După primul meci, bate vântul în pânze, dar și prin pânze

Aka ”noi suntem români”.

În timp ce scriam asta, mă gândeam la o chestie.
Nu știu dacă doar românii sunt așa , dar na, mă uit la fotbal doar de români, nu mă interesează ce fac alții și suntem foarte latini și instabili emoțional. Nu numai pe linie de fotbal, dar o să mă limitez la asta.

Dacă pierde echipa un meci o calificare, un turneu, un sfert de finală – muie, mai bine nici nu se nășteau , să vină să le dăm lopată să se îngropape sub o piatră, să nu cumva să-i vedem.

Cum dau un gol, ”hai România”, spiritul nu crește neapărat,dar așteptările da, la ”batem tot până în finală” și ”să nu cumva să dezamăgiți acum”.

Băi, shiftul e instantaneu. Era așa când eram copil și jucau ăia din generația de aur, credeam că ”pe bună dreptate” că erau așteptări setate , dar analizând pe urmă am observat că nici generația aia nu juca așa de-o viață, ci doar de puțin timp.
Apropo de care, dacă văd pe careva ca bagatelizează expresia generația de aur cu ghilimele, sau expresii peiorative, vă scuip, vă șterg comentariile, vă trimit în pizda mă-tii, să n-aud figuri de exprimare liberă, că nu mă uit, ”click dreapta , delet”, oamenii ăia chiar au fost de aur – la ce își permitea România atunci, că e important contextul. Sursa, trust me bro’. [2].

Acum, au jucat bine – am văzut meciul în reluare în timpul unor ședințe de mare angajament, lol – un meci. Inițiam am zis că statistici, că poate au jucat ucrainienii prost, că meme-uri că ne-au lăsat să-i batem că le dăm Patriotu‘. Nu e. Copiii au jucat bine, au jucat frumos, la nivelul la care pot ei, că nu e niciunul Messi sau Ronaldo. Dar ideea e că după un meci , deja aud în jur că gata, deja batem Belgia, Slovacia, plm.
Și presupun că dacă o iau în mufarină vom trece imediat la ”muie, și-așa știam că nu sunteți buni de nimic, nici nu mă mai uit.”

Zic am auzit în jur în sensul că am încropit repede un tabel de diagrame de posibilități, mai ceva ca diagramele Feynman să văd câte șanse are România să se califice din grupe după doar primul meci câștigat. Pe care l-am updatat cu cele rămase după meciul Slovaciei cu Ucraina.

Auzind din nou expresia cum că azi ”un egal e cât o victorie” m-am uitat la treaba asta și NU e. E cazanul iadului, pentru că dacă România iese cu 4 puncte din grupă sunt puține scenarii în care se califică – vreo 2 din 6, în cele mai multe nu, și toate țin de rezultatele altora.

Deci nu, un egal nu e cât o victorie. Dar mă uit pe pozitiv. După doar un meci câștigat categoric , șansele probabilistice – fără a considera nivelul la care va juca, doar opțiunile de a se termina toate meciurile, statistic vorbind sunt de peste 70% să se califice.

Dar desigur că vezi titluri de genul că iar n-am avut noroc și nu ne-au făcut ăilalți munca, pesemne ca și cum cei mai mulți Români vor să câștige numai la bulan și pe socoteala altora

Muriți, bă, ăștia care vă permiteți să scrieți așa ceva, mai exact domnul Pricop, poate avem noroc și faceți infarct în timpul unui meci.

Pentru că da, în situația asta, tranșată frumos de Ucraina, felicitări lor – revin mai jos – e futai să stai să aștepți la miloaga rezultatelor, că tablouri gen ăsta

sau ăsta,

sau ăsta,

te trimit fix în pizda mă-tii , cum trebuie să și fie.
Dar parcă văd că toată țara pupă icoane ca să facă Ucraina egal cu Belgia în ultima rundă, gen dacă face România egal cu Belgia mâine sau dacă și-o ia și tot ce poate visa e un egal muncit cu Slovacii în ultimul meci.

Parcă sunt în ziua cârtiței de 30 de ani. Fotbalul e doar un joc , rezultatele sunt variate, dar românii reușesc cumva să contorsioneze orice situație într-una de felul ăsta.

Legat de care, foarte bine că slovacii au luat bătaie , așa meritau. Nu-s fan nici Belgia, nici Ucraina, dar cu belgienii ( am văzut meciul ăla și un pic din ăla cu Ucraina ) au jucat doar până au dat un gol și pe urmă mizerii cu tras de timp și mâța de coadă și futut nervii belgienilor și le-a ieșit, că nici belgienii n-au fost pe psihic au dat goluri doar din offside și cu henț cu plm. E foarte bine și că au câștigat cu Belgia datorită VAR-ului, altfel i-ar fi jumulit belgienii, că NU E OK să câștigi meciuri nici cu goluri ca ale belgienilor, dar e și foarte bine că și-au luat-o de la ucrainieni. În ceea ce mă privește slovacii sunt echipă de bătut. Dacă or s-o facă românii, habar n-am, evident. O să sper că domnu’ Iordănescu junior nu intră trimite pe teren echipa aliniiind și pupând icoane pentru fiecare, cum făcea tac-său, ci îi trimite să joace și să bată ( sau să piardă, pula mea, dar să joace cu moral și rupere de pulă, și de picioare, dacă nu vede VAR-ul), cum au făcut în primul meci.

Și mă gândeam la încă o chestie. Poate că indiferent de ce se întâmplă la campionatul ăsta de fiecare dată ar trebui să fie primul meci ca ”benchmark”. Ne uităm mai departe dacă îl joacă bine pe acela :).

Acestea fiind zise, mici sunt , bere este, să vedem de unde facem rost de un BBC, că am tăiat antena de pe casă.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 months ago

Era un proverb ca o floare nu face o primavara. Asa si cu un meci intr-o zi buna. Fata de aia din ’94 care livrau surprize pe banda rulanta, ca nu te asteptai… acum gata, cand prind si ai nostri o zi buna, imediat se reactiveaza toate asteptarile si apar d-aia de calculeaza cate sansa cate posibilitati, etc. Iar romanii sunt fix ca fanii Stelei, cum face echipa un meci mai reusit, cum isi aduc aminte pana la Marius Lacatus si Duckadam. Aia in ’94 alergau ca doreau sa iasa din foame. Astia din ziua de azi nu prea au… Read more »

natzystus23
natzystus23
Reply to  0040
3 months ago

adevarat….

zgriptorul
zgriptorul
3 months ago

Încearcă BBCiPlayer, e gratuit 👍🏻

Catalinx
Catalinx
Reply to  zgriptorul
3 months ago

Ziceam la mișto, pe playerul ăla am văzut și meciul anterior, ieri a venit un prieten cu stic de IPTV ( piratat cred, lol) și canale românești, ca să auzim comentariul în românește, lol.