CEC. Niste inutili.

 

Resistance is futile

 

Muie cu flegme si faliment dureros!  Asa i-am spus duduii de la ghiseu dupa ce am plecat astazi de la ei. Sigur ca femeia e doar un angajat , dar  ce-mi pasa mie.Nu-i ca si cum lor le-ar pasa.

Acum vreun an ( cred, ar putea fi doi) , cautam sa-mi platesc o amenda in 48 de ore, luata in Bucuresti. Ajung la ei.

– Nu , ne pare rau! Putem incasa amenzi doar daca domiciliati in sectorul trei. Altfel , la trezorerie sau la CEC in judetul dumneavoastra.

Pai , ce sa le fi zis  , muie cu flegme si-atunci , daca esti banca ce detii monopol pe operatiunile  de transfer de bani in contul statului dinspre persoane fizice si  nu poti incasa decat local, pentru ca calculatoarele  d-abia s-au  inventat , iar internetul , peste  o suta de ani, poate.

Acum tre’ sa imi fac alt pasaport.  Fara dubii aveam plan sa merg la Valcea , nu-n cloaca asta de administratie . La fel cum , fara dubii , nu-mi mut domiciliul aici. Doar ca  iarna m-a luat prin surprindere 😉 si nici cauciucurile mele de iarna nu mai sunt ce erau. Ma rog , mai mult m-am speriat si mi-e lene sa pun lanturile , la o adica.  Asa ca , conform  informatiilor primite de la  sectia de pasapoarte si de pe site , am zis ca e lux ca suntem in secolul 21 si foarte misto ca pot sa-mi fac pasaportul oriunde in tara.  Au uitat ei sa mentioneze ca  ma voi lovi de aceeasi banca centurista.

Asa ca merg eu ca o floare, dupa juma’ de ora de deszapezit si intru in banca vietii. Coada de 20 de persoane. Toti pensionari , majoritatea nici nu stiuau ce dracu cauta acolo. Plateau facturi la electrica , la alte utilitati… ba s-a mutat coada de la posta la CEC  . Zombalai. Moarte pensionarilor…

Trecand peste asta, ajung la ghiseu , ii spun femeii ca vreau sa platesc taxa de pasaport si taxa consulara si-mi zice sec ca-mi incaseaza doar suma pentru  taxa pasaport . Pentru ca daca n-am domiciliul in sectorul 3 nu-mi poate incasa si taxa consulara de vreo 32 de lei . La trezorerie!Care trezorerie e la dracu’ in praznic  si pe vremea asta chiar n-am pofta  de excursii ca asta , bah!

Deci, nu e absolut nicio smecherie ca pot sa-mi  fac pasaport  oriunde, daca nu-mi pot plati taxele necesare oriunde.  Motiv pentru care  GO TO LINE 1 , dar nu inainte de a ura muie si statului roman care  tolereaza atat monopolul, cat si starea de durinpulism ale  CEC-ului. Fuck to the future! Aia se uita cam ca muta la pula , cand i-am cerut buletinul si i-am urat de bine. Nicio problema. Suntem chit. Ca la fel ma uit si eu cand vad cat de handicapati si de inutili sunt.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
GLU
GLU
9 years ago

Daca mai ai de-a face cu muistii care lucreaza la stat pe partea de taxe/amenzi incearca la http://www.ghiseul.ro E mereu deschis si poate ai noroc sa sa si functioneze. Evident ca nu poti plati impozitul pe casa daca locuiesti in Gheboaia, dar daca orasul tau e lista… then no problem.

Hai noroc!

P.S. Imi place cum scrii

trackback
7 years ago

[…] din timp in timp ajung pe la CEC. În principiu cu aceleași probleme, legate de pașapoarte. M-am învățat deja cu ei. Le […]