Renault Scenic, ghici ce motor

 

This slideshow requires JavaScript.

Ce masina, ce  motor!..Ala de 1.2 , cum ce motor ? Ba , zau , masina de saptamana trecuta – plic-ti-si-toa-re.

Nu ca naspa ,  nu ca proasta.

Sincer,  cica e din categoria lu Turan , dar mi se pare mai OK. E cam la fel de lunga , aproape la fel de lata , dar nu la fel de inalta . Pare ca sta mai bine pe strada, te simti mai tinerel cu ea, chiar daca tot  un fel de  orfelinat pe roti este.

Are  GPS  bunicel – Carminat de la TomTom , pe baza de SD card.  Ecranul de GPS este ascuns , la umbra , sub consola centrala. Si aici vreau sa zic doua nasoale.

  1. Chit ca  masina e toata un  LCD , de zici ca au inghesuit acolo televizoru’ din living , daca bate soarele in el , esti mancat! Se vedea mai bine la LCD-ul de la telefonul meu , care nu era la umbra.

2.Controlul  GPSului se face dintr-un tablou montat pe cotiera cu Joystic si meniu pecare numa’ francezii-l pot intui. Mie mi-a luat 10 minute sa il vad.

Acceleratie

Ca la celelalt Renault-uri cu motor 1.2. Nici mai bine nici mai rau.

Viteza 

Mai buna un pic ca la Touran , am prins 184km/h  – pe bord , cu ea. Am condus-o in regim de 160 km/h la venit , si in regim de 140km/h treapta a 6-a la intors, accelerat si franat din  cruise control. Adica , din taste.

Franare

Era ceva lag la viteza mare , posibil sa fi fost de la drumul umed.

 

Feeling : Volan , Pedale, Schimbator

Volanul se simte binisor, desi la viteza mare capata o elasticitate  cam mare . Pedalele-s OKish iar schimbatorul , mi s-a parut mai bun decat pe francezele conduse pana acum, desi sunt sigur ca-i la fel . Cred ca a contat pozitia mai inalta la volan.

Bai frate , un lucru am de zis. Se vede bine. Vizibilitatea e all around, oglinzi cat urechile de magar.

 

Viraj de 90 de grade cu 40 kmh.

A mers , pe udeala cu ceva scartait.

 

Consum

In regimul metionat mai sus , s-a dus la 43 de litri , pe 390 km, deci >10l/100km. MULT.

Masina imi  lasa impresia de  mai de calitate decat  Captur, Megane , Juke (haha). In portbagaj au incaput suficiente chestii. Aerul conditionat  dubllu climatronic , foarte ok.

Jante pe 16 inchi de 205 latime.Mda, si asta e bine.

 

20150107_082949

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments