A cumpărat soția un loc de joacă pentru copii. A costat el o gălăgie de bani, dar macar a venit împachetat de a trebuit să muncim 3 oameni o zi întreagă să îl montăm. #nojoke.
Mă enervează ideea asta. In ziua de azi poți cumpăra orice de pe net. M-AM gândit să îmi comand o centrală nucleară când o să am timp s-o montez.
Că asta e poanta . Orice cumperi îți vine acasă în pachete și pachetele pe curier , sub forma de SMM ( s-o monteze mă-ta! )
Și e enervant . Că e prea modularizat. Cum pula mea, mă ? 3 Zile de munca ( x 1 om ) să montezi un loc de joacă. Că nu e un loc pentru un parc întreg, e doar pentru 2 copii. Și prietenii lor, na.
Arată binișor, nu zic nu, dar parcă prea mult timp pierdurăm cu el.
Vorba lu’ frate-meu, așa aveam și noi când eram mici, numa’ locuri de joaca scumpe, aha. Ce-au ajuns copiii ăștia, băi nene.
Frumoasa privelistr! Dar cum e apa? Pe langa Buc. e calcaroasa. Prin alte parti cu nitrati.
Nu știu,nu prea beau apa de acolo, că fantana e de suprafață și mă aștept să fie problematică ( tot calcaroasă e) . Apă de băut iau de la un puț forat la >100m adâncime. La ultimele teste aia a fost ok.
100m adancime??????
La ai mei acasa, langa Buc , la 16m e deja a doua panza freatica. La 100m adancime ce panza freatica ai atins lol, sapai dupa aur si ai dat tot de apa :)) ?
Si cu ce tragi totusi apa de la >100m adancime lol? Trage hidroforul/pompa de la 100m? WoW….
Nu am săpat eu. Puțul ăla e public, în islaz. În anii 60 forau de test, după petrol. Nu ieșea petrol , dar când treceau de 100 de metri răbufnea apa. După ce le-au săpat le astupau , prabușindu-le cu trotil – zice tata – era copil atunci . Au rămas câteva pe luncă că s-au rugat sătenii de aia să nu le astupe din moment ce izvorăște apa la suprafață.
Eu am puțul in curte la 9 m. Acum am apă de la 4 m , de aia nici nu beau din el. Și e larg din ăla de 1m în diametru – fântână. Dar am pompa de trage de la 80m dacă e cazul. In București o fi panza a doua la 16m , dar nu cred că apa e potabilă – s-o bei netratata/ nefiltrata nicăieri în orașul ăla la mai puțin de 40m adâncime. Atât timp cat exista fundații, construcții săpate la mai mult de 16 m adâncime și gropi de gunoi în jur e cam la… Read more »
Zise langa Buc. ? Si ai mei au tot asa( fantana d-aia mare) dar prefera apa imbuteliata. Cica pe la Obor ar fii o fantana de mare adancime facuta dar e puhoi de oameni la ea.https://www.click.ro/news/national/piata-obor-are-cea-mai-cautata-fantana-din-oras
Fuse grindina pe la voi?
Nu, până am plecat eu de acasă. Acum sunt spre București. Văd că e urât pe autostradă
Langa Buc aka ~10km in afara orasului. Dincolo de centura adica, la tzranoaia :p Da , tot fantana au si ai mei, a fost la ocazie in WW2 din ce am inteles cand au facut-o altii….. si au facut-o bine, ca asa a ramas. E destul de potabila. Sincer mi se pare cea mai buna apa care am gustat-o ever dar nah poate m-am obisnuit eu cu gustul. Si beau de acolo de 15 ani cam asa. Tot de 15 ani nu mai beau apa “potabila” de la robinetul de oras. Indiferent care :)))) Am gustat odata la Timisoara si… Read more »
Păi la fântânile largi cam aia e problema maximă. Microorganismele. Eu am ceva filtru. Dar e slăbuț. Urmăresc să mai pun câteva , dar oricum la mine nu e coadă la puțul din luncă. Îmi iau apa și la București, că m-am învățat cu gustul. Altfel, beau îmbuteliată de la Aquatique; aia de la Bucovina nu mai găsesc bidoane la 5l pe nicăieri.
Mda…pai d-aia zic… sper ca e bun aparatul ala cu osmoza inversa (cica asa ii zice). Eh…si daca nu e…am baut vreo 10+ ani apa si fara ala… asta e. Cred ca au in oarecare masura dreptate astia ca apa CU ADEVARAT potabila o sa devina o resursa din ce in ce mai importanta. Cica in Africa nush pe unde mor aia la greu ca iau apa din rau. Curios cum in India nu mor aia care beau din Gange, care e cel mai poluat fluviu din lume. Plus mai isi trimit unii cate un mort pe apa…nah…obiceiuri…. :p http://www.planetcustodian.com/2015/10/19/8134/over-50-scary-images-depicting-filth-of-varanasi-and-river-ganges-that-went-viral-in-china.html… Read more »
Aparatul ăla cu osmoză inversă e ze shit. Practic, ai putea să tragi apă din Popești Leordeni prin el , lol, și s-o scoți un pic mai bună decât aia de la Apa Nova :).
Oricum când vorbim de probleme de calitatea apei nu ne comparăm cu aia din India sau Africa , plm. Nici chiar așa.
Iar de murit se moare și in India destul din cauza apei de băut, dar nu sunt ei așa de populari ca Africanii.
Calitatea și eficiența sistemelor de RO depind de mai multe chestiuni, presiunea cu care este împinsă apa prin membrane fiind una și calitatea membranelor fiind a doua. După niște folosiri, membranele trebuiesc înlocuite sau regenerate, ăsta fiind principalul cost de exploatare. Secundar, electricitatea consumată de pompele de înaltă presiune.
Avem aici expus un fel de rulotă în care e amenajată o stație de-asta portabilă de RO, alimentată de panouri solare, dar nu știu câtă apă produce. Au făcut-o ai noștri pentru ceva africani, da’ nu cred că a trecut de stadiul de lăudat.
Am un coleg care are o magaoaie din asta cu “dializor” acasa. El o foloseste la toata apa casei, nu intra in ea chiar apa din balta, are un put de adancime medie (cred), dar na, apa din imprejurimile Bucurestiului nu-i chiar de incredere.
Consumabilele sunt filtrele alea de care zici si sare. Tot baga pastile de sare acolo.