Israel: Telefonie Mobilă și internet

Dacă ajungi acolo din Europa te jupoaie ăștia la roaming. Bă, iau pielea de pe tine și nu e vorba de pielea aia.

Poate ziceți că sunt eu zgârcă, dar mie, când văd intre 1 și 2.5 dolari minutul, depinde unde suni (și de pe cartela de Orange și de pe aia de UK ), îmi fac ochii în cap ca cireșele la păcănele.

Internetul și dacă îl miroși te lasă chel prin buzunare.

Așa că prima idee e că-ți bagi pula în toți telecomii și cumperi un sim local.

De aia 💓 telefoanele cu dual SIM. Bine, nu că ai avea la ce să îl folosești pe ăla cu care vii. Că și dacă primești apeluri, tot în chiloți rămâi.

In aeroport la Ben Gurion ai o singură opțiune. Ghișeul 019 de la parter ,pe dreapta, înainte de ieșire.

Îți cer ăia 69 de parai (echivalentul in shekeli ) pentru o “superofertă”. Telefoane nelimitate,inclusiv în România, sau alte țări UE, și 7 giga de net valabili 7 zile. Găsești oferte mai bune in orașe, evident. Dacă poți să te abții fă-o.

Dacă nu, faci ca mine. Marci banu’ și iei Framu’ .

Netul e bun, merge și în deșert.

Am consumat vreo 2 giga ( am și lucrat, dar am și avut parțial GPS pe mașină )

Au și la 40 de dolari ceva cu 1.5 giga de net.

Oricum e japcă. Prețurile reale, alea pentru localnici, sunt mult mai mici. Comparabile cu România.

Uche. 27 de șecheloși fac circa 33 de lei.

Da, astea sunt abonamente, dartotusi. De aia zic, dacă ai acces la oferte locale,go for it.

Oricum ar fi, tot am ieșit mai ieftin decât dacă o ardeam pe roaming.

Am și lucrat un pic,am și vorbit la telefon , cred că săream de sută de euro, doar ținând cont că data trecută am plătit 4.5 euro pentru un minut și ceva, cât am vorbit cu tata.

La noi? In Otopenis găsești simuri cu 5 euro pe ele la 30 de lei. Cu 5 euro ai ofertă s-o arzi o lună local,cu apeluri în UE și internet, cam la orice operator, din ăia 3,

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
5 years ago

Cand am fost in Israel am vazut ceva super dubios:
Vodafone – 10.59 E/MB vs Digi – 0.0833 E/MB
Cum dracu isi permit aia sa tina tarifu asa jos si nu-si permit sa bage roaming like home sau cum kkt ii zice in tarile UE?
Nu de alta dar eu am crezut ca tarifele in roaming sunt cam la fel la toti operatorii pana am vazut la cineva sms-ul cu tarife de la Digi…
Am avut Digi in Romania si stau prost la semnal, acum sunt la Vodafone. Nu inteleg de unde kkt au scos tariful ala.

Andrei
Andrei
5 years ago

Du-te la Digi, ved ca esti la fel de zgarcit ca mine. Sunt de 2 ani la ei si n-am nici un fel de probleme, povestile cu lipsa de semnal nu mai sunt valabile. Singurul incovenient e ca in unele tari nu-ti intra automat pe roaming si ii dai tu change imsi din aplicatie.
Pe langa ce s-a spus mai sus legat de tarife, mai au o aplicatie misto, gigi oriunde – cand gasesti un wi-fi poti suna direct pe numarul cui il cauti, la tarifele din tara.

catalinx
catalinx
5 years ago

povestile cu lipsa de semnal nu mai sunt valabile. Pe harta lor de acoperire vad ca la mine in sat nu au 4G. Stiuca au ceva contract cu Vodafone, dar nici aia nu au decat 3G acolo. Una peste alta sunt multumit acum cu prepay-ul de la Orange. Aia cu wi-fi si sunat direct pe numar suna bine totusi, misto ca au integrat VoIP-ul asa, transparent pentru utilizator. Iar daca vorbim de roaming, da, observ ca minutele sunt ieftine peste tot, dar internetul e 4E/GB in UE ( ies mai ieftin pe Orange) vreo 130EUR/GB in Elvetia ( da-o in… Read more »