Bucale city – interzis a te debranșa de la rețeaua de distribuție centralizată a frigului

Era o știre de prin septembrie, că gata, legal nu te mai poți debranșa de la RADET.

Doar că din ce văd îi e greu RADET-ului să rămână branșat zilele ăstea. Ăla e linkul generic, l-am salvat local pe ăla de ieri-azi.

Dar zilele ăstea sunt numai bubuieli la rețeaua primară, din ce citesc.

Acum sunt peste 150 de imobile ( majoritatea blocuri) doar la avaria principală din sectorul 3. Partea cu adevarat proastă e ca de-abia pavase Negoiță cu borduri și gazon, așa că la primăvară o luăm de la capat.

La mine cică ar fi călduri, dar nu-s sigur decât de curenți și interneți, că e blogu’ pe post de senzor. Singurii senzori de temperatură din apartament indică relativ OK .

Core 0: +50.0°C (high = +76.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1: +50.0°C (high = +76.0°C, crit = +100.0°C)

Mișto totuși că se asigură o ”permanență” de 1000-2000 de persoane deconectate de la încălzire, în timp ce li se interzice, desigur, debranșarea. Că cică se poluează prea mult cu soluții individuale de încălzire – deși nu știu dacă mai mult decât poluează RADET-ul cu 28% pierderi  de căldură și apă ( nu vorbim de chestii economice-operaționale).

Iar al doilea motiv e că dacă se debranșează multă lume RADET nu mai poate fi operațional viabil, nu mai poate susține sistemul pentru puțini.

E foarte bine că acum poate. Cică încă plătește primăria pierderile, adică ăia care produc bănet pe acoloșa. Io tre’ să văd cum fac să-mi mut firma la țară, că nu am chef să subvenționez bucureștenii ăia nespălați cu aere de orășeni burghezi. În rest sunt safe, le mulțumesc acestor bucureșteni pentru prețul scăzut al gigacaloriei, aș zice ca data viitoare să votăm aceiași primari ( în sensul că ei, eu nu votez acolo) că fac treabă bună.

Vând reșou. ( e frumos să dai sursa pozelor)


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
5 years ago

Imi place sa cred ca daca as locui din nou in Bucuresti, mi-as baga pula glorios in serviciile radetilor (oricare ar fi metoda).
Inteleg ca se acceseaza relativ usor fonduri ioropene pentru surse de energie neconventionala, si banuiesc ca duoamnei primar general i se rupe pizda-n doua sa acceseze niste hectare cu panouri sau alte pule-maturi care ar putea sa reduca costul pierderilor de 28%.

L-am ratat, daca l-ai promovat, s-o vandut urgent
,,Vand resou electric
Da caldura super
Se poate gati la el
Sa faci cafea. ceai etc
Nou
Doar in gl” :)))))

Mad
Mad
5 years ago

Mie-mi pare ca este gresit inteleasa chestia cu subventia. Elcen produce curent pe care-l da prin mai multe judete. Aburul ala e un produs secundar. Noi nu platim energia cu pret preferential cum fac toti cei care au unitati de producere energie pe teritoriul lor. Degeaba se umfla tarata in unii ca e subventionata apa calda. Ea ar trebui sa fie gratis. Iar datoriile alea tampite au aparut din cauza ca s-au calculat penalitati aiurea intre o unitate apartinand de minister si una apartinand de primarie. Cand exista lege care spune ca nu ai voie sa debransezi rauplatnicii iarna cum… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

Am gresit, Subventionare caldura nu apa calda. Deci noi in Bucuresti platim curent tarifat normal, apa calda tarifata normal tot anul desi procesul de productie nu mai implica acelasi costuri mari ( pentru ca e aburul ala) si numai 4 -5 luni pe an e o subventie la caldura.

Legat de debransare, daca ai teava de gaze trasa pe scara poti sa pui centrala? Eu am teava si la un etaj mai sus si la un etaj mai jos. Adica ar trebui doar sa-mi fac legatura la teava aia.

