Scurt : No sin goes unpunished

Timpul  imi arata mereu de ce nu  poti face parte dintr-o religie si lupta in acelasi timp impotriva decalogului religiei tale.

Cine nu e cu noi, e impotriva noastra.

In religia programatorilor exista niste reguli etice cu privire la  cum arata codul pe care-l caci in urma ta.

Ca un geniu neinteles, m-am pisat ani de zile pe reguli, codul tre’ sa fie bun sa mearga repede, sa faca ce trebuie, utilizatorul  trebuie sa fie multumit, clientul trebuie sa fie multumit, muie celor care vin in urma mea si nu inteleg nimic.

N-am fost eu chiar anticristul programarii, dar  cand mai umbla cineva prin codul meu ii recunosteam privirea aia  din “Exorcistul” si parca in  zumzetul mortilor si ranitilor care-i scapau printre buze  era ritmul din Tubular Bells.

Intre timp am capatat o oarecare intelegere pentru oameni si-am  inceput sa scriu oarecum mai lizibil, chiar daca tot intricat.  Dar macar lizibil.  Dar m-am pierdut pe mine.  M-am alaturat  fanilor dogmei.

Dar purificarea vine doar dupa plata pacatelor si in biserica mea nu exista indulgente.

Asa ajung  sa mi se ceara mie sa  dreg un cod scris chiar de Antichristul programarii, care mi-e si coleg si stiu ca nu-i retardat, doar ca ii pasa mai putin decat mie daca codul lui arata ca bucati din Frankenstein lipite random si imi ia 2 ore doar sa il asez “cap la cap” si ma gandesc sa il sun sa-i cer o lista cu arborele genealogic, in special aia decedatii, ca am terminat toti sfintii din calendar si inca nu-s satul de sex cu morti.

 

6 Replies to “Scurt : No sin goes unpunished”

 1. era un banc de programatori: scrie codul gandindu-te ca cel care vine in urma ta e un criminal psihopat care stie unde stai !!!

 2. Stai liniștit Boss, la fel se întâmplă în orice domeniu unde un individ trebuie să lucreze după altul. Ptr mine e normal ca atunci cand fac handoverul cu cel care ma schimbă să rămân fără glas. Si la fiecare 5 minute să îi zic, notez-o pe asta. Nu de alta dar cand ajung acasă si deschid frigiderul chiar n-am chef de carne livrata de ăla rămas la vapor! Ptr ca o veche vorba marinărească zice ca muia se ia cu rândul și mai devreme sau mai târziu tot te așezi în genunchi!

 3. Mai știu eu pe unii tot așa… Pus diverse scheduled tasks cu scripturi necomentate… După 2 ani cine dracu își mai amintește ce făceau alea…
  De atunci incerc sa scriu cat mai frumos și să pun comentarii că pentru prosti… Nu de alta, dar am memorie scurta.
  Off-topic – recomanda-mi un rucsac de laptop in care sa pot pune și haine pt 2 zile… Se pare că urmează să călăresc și eu avioane câteva luni.

 4. Eu il am pe asta de la Targus:
  https://www.emag.ro/rucsac-laptop-targus-drifter-17-3-black-gray-tsb84404eu/pd/DK2QGMBBM/
  Mi l-a cumparat fostu’ director, adica m-a pus sa aleg eu pentru toata lumea cand am ajuns intamplator la emag sa cumparam un router si le-a vazut in showroom .

  Eu ma uitam la unele Swiss cam ca asta , dar erau cam scumpe atunci la emag si am zis ca hai, sa nu-i sparg pusculita.
  Il am din 2015, s-a mai ros pe ici pe colo, da’ inca merge.

  Incap in el laptop de 14″ cu incarcator cat caramida, trusa de scule de avion( periuta de dinti, pasta, parfum, antiperspirant, spuma de ras si ce mai are omu’) , 2 camasi, 2 pantaloni , o pereche de haine de dormit, un tricou si un pulover + lenjerie si alte maruntisuri. Iar la intoarcere mai am loc sa infig si o sticla de vin din duty-free, la nevoie. Si daca asezi lucrurile bine in el, sa nu faca “burta” prea mare, intra lejer sub scaunul din fata in avion si nu trebuie sa te mai bulucesti cu restul fraierilor la coada la imbarcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.