Israel: Sweet Kiddush Wine

Am găsit sticla asta in camera de hotel în seara de …era să zic Paște, da’ mă circumcid ăștia, Passover .

Nu stiam ce e și, cumva, când mă mai cadorisesc ăștia de pe la hoteluri cu câte o poșircă, sunt chestii în general nu pe gustul meu, adică cam gunoaie.

Ăsta e un vin dulce, licoros, mai bun ca Lacrima lu’ Ovidiu ( ăla originalu’). Roșu. Soției îi place. Vinul.

Am să caut prin aeroport după el.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maniax
Maniax
6 years ago

Daca vinul licoros si dulce e ceea ce ii place doamnei poti incerca cu incredere Tokaji, vin unuguresc (sau slovac, dar mai rar). Stiu, si eu am gandit la fel, wtf vin unguresc, dar printre vinurile dulci se pare ca vecinii nostri scot varfuri. De obicei e alb sau aramiu, dar mi se pare ca am vazut si rosu.

catalinx
catalinx
6 years ago

Mi-a fost lene sa scriu in articol ca asta-i mai bun ca Tokaji-ul.
Am incercat demult

Iugas
Iugas
Reply to  catalinx
6 years ago

Din astea ati incercat?
http://www.tokajiaszushop.eu/borok_54/aszueszenciak_134

Tokaji Aszú Eszencia
The term Aszú Eszencia is known since the early 19th century. There was a wine from the „comet vintage“ 1811 that was marketed as Aszú-Eszencia. The making of Aszú Eszencia is the same as that for the Aszú. The quality level is not indicated anymore by the number of puttonyos. It is much higher than the 6 puttonyos Aszú. The Aszú Eszencia has more than 180 g/l of residual sugar content, so it can be seen as a 7 or 8 puttonyos Aszú
https://www.tokaji.com/about-tokaji/types-of-tokaji.html

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Nu cred că am întâlnit mărcile alea pe unde am umblat.

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Recomanda-mi si mie un vin rosu, dulce, care sa se gaseasca pe la noi. Asa, de baut zilnic un pahar.