Dar n-am bani de bileeet

Era o melodie…

Eu credeam ( îmi imaginam ) că ăștia care apar pe la televizor (prezentatori) de niște zeci de ani cam au bani. Adică nu neapărat ca Gigi Becali, dar macar să nu cauți să mergi la “ia-mă nene” sau la “low coști”. Zic, să lăsăm low costul pentru săraci că mine, dar lăsând gluma la o parte nu mă așteptam să văd văicăreli de veterani de război în seria articolelor de futut în gură Tarom.

Adică, ok, Tarom sunt deja futuți, nu am dubii. Se chinuie cum pot să facă față competiției și sabotajului clasic, românesc, generat de corupție și SPR. Plm, din punctul ăsta de vedere, să le fie țărâna ușoară și toate cele bune.

Ce mă amuză e că 50 de euro pentru București-Timișoara e mult pentru un zbor pretextul că a face rezervarea cu 8 luni în avans. Bă, 8 luni, wtf?

Că dacă faci rezervarea cu atât de mult timp în avans ar trebui să îți dea aia bani să zbori cu ei. Căcam așa vine.

Deci 100 de euro dus-întors, de căciulă, e mult. În condițiile în care singurele opțiuni la care te poți gândi sunt să mergi cu mașina proprie, care durează mai mult și costă oricum mai mult benzimotorina, dacă nu cumva ești pe electric.

Iar trenul, are sens doar ăla privat, overnight, cu baie proprie și cușetă. Care tot mai scump e. Și mai lung.

Dar desigur, Tarom e rău și de aia intră în faliment, că nu au prețuri de dumping pentru #saraci.

Și nu cu boșorogul de Dan Negru am eu treabă .El mi-e indiferent. Poate i duc antenele mai rău zilele astea, poate cine știe. Dar am văzut că aprobă chestia asta oameni pe care îi știu că câștigă (nu mai știu cât) dar macar 1500 de euro pe lună, net. Minim. Păi, băi, milogilor ( uite cum mi se se scurtează mie lista de fb zilnic )! Eu nu zic să nu profitați la maxim de reduceri. Eu sunt ochean pe ăstea, dar să te plângi că nu îți sponsorizează Tarom zborul e un pic exagerat .

Știu că tuturor ne sponsorizează companiile parte din zboruri și e un pic șocant când trebuie să scoți marafeții din buzunarul tău, dar genul ăsta de atitudine e aia care face calitatea zborurilor să se ducă pe pulă ca orice altceva bun în lumea asta care e înlocuit de ieftin și mâine îi auzi și pe aia care te plătesc să zbori la muncă când strâmbă din nas că vor să te trimită și ei pe zbor de 50 de euro , cu mâncat din pungă, asta dacă mai găsești măcar.

Știți genul ăla de curse care întârzie câte 5-10-25 de ore whatever și pe urmă faceți pe supărații ?

Da’ vă ofticați că nu vă dă Ratonul zboruri de 10 euro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
6 years ago

Eu am facut de cateva ori Buc – Tm cu masina, si pe sus ( ca sa vizitez Alba Iulia ) si pe jos ( ca sa vad statuia lui Decebal de la Eselnita ) , si cu Skoda Octavia am facut un plin jumate. Hmmm… n-am fost atent cat era plinul ca nah, cu munca, dar… cred ca 3 plinuri sunt sub 463 euro.

Nu?

Plus ca mai opresti si pe drum sa te pisi in Dunare , alea alea…

Catalinx
Catalinx
Reply to  0040
6 years ago

Trei plinuri la mine se cam apropie de 300 de euro (78 litri plinul) , dar când oprești să te pisi în Dunăre mai pui o masă împărătească, lichide de traseu, alea. Da, dacă zici că faci cu 3 plinuri ( cred că ai dreptate , au făcut ăștia autostrada ) , da, ieși sub 400.

Catalinx
Catalinx
Reply to  0040
6 years ago

Știi cum e, Dacă stai prea mult in Oltenia te molipsești.

Stropic
Stropic
6 years ago

Pe vremea cand ma uitam la televizor stiu ca Dan Negru spunea cu fiecare ocazie ca e zgarcit.

Ori suntem zgarciti ori nu mai suntem. :)) Ce nu inteleg e de ce se tine musai de Tarom si nu se inghesuie la un wizz, ryanair.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Păi aia e toată șmecheria .
Să ne plângem de Tarom, că știi cum e, e compania noastră, a tuturor. Nu de aia am murit la revoluție pentru zboruri ieftine ?
De ce nu este și Tarom la fel de ieftin ca Wizz și Ryan . Eventual și cu bagaje și servicii mai retail așa, nu chiar bulk ca la Wizz/Ryan.
Că, uite, mie îmi iese mai ieftin cu Taromul. Depinde evident ce ore alegi. Dar oricum pare cel mai ieftin. Da e mai mișto să ne căcăm pe noi că de ce nu ne duce moca.

buntzi
buntzi
6 years ago

Alea sunt prețurile pentru câte persoane, că tot nu pricep? Că doi copii “minori” e complet irelevant dacă au peste 11 ani, sunt considerați adulți dpdv al companiilor aeriene. Pe de altă parte, de la București la Timișoara sunt vreo 550km așa că 2 plinuri sunt cam suficiente indiferent cu ce mașină merge (da, mai puțin aia electrică). Zicea gazda că pune 78 de litri la un plin. E ok pentru un SUV, dar nici nu-ți trebuie tot plinul ăla la un drum. Mai mult de 10% nu cred că-ți ia la drum lung, așa că din al doilea plin… Read more »

catalinx
catalinx
6 years ago

Biletele sunt 4 persoane. SI m-am uitat mai atent. Da, probabil 1 plin si jumatate mi-ar ajunge. Așa cum ai găsit tu la 3/4 de preț, așa o fi găsit și el. Dar pentru că se așteaptă zile libere și cerere fix pe perioada respectivă, de ce să nu ceară 25% în plus pe bilet? Sigur or să fie clienți… Da, inteleg, dar nu prea mi se pare nimic in plus. E mai ieftin decat trenul. In perioada cu pricina sunt perfect constient ca vor creste preturile, treaba de cerere, da pana una alta discutam de 50 de euro de… Read more »

Livache
Livache
6 years ago

la Ryan ar iesi mai ieftin, dar nu ceva major: vad 185€ per zbor, oferta de familie: 2 adulti +2 minori, cu bagaj de cala, imbarcare prioritara & locuri impreuna

plecare 1.dec primul intoarcere 2 ultimul

Stropic
Stropic
6 years ago

sau stii ce e mai ieftin? sa stai acasa. :)) da’ nici asa nu le convine.

Livache
Livache
6 years ago

nope, e chiar 69 pe http://www.blablacar.ro ! ?