Atac la nebun. Chestii de om insurat.

In acelasi ultim zbor de anu’ asta.  Dupa ce se ridica aia doi, trec la geam .  Pe locul din margine era un obez ( am inteles ca-i considerat handicap acum, deci corect as spune Physically Challenged Person), pe locul din jumate  o femeie… tanara, nu-mi dau seama ce varsta, dar mai tanara ca mine. Semnificativ.

Ma bag la locu’ meu , dau drumu’ la postul cu “Ca la Noi” inainte sa  zboare  avionu’  si-apoi ma bag la ceva muzici in casti.  Femeia de langa mine se uita si cred ca vrea sa-mi zica ceva. N-am chef de favoruri, asa ca dau muzica mai tare si ma uit pe geam incercand sa dorm.  Vine dama de caro de la Austrian ( imbracata in rosu) care serveste beuturi.  Eu cu Mandragora Scream in ambele urechi n-o observ.  Femeia de langa mine se uita catre mine, e posibil chiar sa fi si vorbit ceva. Cum n-o aud, ma atinge fin pe o mana.  Intorc brusc capu’ , o vad p-aia  de la Austrian , stiu ce vor sa-mi zica , dar atingerea…waaait a minute . It’s been too long. Mai bine de zece ani, cred , de cand nu mi-a mai atins o femeie mana in alt scop decat de salut , sau sa-mi dea ceva , dar eram constient de gest inainte s-o faca. Cu siguranta, nu necunoscute. Nu ma simt confortabil.  Probabil ca am ceva afectiuni la bila  ( sau labil ?!) , dar m-am simtit violat…sau profanat ;).

Aaanyway, incercand sa nu dau atata importanta gestului , cata-mi transmiteau neuronii  in timp ce-mi retrageam mana ca ars, ii zic stewardessei iute  ca: “An apfel klar , bitte! “…aia zice: “Huh?”  Eu:”Ap-fel-saft”. Aia: “Aaaa, apfiesaft!”…Ja , bitte…

Femeia din jumate se uita stramb in ochii mei. Am senzatia de :” ‘da fuck do you want? Get out of my eye…”. Ma uit pe geam. Mi se da sucul. Il iau fara sa  ma uit. Il beau ca pe shot. Ma uit pe geam .

Ce dracu m-a pus sa beau un dublu expresso machiatto in Viena. Am mai dat si 4 EUR pe el si acu’ nu pot sa dorm.

Ma simt vinovat si fata de mine si fata de portofel. Ma-ncearca sentimente de zgarcenie.  Femeia din jumate se intoarce catre mine si ma intreaba in romaneste:

– Sunteti stabilit in Austria?

Bai nene, cand am venit acolo am vorbit in engleza si ok nu vorbesc ca un brit, da zau ca n-am accent est european. Am raspuns stewardessei in basic german…ce pula mea , ai nas de mirosit romani?

Ma intorc catre ea si o observ. E imbracata intr-o bluza verde cu negru ceva 30-50EUR max , blugi spalaciti si probabil stransi pe cur ( n-am de unde sa stiu ca sta pe scaun ) , de 30-50 EUR,  adidasi de-un milion jumate, maxim doua si inele pe degete de 1000 de  EUR , daca n-or fi cumva de tabla galbena.  Nici eu nu-s imbracat scump ( gen ca n-as fi de nasul ei) si nu-mi pasa prea mult  dar CEVA nu pusca.Si n-are aifon ci  un telefon mai ordinar si mai decrepit decat al meu…  Nu e neaparat urata ,  dar are parul mai nepieptanat decat mine , care nu m-am mai pieptanat de minim 10 ani. Si bretonu’ pe ochi si privire cam talamba .  N-are cosuri pe  fata  da-si poarta mustata la “quattro giorni”. Altfel , ok. Independent de cum arata  nu-mi place unde se duce interactia, asa ca  ii raspund simplu :”Nu.” si ma uit pe geam. Uitatul pe geam nu e o idee buna , ca se baga peste mine sa se uite si ea.  Brusc spatiul de la economic mi se pare prea mic. Vreau gard electric.  Deschid jocul de sah si ma apuc sa joc frenetic. Imi mut verigheta mai spre varful degetului, ca sa-i arat ca-s Lor of the Rings.   Pe dracu’ , tabla asta din jurul degetului e USELESS. Nici cand vrei sa semnalizezi cu ea n-ajuta :(.

Dupa  vreo 10-12 mutari , nu se abtine , se uita in telefonul meu si zice :

-Aaaaaa,ia te uita , e 9 si doua’si-opt.

-Da.

Ma uit in telefon , fac screenshotul asta ca sa nu uit  si continui sa joc , in timp ce ea se uita  in telefonul meu.

Cam iau bataie si e deja setat pe timp de gandire ” instant” pentru calculator .  Dar la orice chestie ma gandesc pare a fi o mutare proasta. Cand nu se uita, pentru o clipa, setez dificultatea pe “random moves” si ma simt brusc sigur pe mine.

Intr-un moment de respiro cand aia se uita pee sub scaune (?!) , observ ca si obezul din margine se uita la mine. Urat.

Imi dau seama ca inainte sa se  holbeze la mine , aia  vorbea cu el.

Imi pare rau prietene, eu nu fac nimic, din partea mea, ia-o inapoi , daca poti.Da’ mai repede.

Screenshot_2014-12-18-21-28-47[1]

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si uite asa imi dau seama ce naspa se simt oamenii cand te holbezi la ei .

Cand te holbezi la ei , gen , ca mine , eu , om care nu se poate uita normal la ceva. Plm , bine ca am aterizat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments