Am găsit sticla asta in camera de hotel în seara de …era să zic Paște, da’ mă circumcid ăștia, Passover .
Nu stiam ce e și, cumva, când mă mai cadorisesc ăștia de pe la hoteluri cu câte o poșircă, sunt chestii în general nu pe gustul meu, adică cam gunoaie.
Ăsta e un vin dulce, licoros, mai bun ca Lacrima lu’ Ovidiu ( ăla originalu’). Roșu. Soției îi place. Vinul.
Am să caut prin aeroport după el.
Daca vinul licoros si dulce e ceea ce ii place doamnei poti incerca cu incredere Tokaji, vin unuguresc (sau slovac, dar mai rar). Stiu, si eu am gandit la fel, wtf vin unguresc, dar printre vinurile dulci se pare ca vecinii nostri scot varfuri. De obicei e alb sau aramiu, dar mi se pare ca am vazut si rosu.
Mi-a fost lene sa scriu in articol ca asta-i mai bun ca Tokaji-ul.
Am incercat demult
Din astea ati incercat?
http://www.tokajiaszushop.eu/borok_54/aszueszenciak_134
Tokaji Aszú Eszencia
The term Aszú Eszencia is known since the early 19th century. There was a wine from the „comet vintage“ 1811 that was marketed as Aszú-Eszencia. The making of Aszú Eszencia is the same as that for the Aszú. The quality level is not indicated anymore by the number of puttonyos. It is much higher than the 6 puttonyos Aszú. The Aszú Eszencia has more than 180 g/l of residual sugar content, so it can be seen as a 7 or 8 puttonyos Aszú
https://www.tokaji.com/about-tokaji/types-of-tokaji.html
Nu cred că am întâlnit mărcile alea pe unde am umblat.
Recomanda-mi si mie un vin rosu, dulce, care sa se gaseasca pe la noi. Asa, de baut zilnic un pahar.
Nu am ce. Am cumparat acum unul romanesc de care nu am mai baut, dar pana nu-l incerc nu pot sa spun nimic despre el, evident.