0040
0040
5 years ago

Eu nu vreau subventionare la nimic, dar in schimb sa fie controale la sange si amenzi marite pentru toata lumea. Si nu numai la RADET. Bine ca nu am treaba cu ei lol :)) Sa chitzaie votantii PSD de frig, sa n-aiba apa calda nici sa se spele cum incalzeau ai mei cand eram mic, ca poate ar fi cazul sa se-nvete minte. Sau poate ar fi cazul sa mai scada preturile la blocurile vechi care depind de RADET, ca am inteles ca nu e lux… Sa nu mai fie subventii nici d-alea gen Prima Cocioaba. Ca si aia cam… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

Si noi suntem anvelopati. Astia de la mine din bloc sunt campioni la imbunatatiri. Cand au aparut apometrele, repartitoarele, camere video, interfon etc tot printre primii am fost la schimbari. Dar s-a constat ca platim mai ieftin caldura pe pausal(numai cu contorizarea de scara) decat plateam cu repartitoare si le-am scos de cativa ani. Atunci stateam cu ele pe minim si plateam ca acum. Anul asta a fost cu apometrele cu unde radio si cu alarmele de gaz. Eu tot nu cred ca un manager face acelasi pret pt distributie 20 de km fata de 200-250 de km(asta cu enelul).… Read more »

capsunaru
capsunaru
5 years ago

cumpar soba teracota…vine la pachet cu accesoriul din imagine,asa-i ?

Stropic
Stropic
5 years ago
Stropic
Stropic
5 years ago

Versiunea oficială e că centralele de apartament vezi-doamne sunt ineficiente ca si consum, ard gazul de pomana cum ar veni si polueaza. Si de asta nu da voie primăria sa iti pui asa usor+ce fac aia care n-au bani sa isi puna.riiight. Ma rog, nu stiu cum pot fi mai ineficiente daca nu ai mii de pierderi pe rețea, costuri cu puncte termice etc. Adica nu m-am uitat pe date, dar nu pot intelege cum ar putea consuma cu mult mai mult. Mi se pare ca ei calculează fara sa isi aduca aminte de km de țevi care trebuie incalzite,… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Ba la argumentul asta cu poluarea, pot zice asa: ‘Instalaţiile de bază şi vârf funcţionează pe gaze naturale şi păcură’. PACURA. I rest my case.
(Site-ul elcen.ro)

Mad
Mad
5 years ago

Eu vorbeam de melasa ce o cumpara agentii economici pt bautura industriala. Aia la butoaie 🙂 de la fabrica de zahar. Eu am inteles de la tata ca nu e la fel de buna centrala fata de incalzirea centralizata. Atunci cand si-a pus( fortat de imprejurari= a delapidat administratorul si tot blocul a ramas fara caldura si si-au pus toti centrale) eu am facut un calcul de amortizare si nu-mi dadea bine. Adica amortizarea intregii cheltuieli se termina cam cand trebuia schimbata centrala. Este o diferenta( exemplu de la o cunostinta) sa stai in casa in tricou la 25 de… Read more »

Stropic
Stropic
5 years ago

Ha ha, da, stiu, pai ori “toti nutrientii zaharului brut se concentreaza in melasa” ori nu, si o dam la animale. Ma amuza cum se contrazic producatorii cateodata si le fac pe amândouă.

Mi se pare enorm 10k pt centrală. La mine in oras costa vreo 2k, cu tot cu calorifere, cu totul. Chiar sub daca te zgarceai. Nu stiu de ce e Bucureștiul mai cu mot si costă de 5 ori mai mult aceeași chestie.

Stropic
Stropic
5 years ago

Aaa, atunci da, clar, dacă vrei să ascunzi țevile alți bani desigur.

Dar de ce voiai boilere de acumulare? E prima oară când aud de ele. :)) Nu-mi pot imagina la ce folosesc, poate doar daca vrei robinet de dus din ala mega fancy unde setezi exact temp apei in grade.

Stropic
Stropic
5 years ago

Asa, deci de back-up.

Daaa, suna bine robinetul ala si sistemul cu totul. Păcat ca după ce l-aș lua, nu mi-aș mai permite să mă spăl decât cu apă rece. :))

https://www.moen.com/bathroom/design-planning/design-advice/bathroom_diy_right_temperature

Fery
Fery
5 years ago

Nu ai nevoie de asemenea chestii ca sa ai o apa la temperatura constanta de la dus. Capetele cu mixaj automat costa incepand de la vreo 100 de euro, cu ceva de calitate pe la 200 de euro. Si da, sunt o placere absoluta sa iti vina apa la debit constant si la temperatura constanta, indiferent de temperaturile de intrare sau de debitele de intrare. Pentru mine nici nu are sens discutia, pentru banii aia nici nu ma gandesc sa n-am asa ceva. uite de asta de ex. (Grohe nu e un producator ieftin chiar deloc, produsele lor sunt in… Read more »