Bine, scoicile nu-s gata. Da’ fuse un grătar ( plm, după Paștele ăsta respir grătar) și merge vinul și în gol.
Scoicile sunt prinse pe râu. De apă dulce, nu midii.
Mai multe decât vedeți în poză.
Între două pahare de 🍷 și un ecran de ABAP, mai trag o gură de aer proaspăt – băi, ce de căcat poate să fie în București, dacă am ajuns să mă bucur de sunetul broaștelor și câteva păsărici; bine, mie una îmi place, dar asta e altă discuție.
Mai un pahar de vin, mai 2 linii de cod, așa trece sâmbăta.
Mai trebuie lucrat la preparare, bune la gust dar cam tari, chiar și muiate in usturoi.
Making of:
Produsul brut.
Poate nu arăta apetisant, da’ ie.
Tre’ să perfecționăm un pic metoda.
Știu că cei mai mulți oameni sunt oripilați de scoici și alte moluște. Și eu eram. De aia și pun poze cu mâncare . Să vă scârboșesc. Și dau și share pe Facebook.
Io am reusit de cateva ori sa prind melci. Doamna si copiii o spus ca nu mananca asa ceva, si ca mai bine sa mi-i bag in cur. Dupa aia intrebau cand le mai fac.
Scoici, vin si pasarici, nu suna rau.
Poze cu scarbosenii:
https://photos.google.com/share/AF1QipNASu9E_Nk1IQSTsdxv1801NjBRbN6HOiHlpvA_19xbp5CWuh18rRTacU8wXYJ42w/photo/AF1QipOM_Bq-a569iUENr5GcbS68LVmsXCkFkjOXrA3r?key=MWN2d2xucjN1Q2E1cVpEblk4LThmdkM1UTFJcHF3
https://photos.google.com/u/1/share/AF1QipNASu9E_Nk1IQSTsdxv1801NjBRbN6HOiHlpvA_19xbp5CWuh18rRTacU8wXYJ42w/photo/AF1QipPhNgiMIpaV3Yqqdps9LQu_yMxhMjanKQbcJt8v?key=MWN2d2xucjN1Q2E1cVpEblk4LThmdkM1UTFJcHF3
De unde ai prins stele de mare, mai?
LOL, alea-s prinse la portofel la chinezi, da melcii jur ca i-am prins numa’ la mine in gradina 😀
Si viermii aia si lacustele, tot de la chinezi? D-aistea chiar n-am halit pana acum.
Apropo de care, e acolo un folder intreg de googlephotos pe care l-ai facut public. Esti sigur ok sa las linkul ala expus aici? Se poate uita toata lumea.
Viermii si lacustele tot la chinezi, lacuste si greieri am mancat , da’ viermi nu, in schimb o bagat cumnatu’ de toate.
Cred ca am vreo 50 de foldere/albume pe googlephotos, si cred ca doar vreo trei sunt publice (sper ca doar cu pasarici si moluste sunt alea care se vad, nu cu moacele noastre). Daca pe tine nu te incurca linkul, nici pe mine, multutumesc frumos.
Ok.
ce scarbosenii, ca arata foarte bine, mai tare mi s-a pus nod in stomac de la ecranul ala de abap. :))
nu am mancat absolut niciodata scoici de apa dulce, si cum banuiesc ca sunt prinse de tine si nu cumparate, trebuie sa ne spui si cum se prind si pe unde sa le cautam. 🙂
Scoicile stau pe fundul bălții/râului.Nu sunt chiar rapide, așa că tot ce îți trebuie e o sapă/ greblă/băț să le descoperi în cazul în care sunt îngropate în nisip/ mal.
Acum cu căutatul, e complicat. Trebuie să știi deja că există scoici acolo. Ca să existe apa trebuie să se miște cat de cât, dar să nu curgă prea repede.
nu ai spus insa mai nimic despre sticla.. am gugalit eu ceva:
http://www.ziare.com/afaceri/oameni-afaceri/au-reusit-in-afaceri-doamna-feteasca-neagra-sau-cum-reuseste-o-femeie-intr-o-lume-a-barbatilor-1312871
ideea e ca sunt din apropiere (Dealu Mare) iar zona respectiva nu prea e una de feteasca.. neaga. stiam ca mai prin sud, pe aproape de Ploiesti. alta treaba e ca desi stiam de afacerea de la Sahateni, habar nu aveam de tanti Visinescu! 🙂
Eeee, nu stii tu sa cauti. Eu vorbehai de tanti asta de prin 2015 ? De vinul asta am scris in 2016. :/
http://catalinx.ro/wordpress/?p=4948
Cum cacat sa mananci scarboseniile alea bai. Le prinzi din rau de unde s-au pisat oameni si animale din namol si le mananci asa pline de bale?
Cred ca s-au si cacat oameni in raul ala. Parca am vazut eu pe cineva.
Nu le mananc pline de bale, le las 4-5 zile in soare, sa putrezeasca un pic si sa le fragezeasca viermii. Abia apoi le fac sushi si le mananc.
am venit o dată de la Dunăre cu 20+ chile. s-a rupt juvelnicul când l-am ridicat. după descochilire mai erau doar vreo 5 chile, da’ tot mi-au ajuns vreo două săptămâni 🙂
cand e perioada buna de prins scoici in delta? Si cat timp poti sa le cari, gen le pui in ceva lada sa nu se strice?
în Deltă nu m-am băgat niciodată după scoici, şi la peşte am fost doar toamna. sincer, nici nu ştiu cum e cu legislaţia p-acolo, rezervaţie and all. pe Giurgiu şi Călăraşi am operat anii trecuţi, acolo aveam permis de frontieră.
ideal ar fi să le ţii în juvelnic, în apă cât de cât curgătoare, le bagi în ladă când pleci. şi oricât de bine ar ţine rece lada, cred că maxim 24 de ore, mor repede. probabil nişte apă îngheţată ar ajuta, dacă ai posibilitatea la pensiune sau unde mergi.