Spotify și Soundfreaq

Folosesc Șoptify asta de vreo lună, mi-a zis Livache de el.

Varianta free, desigur. Nu am activat nici măcar trial-ul, că nu am de gând să le dau bani pe muzică, deci nu vreau să mă amăgesc .

Câteva cuvinte despre el, așa free cum e. E ca un fel de radio tematic, dar cu muzică de calitate mai bună, o dată pentru că o alegi singur ( oarecum) și altă dată că streamingul e mai bun decât emisia radio, kbps.

L-am folosit să ruleze chestii prin Bluetooth în mașină și calitatea e comparabilă sau un pic mai bună decât aia de la melodiile furate de pe YouTube. Comparabil, sau un pic mai low decât Soundcloud. Sigur, varianta cu plată promite semnificativ mai mult, da’ tre’ să îmi iau Mercedes pentru asta. S-Klasse, probabil. Ăla e un pic mai scump decât abonamentul la Spotify, ca să îmi permit diferența.

De ce ziceam mai sus “oarecum”?

Că nu poți să alegi o melodie anume.

Pentru asta tre’ să plătești premium.

Da’ poți să îl pui pe Guță, sau ceilalți monștri sacri, să meargă pe shuffle in boxă și merg, întrerupți uneori de publicitate.

Mă enervează că publicitatea e video chiar și când fac casting audio și nu mă uit la telefon. Deci îmi consumă bandă, uneori din 3/4G , că nu sunt mereu pe wireless. Asta-i stupid.

Legat de ce muzică au în data de baze ?

Au. Cam toți internaționalii mai mult sau mai puțin cunoscuți, chiar și pe mondialii gen Guță, Ștefan de la Bărbulești, sau anonimi total precum Anda Călugareanu și Minisong.

Sau Milla Jovovich.

Sigur, nu am găsit Rudărel și Marul din Chitila, dar mă descurc și cu alte manele.

Playerul de Bluetooth.

Am găsit în camera de hotel ( am zis de anul trecut că devin populare ) cutiuța asta de la Soundfreaq. E cam așa , 15x15x5cm și se alimentează din priză nu e cu baterii.

Are butoane touch with e ușor de împerecheat ca mai toate de azi.

Calitatea e mainstream. O să vedeți în viitor de ce zic asta.

Comparabil cu sistemul de sunet din rablă.

Se aude cam așa.

De pe Spotify.

De pe MP3 player ( ripuite din YouTube)

Poate telefonul nu e cel mai bun device de înregistrat și măsurat calitate. Cu siguranță nu cu replay pe telefon. Se aude un pic mai bine in realitate , dar nu știu cum să redau asta.

Send to Kindle

12 Replies to “Spotify și Soundfreaq”

 1. De curiozitate, de ce nu bagi pur si simplu un cd sau un usb cu mp3? (Nu stiu de care ai pe masina).

  Eu cam aia tin pe rabla (pe vauxhall aveam ceva cd inainte). Iar daca ma satur de ele, ceva post de radio.

  Intreb ca eu chiar nu inteleg treaba cu spotify.

 2. Sau orice MP3 player prin Aux IN. E chiar așa de vechi head unitul de pe mașina ta de nu are nici un fel de input? Greu de crezut, că zici că ai BT, deci ar trebui să aibă și dibăcii de-alelalte.
  Șef, zi și tu cum se dă quote aici la tine. Am văzut că tu poți, înțeleg că noi restul nu?

 3. Am folosit Spotify ca a zis Livache de el. Sa nu mor prost.
  Nu am CD/DVD pe unitatea asta. Folosesc un telefon vechi ca MP3 Player, pe Bluetooth, ca nu imi plac cablurile. Pot sa pun stick USB, MP3 player pe AUX IN, dar cine dracu’ mai are asa ceva?
  Am si eu si sotia, fiecare manelele lui, pe telefon. Ne conectam cu telefoanele si ne punem manelele.

