Asa, da-mi o lectie! O lectie despre cat de prost poti fi

Introducere

Multumita  grevei Lufthansa , care continua pe zborurile cargo si lungi, multi oameni au fost nevoiti sa plece de-acasa luni , sau marti cu alte mijloace de transport , printre care si masini. Ai dracu’ , azi ,  vineri au hotarat sa se intoarca toti de unde au venit . In speta , catre aeroportul din Dusseldorf era buluc. Am plecat rezonabil cu 3.5 ore inainte de boarding time de la  birou. Desi am nevoie de 2 -2 si un sfert. Am luat cel mai scurt drum, stiind ca ambele vor fi aglomerate.

Am mers lejer prin sate , pana in A2, ne aglomerat , nici nu m-am grabit peste limita  vitezei ca alte dati. Am mers mai cinstit decat un neamt. Pe autostrada i-am dat bice, primii trezeci si ceva de km. I-as fi dat eu mai mult de 180km , dar nu te mai tii la Golf, asa ca am mers mai spre 160.

Si  s-a belit trafficu’ la modu’ ca m-am trezit stand vreo 2-3 minute. GPSul zicea sa ies dracu si sa ma duc pe A1.Mmm , eu credeam ca de aia e aglomerat ca prostii se bulucesc sa iasa de pe A2 si se duc pe A1 , in timp ce alti prosti vin de pe A1, ca probabil si acolo e plin si se aglomereaza pe A2. Cand m-am prins ca nu e asa, am tulit-o scurt spre A1. In timp ce ieseam am primit si warning pe Android , ca plm , accident pe A2. Cand am trecut de pe A2 pe A1 , mi s-a lungit traseul ramas de la  63 de km la 83. Dar mergeam boiereste. La un momentdat iar a inceut sa se ingatuie . Am inceput sa merg cu cca 30kmh. O bucata buna. GPSul zicea sa ies iar , pe alta autostrada A46.  N-am prea vrut sa-l cred , dar daca prima data a zis bine , am zis hait, pe A46. Si-atat mi-a fost.

Mai aveam 40 km de mers , aproape  2 ore la dispozitie  si  mergeam cu 5 – 10 kmh.  Am facut aproape ora pe 10 km. Androidu ma anunta ca e accident si pe A46. Ma trezesc urland singur in masina gen : Invatati, ba ,in pula mea, sa conduceti! GPS-ul imi zice sa ies , ies  si merge mai  bine. Ma baga prin orase , max 50km/h. Semafoare. Macar se merge. Ma cam grabesc, ii mai dau peste ochi si-un 70 intre semafoare. Degeaba , ca-s sincronizate si mi-o iau in muie. Ies din oras . Sunt in spatele unui tir care nu poate merge cu 70 , viteza maxima ca e urcus.  Il depasesc intr-un mod in care n-ar fi trebuit s-o fac si merg cu 100.  Ajung intr-un loc in care  limita e 100 si merg cu 120. Mai mult nu pot ca-s curbe si  risc sa ies de pe banda.

GPSul ma baga pe un drumulet de tara de  cam o banda si jumatate asa. Sunt in spatele unuia cu A4  rosu si mergem cu 50, ca atat e limita,

Intriga

La un moment dat se face o alveola in dreapta . Asta cu A4  se baga in alveola ( fara sa semnalizeze ) gen cu toate rotile  si incetineste.

Cred ca vrea sa opreasca , schimb a doua instant  , ii dau blana  si intru in depasire.  Omu, nu stiu ce voia sa faca , dar nu sa opreasca , ca  vireaza inapoi spre banda , din nou fara sa semnalizeze. Nu mai franez, turez in 5000  si trec pe langa el   in viteza. Da, il incomodez  putin ,  dar plm, no choice. Omu’ se sperie , claxoneaza luuuung,  da din faruri ,  vine dupa mine si injura. Puii mei , e suparat , aia e . Ii trece. Sorry mate! Nu , nu ii trece . Sta cu masia in curul meu. Vrea sa ma depaseasca. Doar ca , drumul e de o banda acum. Ar trebui sa ies cu o roata de pe drum ca sa poata depasi. Accelerez.  Viteza limita e 30 km/h ( nu e in sat , dar e asa de stramt). Ii fut toti mortii GPS-ului si accelerez , pana la 90km/h. Asta dupa mine,  ma saluta , cu degetul mijlociu . Vin masini din fata , tre sa ies cu aproape juma’ de masina de pe sosea. Incetinesc la 70km/h si merg asa pe langa aia care vin din sens invers cu 30km/h si se uita la mine crispati. Normal , sunt sanatosi la cap. Sorry guys , sunt impins din spate.

Asta cu A4 , ramane in urma . Are masina mai lata cred , si n-are atata sange in instalatie.

Punctul culminant

Drumul ingust se termina.  Intru pe un drum national cu 2 benzi normale.  Limita e 100 km/h . Ii dau goarna , gen mai 130 asa, si depasesc o masina. In oglinda il vad si pe disperat cum vine mergand gen 500 de metri pe contrasens. GPS-ul imi zice ca tre sa fac dreapta sa intru pe A44.

Asta e in spatele meu si vrea sa ma depaseasca.  Asta vine  din spate pe contrasens . Cred ca vrea sa imi arate muie , sau ceva , sau sa urle la mine.  Semnalizez dreapta , dar nu incetinesc.

Boul baltii , ma depaseste , vireaza pe banda mea , aproape spre refugiu si pune frana si claxoneaza ca un cretin ce e.  Ajuns in dreptul bretelei, franez putin si virez  brutal catre A44.  Ala din spatele meu , o fi franat si el , dar nu de ajuns si-l ia pe ciubalau. Da, mi-a aratat el mie!

Nu stiu  ce pula mea s-a intamplat mai departe ca eu atat am vazut in oglinda ,dar am ras ca prostu’ singur in masina urmatorul kilometru. Si ma gandesc cam ce pula mea ii explica el ca facea  aluia care a intrat in el. Gen , stai frate, ca nu cu tine am treaba , voiam sa ii arat eu  aluia din fata ta , da’ plm , n-a fost sa fie.

Intr-un fel imi pare rau , ca daca eram ca acu singur in masina , dar in Romania , cu masina mea, intram tata in el si ma opream cand nu mai avea putere motorul sa-l impinga taras. Dupa care chemam politia , normal.

Nu pun la indoiala faptul ca unii oameni pot fi atat de prosti, stiu asta, sunt doar curios cum te simti cand  crezi ca “o sa ii dai unuia  o lectie ” si-ti iese un cacat de asta…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kd
kd
9 years ago

Sa nu-ti iei masina cu multi cai 🙂