Scurt: Doctorìi

As in “medicines” . Da’ ar putea sa fie si cu accent pe prima silaba.

Cica am fost eu la  Bucuresti, ca sa pun cacat pe desti, ca daca era umflat, ce vrei.

Ajuns la medic si medicul zicand ca nu cu antibiotic, ca romanii sunt super-rezistenti la astea ( romanii sunt super rezistenti la orice, uita-te in tara),  si ca nu e nici de incizie. Am ascultat medicul, asta luni seara. Pana marti seara cand am vazut ca degeaba puneam eu prișnițe cu rivanol si mă ungeam cu Fucicort.  Degetul pulsa si creștea ca un cozonache.

Marti seara mi-am dat eu seama ca nu e a buna si ca nu o scot la cap doar cu prisnite. N-am mai plecat din Bucuresti, zic sa fiu aproape in caz de nevoie de incizie, ca e mai simplu asa.  Da m-am dus eu la dulapul cu stash-ul de medicamentoase si-am scos ce aveam pe acolo. Amoxicilina mai era ceva, dar nu pentru cinci 5 zile.

Aveam insa clindamicina, destul pentru 5 zile. Si ma duc pe google si caut ce bacterii apar de obicei intr-un panaritiu, ce zisese doamna ca am ; stafilococul auriu si streptococul nu stiu de care. Si inca unii mai rari.

Merge clindamicina la ambele? Merge. Pac, o pilula, si inca una dimineata urmatoare dupa 12 ore.   Am continuat si tratamentul indicat, daca tot am dat banii pentru o opinie medicala, da’ am bagat eu ce stiu ca merge, taica.  Pe mine sa ma lasati cu fuga asta recenta de antibiotice. Nu-s fan, da’ puroiul e puroi, iar in dentisti am incredere ( aia baga in tine antibioticele cele mai multe si mai nenorocite, cred ca cauta pe net daca a mai aparut vreunul nou, saptamanal).

In dimineata aia ( miercuri ) deja nu mai pulsa si parca dadea sa se localizeze infectia. Dupa dus mi s-a si rupt pielea  langa unghie si a inceput sa curga si-am drenat. Nu va mai pun poze, ca imi vomitati aci pe blog, dar am si pot dovedi evolutia, ca i-am trimis doamnei doctor sa imi mai dea un sfat, doua. Am inteles ca puteam pleca linistit de marti seara.

Si-am continuat  cu de toate, iar acum degetul e aproape ok.

Plm, daca faceam eu treaba  asta de duminica seara si nu mai mergeam la niciun medic, cum fac de obicei, nu era mai bine? Principial, probabil ca nu, dar de facto, in situatia data, probabil ca da.

Pe primul pe care il mai aud cum le suge pula la doctori, acesti zei care salveaza vieti, il scuip.

Nu, nu le iau in deradere meseria, cred ca avem mare  nevoie de ei, da’  prea ne fute sistemul cu treaba asta. Destui medici nu sunt, sa te tratezi singur nu poti, aia care sunt sunt ca programatorii. Unii mai asa, altii mai asa. Nici nu stii care cum  si nu te poti baza neaparat pe referinte, ca si pacientii-s majoritatea tamaie.

Între care timp, eu platesc asigurare medicala de sanatate obligatorie, platesc si asistenta privata  si ajung sa ma tratez singur cu antibiotice luate pe nașpa.

Nu e bai,  imi asez pasii sa fac rost de-o saptamana in recunoastere intr-un loc mai bun zilele astea. S-a demodat tara asta de tot. De fapt si acum 20 de ani era la fel, doar ca s-au prins mai toti pana acum. Mai vin pe-aici numa’ in vacante si ne trolează securistii cum ca vin ”sa ne salveze”. Cui ii pasa?  Cui pula mea ii pasa?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Schipix
Schipix
5 years ago

Băi io am vrut să vin, dar mi-am luat din greșeală bilete pt următorul 10, când total întâmplător e ziua mea… Nu-i bai, o să protestez față de ai mei că tot votează Feseneu’ de treij’ de ani încoace. Eventual la o sticlă de whiskey.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Nu ți-ar fi rușine. Ai lăsat oamenii ăia să ia bătaie singuri, în piață, de la jandarmi.

