2.3 Masa și crabi in Port Launay Beach

In prima zi de Seychelles am fost pe doua insule: Praislin și LaDigue cu o excursie cumpărată de la Costa – ăștia cu croaziera.

A doua zi era rezervată să bâjbâim de capul nostru și să găsesc pe unii să îmi pună o butelie de aer în spinare și să-mi dea un brânci într-un recif să văz și eu una alta.

Dar dacă ăștia incep excursiile lor la ore criminale pentru o vacanță și pentru din ăștia care se vor mai puțin matinali, când suntem de capul nostru nu ne ridicăm inainte de 9 din pat. Mai pune un foarte mic dejun, un duș de dimineață, până pe la 10 și jumătate am nimerit ieșirea de pe vas, organizare marca Catalinx TM . Până am găsit cartela, pe la 11 scriam ceva de la cafea ( ăștia pe vas au o cafea de căcat. Și deși au apărate de expresso manuale, din alea de artizani, și cafea italiană, au angajați filipinezi și singaporeni la bar, deci strică orzul pe gâște și cafeaua tot cam ca ciorapii fierți le iese. )

Next s-a gândit soția că poate ar fi mai bine sa îi sun pe aia la care voiam eu să merg așa de capul meu, ca să le zic să mă ducă. Unii găsiți după documentare amănunțită pe google maps după cuvântul “diving” in zonă.

Din trei firme două nu au răspuns la telefon iar alții au zis că ei fac doar croaziere cu diving, de o săptămână așa.

Aaaa, pula mea, atunci hai sa facem snorkeling. Dar nu aveam nici ochelari sau măști. Vreo 60 de euro mai încolo am luat un taxi și ne-a dus icișea, în port Launay de unde o sa pun eu niste filmulețe cu snorkeleală când ajung în Romulania.

Până atunci poci ca să vă spui niște două chestiuni.

Sunt acolo niste bici boys care vând suc – adică dau o gaura într-o nuca de cocos și îi pun un pai, la care nu m-am combinat, dar m-am combinat la altceva.

Iau nenii ăștia pește proaspăt pescuit și îl pun pe grătar. Nu orice pește, Blue Marlin – dați pe goagăl, că nu e chiar de pe toate drumurile.
Mi-au cerut cam mult , 40 de euro o masă pentru doi la restaurantul “Pe prosop” , sau “La botul calului” dar am zis – hai s-o încerc și pe ăsta.
I-am zis omului că pe la 4 să vină pestele,mai mult în ideea că poate se plictisește soția până atunci de snorkeling și plecam că niște romulani vero, hehe.
Dar doamna a stat doar cu curul in sus în baltă toată ziua; la 4, când a venit ăla cu farfuria, ea tot cu masca pe figură era.

Eu am stat mai mult pe mal, plm, mă plictisesc repede. Și cum stăteam eu pe mal și nu știu ce făceam pe telefon mi se părea că se mișcă ceva in teritoriu , dar nu vedeam nimic când mă uitam atent.
Băi, știți filmul ăla Pirații din Caraibe ? unul din ele în care apar de nicăieri o mulțime de crabi albi și îl cară pe Sparrow cu tot cu corabie?
Eh, eu credeam că ăla e o glumă, dar e doar o exagerare folclorică bazată pe fapte reale.

Iar numărați câți crabi vedeți în poză și filmul de mai jos ? Ieșeau zeci-sute din găuri, incapend cu ora 15:00 și mișunau pe lângă mine.

Revenind la pește, prezentarea a fost modestă, gen nu de 40 de euro. Adică în farfurii de imitație de ceramică ( plastic, dar nu de unica folosință) și nu eram eu 100% că nu o să mă îmbolnăvesc mâncând din ele. Însoțite de o pâine din aia alba, feliată manual, de care se servește la mici in România.

Dar peștele în sine era făcut în ceva șos de portocale și cu ceva salată fresh de fructe/ plante din zonă – o nebunie . De când am tras pe nări aroma am decis că dacă mă îmbolnăvesc de holebolasifils aia e, eu pe ăla nu-l las nemâncat.

Lucky me.

Și al treilea ar fi că dacă vreți să mergeți în vacanță în arhipelagul ăsta pe insula lor principală, Mahe, o idee foarte bună e plaja asta și resortului de pe marginea ei- Constance Ephelia ii spune și e lanț francez, nu arăbesc cum sunt majoritatea. Probabil că dacă asta era vacanța mea, deci nu o croazieră, și veneam aici, era genul de hotel pe care aș fi vrut să mi-l fi recomandat cineva.

Partea bună la Seychelles e că nu e plină de săraci. Adică nu ai mari jene în a-ți lăsa telefonul / rucsacul pe plaja cât timp o arzi in mare/ piscină când ceilalți care miaună prin zonă sunt la fel de puțin săraci, măcar.

Eu am stat lângă hamacul asta de făcut poze și cât am lenevit eu pe prosop au venit minim 10 gagici cu futălăii lor, să le facă poze in hamac, și se cam chinuiau că le intrau ațele adânc în buci. O poză însă face cât o mie de cuvinte, majoritatea vaiete și înjurături .

Asta a fost și partea mai puțin de lux. Că eu, nefiind la resortul asta, nu puteam, evident, să le folosesc șezlongurile, erau unele decente. Nici cu bani. I-am întrebat dacă pot să îmi inchirieze și mi-au dat deny, că ei le oferă doar la oaspeții hotelului – cinstit. Și m-au trimis la alții la un capăt de plajă să închiriez acolo. Adică la din ălea albe, de plastic. Muie, că stau sensibil mai comod pe prosop (dacă e nisipul fin, și e aici ) decât pe jegurile alea de prostit clienți de Costinești. Nici nu erau multe și nici nu era nimeni pe alea, evident.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Livache
Livache
5 years ago

felicitari doamnei pentru alegere.. arata fain acolo!

Stropic
Stropic
5 years ago

Cum de ai refuzat nuca de cocos?? Si hamacul? :)))

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Am băut azi, în Madagascar, dar nu mi-a plăcut.
Nu îmi place in hamac de plasă. Îmi intră sforile în buci și în spinare.

Manowar
5 years ago

Nu îmi place in hamac de plasă. Îmi intră sforile în buci și în spinare.

Ca un fel de ata dentara, dar pentru cur.

Stropic
Stropic
5 years ago

vai dar cata sensibilitate :))

comment image