Alcoolul este viata. Explicatie simpla

Se da stirea asta.

Ne-mare branza. Un sofer de ambulanta s-a dus muscat de caine la serviciu. A avut interventie si, probabil, fiind parfumat un pic mai mult decat poate controla, s-a rasturnat un pic in sant.

Stirea zice ca sistemul de sanatate are o problema ca nu e o lege care sa ceara/ permita testarea  soferilor de ambulanta / personalului medical la inceperea turei si se spune ca sistemul se bazeaza pe regulamentul de ordine interioara care  cere  ca angajatii sa se raporteze unii pe altii atunci cand se observa ca-s matrafoxati.  Corect.

Sistemul asta are mai multe probleme.

Numero Uno.

Ani de zile de bautura m-au facut suficient de capabil incat, pana la un nivel de imbibare al sangelui in alcool, ala la care mi se incuie limba si-mi fug ochii aiurea cautand centrul de greutate, pot sa fiu baut, ciupit, torpilat si sa nu iti dai seama chiar daca ma cunosti. Daca nu cumva mergi frecvent cu mine la bautura si observi micile schimbari comportamentale si de expresie pe masura ce mai adaug grame in sange.

De exemplu, merg sunt destul de des in preajma sotiei cand consum alcool si presupun ca ea, daca e atenta, ar putea sa fie un foarte bun observator a cat am baut.  Nu stiu daca se pricepe, n-am intrebat-o, dar normal ar fi sa da.  Dar altfel nu prea.

Si am intalnit si eu oameni despre care nu prea mi-am dat seama ca sunt sub influenta decat cand erau pulberificati total.  Unii se dau de  gol mai repede. Altii nu. E treaba de obisnuinta si antrenament.

Numero Due.

Constrangerile retelei sociale.

Poate tu stii ca  soferul de la salvare mai ciupeste cate ceva, da’ poate imparte cu tine. Sau poate te fute, in timpul liber dintre doua interventii si poate nu vrei sa impiedici aceste aspecte.  Sau poate te are la mana ca iei spaga, sau ca cine stie ce ai facut si tu. Sau poate, daca nu vorbim de soferul de salvare, ci de vreun superior, te are la mana in sensul ca jobul sau salariul tau depind de parerea lui despre asta si, daca nu te afecteaza prea tare, nu ei nevoie sa te uiti foarte atent la ce face.

Si ultima, alcoolul e o destul de mare problema care nu e evaluata in mod corect. E un fel de “hai, ba, ca toata lumea bea.” N-o sa murim dintr-atat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
5 years ago

da, si pe cineva care sa testeze pe cei care testeaza personalul medical la inceputul turei. dar daca bea pe parcurs??? mai bine sunt testati la fiecare 15 min. lol :))) n-am mai auzit de expresia asta, timp de 2 minute intregi chiar am crezut ca a fost muscat de un caine si s-a dus asa la lucru. numero trei, cu cat conduci mai des beat, cu atat conduci mai bine beat. decat asa, mai bine un program in care soferii sa aleaga, ori nu beau deloc, ori daca beau, sa isi asume raspunderea, sa dea cu subsemnatul ca vor… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Cred că e mai evident dacă bei in timpul serviciului decât dacă vii deja matol, dar da, se poate întâmpla și asta.

La trei, în practică nu prea se aplică. Adică , la un nivel de beție de obișnuiești tu sa conduci mai bine pe măsură ce trece timpul dar nivelul de alcool din sânge nu e așa o treabă foarte exact controlabilă, dacă bagi un pic in plus , practic anulezi antrenamentul.