Vine iarna viitoare

Am ajuns acasă și m-am trezit că a cumpărat tata lemne. Și pentru el și vreo 5 metri pentru mine. In total fo’ 15 metri cubi. Ce mă enervează e că nu vrea să îi dau banii pe ele. Eu plănuiam să îi las eu săptămâna asta bani să cumpere. Și nu sunt chiar ieftine. Anul trecut a cumpărat vreo 12 metri cubi cu 290 lei metrul. Anul asta costă 400 de lei metrul cub și e chilipir. In depozit prețul e 480. Adică mai bine de 600 de lei pe tonă. Mai e de mirare că cumpără lumea cărbuni?

Și mi le-a și tăiat. Și le și sparge, că nu stă după mine și nici nu vrea să plătim pe cineva . Așa că mă apucai să trag un pic de fiare, că e muncă sănătoasă, dar mai ales pentru shooting la sală. Că mie îmi plac pozele cu muncă mai mult decât munca.

Mă uit pe geam și văd că ninge. De mâine sunt anunțate grade cu minus și ziua . Până pe la fo’ -25 noaptea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Blegoo
Blegoo
6 years ago

Da’ ce-ai vrea Cătălinx… să facă cu banii?
Să-și ia aifon?
Nu prea înțelegi pisicologia părinților care au și nepoți…

Webby
6 years ago

Daca ai centruala pe lemne in alta camera iar camera aia e izolata bine de restul casei ca sanu iti dea mirosuri, noxe si alte alea, poti baga carbuni la greu. Problema e ca lemnele se vor tot scumpi.

Webby
6 years ago

Corect, dar vezi ca exista ventilatoare pentru cosuri de fum, iti face ceva tiraj suplimentar dar macar mai arunca din fum dincolo de curte.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Webby
6 years ago

Știu că există, dar coșul are tiraj destul.
Iar să iau pentru asta e ca și cum aș arunca gunoiul în curtea vecinului.
Ce încerc să spun e că e greșit să ard cărbuni. Dacă toți consătenii ar arde cărbuni ar fi cam nașpa.

In Malsch, un văr mai arde lemne din când în când ( cumva, în Germania lemnul de foc e mai ieftin decât în România și mai ieftin decât biodieselul pe care îl arde de obicei), iar dacă arde ziua ii bat vecinii in ușă imediat și-i atrag atenția.

Webby
6 years ago

în Germania lemnul de foc e mai ieftin decât în România și mai ieftin decât biodieselul pe care îl arde de obicei

Hehehe ce nu e mai ieftin in Germania decat in Romania? 😀
Cum ii bat in usa ziua, are voie sa arda lemn doar seara, sau cum?

Livache
6 years ago

c`mon.. fara un link afiliat la un topor Fiskars? 🙁

Catalinx
Catalinx
6 years ago

A murit demult țiganul de la noi din sat, care făcea fiskars-uri că ălea ale lu’ tata, așa că nu mai am la ce să mă afiliez :).
Chiar am să îmi iau un din ăla, că am o grămadă de puncte la Mol, tre’ să prind o promotie, doar să văd cât e de bun față de securile lu’ tata, că eu i-am zis că nu sunt bune ale lui, da’ la el în mână parcă se mișcă altfel. Plm, presupun că contează și soferu’ 🙂

Alifie
Alifie
6 years ago

Am vazut si io acum cat o ajuns sa coste lemnele. Asta ma ajuta sa merg pe incalzire electrica la doamna la munca. Trebuie sa-i fac spatiu comercial de nou, si nu-s gaze in sat, Incalzirea pe lemne cred pica din doua motive, 1-ar fi culmea sa o pun sa faca focul in centrala (merita si ea un plus de confort), 2-mi se pare prea multa bataie de cap, centrala, pufere, mufere, horn si cumparat de lemne. La 60 de mp suprafata utila, caramida de 38, termoizolat cu polistiren de 15 pe afara si 30 de vata peste planseu, ii… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

Chiar astazi spunea un amic ca ar fi vorba ca programul rabla 2.0 sa functioneze si cu cupoane pentru panouri solare, duci taraboanta veche si .. pof, panouri pe casa :D.
Merci fain, doamna apreciaza centii tai 😀

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Inteleg ca ti-am dat de lucru. Meh, sorry for that 😀

Fery
Fery
6 years ago

Alti doi centi: panouri cu tuburi vidate + colectori heatpipe. Mergi si iarna. Mai ai uneori zile de alea cu -10 grade si soare frumos, mai sta contorul trifazic.
Westech Oradea. Cred ca de la astia ai luat controllerul de la centrala sau pe aproape.

Fery
Fery
6 years ago

corect, n-o zis nimeni ca te poti lipsi de alte surse gen electric, ca nu esti bolovan sa te bazezi pe sorare ca sa nu devii cub. apropo, aci in frana e -9 si soare si frumos. vrei poza? :))

Fery
Fery
6 years ago

ai aeroport, cum n-ai. la cat costa autostrada aici, nu e nici dracu pe ea. nu stau cu chirie intr-un singur loc sa-ti zic cat costa, ca ma tot mut dupa cum ascund astia banii prin tara asta de trebe io sa-i gasesc.