Îmi e antipatică Șoșoaca, dar.

Văd în online păreri de un pseudopragmatism superficial care zic că e bine că Șoșoacăi i s-au luat dreptul de a candida la președinția României că :

  1. Uite cum ne face de râs în Parlamentul European
  2. Și așa nu o votează “nimeni” și doar încurcă alți candidați
  3. Este nocivă pentru România.
  4. Eu pe mâna cu rușii.

Din câte știu , doamna nu e condamnat penal pentru nimic, nu e coruptă și, în general , fii de deja europarlamentar, cred că e validată ca eligibilă.

Am citit constituția legislația cu privire la alegeri și nu găsesc unde ar putea fi vreo incompatibilitate care să îi împiedice candidatura.

De aia sunt curios să văd motivarea Curții Constituționale, deoarece, în momentul de față nici nu îmi dau seama care e competența lor de a se exprima în situația de față. Poate greșesc, dar cred că e o problemă majoră.

Și este o problemă majoră dacă au luat o hotărâre în afara  competenței lor, hotărâre care e irevocabilă și neatacabilă.   E o problemă din sfera lui “e nevoie de desființarea instituției” dacă e așa.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 hours ago

Pai lua din voturile lui Ciolacu… Cred ca d-aia. Adica votantii SOSO cred ca sunt un fel de pesedisti mai radicalizati ceva de genul.

Catalinx
Catalinx
Reply to  0040
3 hours ago

Nu cred – cred că textul ăsta e fenta opozanților lui Ciolacu care vor să capitalizeze politic pe situație și nu cred că , în situația asta, votanții Șoșoacăi o să voteze Ciolacu, că el nu e radicalizat și reprezintă și puterea care oprimă.

Este mai probabil să se consolideze in jurul lui Simion.

Last edited 3 hours ago by Catalinx