Valentin
Valentin
5 years ago

Pont! Când mai ai o problemă asemănătoare la deget(e), la mână (of course), pentru a stopa infecția (de preferat să faci asta în stadiul incipient, cănd nu s-a uinflamat prea tare) faci următorul lucru: pui apă la fiert într-un ibric. Când clocotește bagi (rapid, bineîțeles) degetul în apa clocotită. Repeți chestia asta de cca 10 ori, dacă reziști chiar mai mult. Și asta e tot! Infecția va stopa.

Fery
Fery
5 years ago

De unde pula mea scoateti aberatiile astea, bre? In afara de o arsura de gradul 1-2-3, depinde de cat “cca 10 ori, dacă reziști chiar mai mult”, nu faci nimic. Ai si ceva explicatie medicala pentru leacul asta babesc, sau asa ai testat tu pe tine o data, ti-a trecut infectia de la sine si corelatie = cauzalitate, ca la moldovenii care se roaga pentru ploaie?

Alifie
Alifie
5 years ago

Fery, io o stiam pe aia cu zeama de lamaie in ochi pentru probleme de vedere, chiar am prins un prostalau care o crezut si incercat asa ceva 😀 Ca borac, m-am ars cu span cand lucram la intreprindere la tata si incercau mesterii sa ma invete sa lucrez la strung, si m-au pus aia sa tin locul unde m-am ars cat mai aproape de o sursa de caldura, pana cand simt ca nu mai rezist (ca-i relativ dureroasa operatia), de 3~4 ori. Nu stiu ce se intampla concret, nu am nici o explicatie medicala pentru asa ceva, da’ ideea… Read more »

Valentin
Valentin
5 years ago

@Fery Nu este nici o aberație. Și da, eu folosesc metoda asta de ani de zile. Atenție, nu am spus să uiți degetul în apă, bagi și scoți rapid degetul. Explicația este ff simplă: microbul (bacteria sau ce plm provoacă puroiul respectiv) nu rezistă la temperaturi mari, ca urmare supurarea respectivă încetează.

Fery
Fery
5 years ago

Ba nu stiu la ce fel de descopery va uitati voi, da’ asa de exemplu de control, stafilococul auriu, ca tot am pomenit de el, rezista un minimum de 5 minute la 60 de grade, cu variante care se duc in 15 minute. Daca aveti impresia ca o infectie de adancime, despre care zicem ca necesita o incizie pentru drenaj, se trateaza prin expunere cutanata de o secunda-doua la 100 de grade (ati zis ca apa in clocot), apoi ia bagati voi aici numarul de la dealerul vostru preferat, ca are chestii bune si nu e frumos sa tineti numai… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Pentru rani superficiale iesi mult mai bine cu banalul zahar decat cu apa fiarta. Si nici macar nu doare.

Stropic
Stropic
5 years ago

Doamne fereste, poate te si crede cineva sa te fierbi de viu.

Primul ajutor la taieturi e apa oxigenata, turnata peste. Apoi tamponare cu rivanol, apoi un pansament cu rivanol strans bine in leucoplast. Dupa bacitracina. Nu daca ai fost taiat cu drujba, evident.

E adevarat insa ca, cu cat astepti mai mult, cu atat trebuie un antibiotic mai puternic. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Cat despre sfatul doctoritei, 100% astepta sa se infecteze mai tare, facea ea incizia sa il dreneze si iti dadea “dupa” antibiotic.

Alifie
Alifie
5 years ago

Putea să facă incizia chuar atunci, eu pentru asta am mers, cum ar veni Cand imi tai unghiile pre scurte/pre din carne, se mai intampla sa-mi apara cate o mica infectie la marginea unghiei. Rezolvat intotdeauna cu un cater sau o lama de barbierit, dupa ce drena nu mai aveam nici o problema. M-am dus si la spital cu un deget belit cu barosul, faceam o voliera si am dat cu sete intr-un par care s-o rupt si mi-am prins in felul asta degetul intre baros si aschii de unde s-o rupt parul, am scos io ce am scos cate… Read more »

Alifie
Alifie
5 years ago

Anestezice fara reteta la farmacie nu-i voie. Ii drept ca si io m-am mai inmuiat si doar doamna ma mai transeaza in ultima vreme, da’ din cate tin minte, cu lama de barbierit chiar nu simteam mare lucru.
Si legat de lama de barbierit, numa’ noi eram prosti si ne ,,scriam” cu lama pe maini (da’ nu in stil emo) toate cacaturile ca sa demonstram ca ni se falfaie de niste taieturi, suntem barbati (ahahahahaha rahat, la ~12 ani eram orice numa barbati nu) sau se mai practica si prin alte parti?