  E totusi un drawback. Trebuie sa iau MP3-urile alea de undeva. YouTube RIP, download de pe Amazon, google pe telefon. Plm, in primul caz e de munca, in al doilea platesc bani si nu cumpar chiar mii de melodii. Plus ca ocupa spatiu.

  Pe un serviciu de streaming pot sa caut ce-mi trece prin cap atunci. Am vreo 6Gb de MP3uri pe telefonul vechi si nu-i de-ajuns.

  Blockquote e exact ca pe opencube, Buntzi. “mai mic” blockquote “mai mare” , sa deschizi, apoi “mai mic” /blockquote “mai mare”.

 4. Pentru 5 euro cat e la noi in Romania mi se pare pomana curata cand mai toate tarile platesc 9.99 si unele chiar si 14.99.
  Dupa mai bine de 3 ani de utilizare Spotify a devenit ceva “by default” pentru mine, ca abonamentul la internet. Din fericire Netflix nu si-a facut inca loc pe aici.

 5. Nu am CD/DVD pe unitatea asta. Folosesc un telefon vechi ca MP3 Player, pe Bluetooth, ca nu imi plac cablurile. Pot sa pun stick USB, MP3 player pe AUX IN, dar cine dracu’ mai are asa ceva?
  Am si eu si sotia, fiecare manelele lui, pe telefon. Ne conectam cu telefoanele si ne punem manelele.

  Hai mă, cât e un stick usb de 64Gb? Și la preț, dar și la dimensiune. Am văzut stick-uri cât o unghie dă-le naibii. Iar în 64 Gb bagi muzică destulă. Shuffle all și aia e. A doua chestie ar fi, cum conectați ambele telefoane la BT? Nu se încurcă unul cu altul? Ai zis de “telefoane vechi”, deci presupun că le folosiți pe alea numai ca sursă de muzică, pentru vorbit aveți altceva? Ăla cum mai are loc (și el) pe BT? Sau nu folosiți modul hands free prin BT și sistemul mașinii?

  E totusi un drawback. Trebuie sa iau MP3-urile alea de undeva[…]Plus ca ocupa spatiu.

  Hai măăă. Dacă tot le jupoi de undeva, sunt torr peste tot (până și eu le găsesc, ffs) și nu cred să lipsească ceva. Spațiul da, poate fi o problemă, mai ales dacă insiști să folosești prin BT, că ăla nu vede decât memoria telefonului, nu și eventualul card înfipt în el.

 6. Am stickuri de date, unul la chei chiar, era vorba că le văd “obsolete” Pentru treaba asta.
  E un telefon vechi care-i doar ca sursa de muzică, un Samsung S2, am scos și sim-ul din el. E așa, ca o telecomandă.Mai vrea și copilul să aleagă muzica. Îi dăm telefonul in spate și pune ce vrea.
  In rest, punem și de pe telefoanele noastre și dacă e cazul, da, vorbim prin sistemul mașinii. Și-asa nu prea pot să vorbesc la telefon (cu el la ureche ) și să conduc corect.
  Dar da, se conectează cate unul pe rând. Cred că pe unele BT mai noi se pot conecta și 2 sau 3 echipamente la 1, dar la chinezăria asta nu cred că merge.

  Nu e că nu știu de unde să le iau, ce dracu. Dar una că pe torrente găsesc compilații, eu caut o melodie la un moment dat și nici nu știu ce caut. Ascult pe YouTube, îmi place, o descarc. Parcă e mai la botul calului așa. In plus, dacă cumpăr ceva muzică de pe Google Play nu o mai mut din telefon pe calculator, apoi pe stick, ca pe calculator nu am de ce să o pun că nu ascult muzică de pe el. Nu am sistem de boxe/ sistem de sunet. Am doar căști și televizoare care fac gălăgie prin casă.

  Oricum as dă-o e mai simplu cu muzica pe telefon. Nu vad de ce aș mai pune-o și pe o memorie USB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.