Notes to self: Iar omizi în gardul viu

Tre’ să merg să dau ceva acatiste, slujbe la biserică, că am cam terminat spectrul chimicalelor, mai puternice de atât mă omoară pe mine și au să mă mănânce omizile râzând.

În 2016 nu am fost pe fază și au devorat jegurile alea tufele de gard viu prin August, pe la final. Am dat eu cu chestii dar cam degeaba.

In 2017 am fost pe fază și le-am prins în fapt prin Iulie și le-am umplut gușile cu Fastac .

Anul ăsta am stropit preventiv de prin mai cu ceva otravă, dar se pare că nu a contat. Săptămâna trecută, duminică , înainte să plec din sat am dat cu ochii prin tufe și nu era nici picior de omidă. Ieri dimineață când m-am trezit, după ce m-am întors noaptea anterioară, m-a luat capu’ și Parkinsonu’. Am reparat instant atomizorul, are și ăla altă poveste, am pus 20 ml de Fastac in 6 litri de apă ( știu concentrația e spre cvadruplă, da’ ce pula mea facem aici ?) și am tăbărât pe ele. Am golit toată sugstanța in tufe și azi le văd cam leșinate, dar nu chiar cum mă așteptam. Adică, după ce am terminat eu eram aproape mort, cu tot cu mască și ochelari. Anul ăsta le-am cam prins la timp și nu vor să facă pagubă prea mare, dar cred că nu am rezolvat problema, vor apărea și la anul.

2 Replies to “Notes to self: Iar omizi în gardul viu”

  1. Anul asta am avut mai multe omizi ca niciodata, in special pe pruni/peri. Ciudat ca am vazut si-n nuci, da’ de nectarini, piersici si caisi nu s-o atins.

    Cum nu le am cu stropitu’ (si se cunoaste, mai putin de un sfert din nectarine se umplu de ceva praf dupa care putrezesc de pe o zi pe alta, merele si prunele sunt pline de viermi/nu ma deranjeaza neaparat chestia cu viermii – n-am avut probleme cu perii, piersicii, ciresii), am incercat sa le adun in bidoane de plastic, da’ am renuntat cand am vazut ca rontaie mai mult doar din lastarii ,,lacomi”. Acum o cam disparut toate omizile si vad ca incep sa creasca din nou frumze pe crengile care ramasesera fara.
    Ce incerc sa spun ii ca desi mi-s urate omizile si-s enervante, nu mi se pare ca fac pagube asa de mari.

  2. Bai, mananca gardul viu de nu mai ramane nimic din el, daca le las. Dau din nou lastari, dar la anul. Si la anul vin iar omizile. Anual din 2016. La mine in gradina de altceva nu se ating. Bine, si stau cu otrava pe pomi, ca ce facem aici, eu sunt sefu’ la lantu’ trofic, eu decid cine traieste si cine moare, in gradina mea. Catalinx Almighty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.