vor ei; bine au făcut, un drept legitim pe banii lor!

Că asta e Eurovision, politică cu un pix de circotecă.

Legat de care , la concursul asta Ucraina e O.P. că are milioane de locuitori sensibilizați care locuiesc prin toate țările din Europa.

Legat de care UK , care oricum era la găleată anul ăsta au luat 0 puncte de la public. Zero, bă.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
buntzi
buntzi
24 days ago

România s-a retras că nu au fost lăsați să voteze cu cine vor ei

Poți să detaliezi nițel asta? În ideea că habar n-am de ce nu a participat romanika anul ăsta sau care e treaba cu votatul

buntzi
buntzi
Reply to  Catalinx
23 days ago

România mereu dă 12 puncte Moldovei, în cazul ăla erau oarecum meritate. Melodia lor a fost cu ceva rezonanță pentru români

Așa, de asta parcă îmi amintesc ceva. Mulțam de explicație, habar n-aveam cum se manevrează șmecheriile. Sunt de acord, dacă vor să sponsorizeze, s-o facă pe banii lor.