Lăutarii fără număr și ANAF

Discutam cu Manowar la o cafea foarte nașpa despre cum matematica nu e necesară că el nu știe și nu are nevoie. Iar eu i-am atras atenția că el știe destulă matematică.

El a zis că nu , că toată lumea știe de la școala primară, că colegii lui de clasă. Aha. Bine.

Ia de aici. Citiți postarea asta de pe FB a lui Rareș Bogdan. Pun eu screenshot mai jos că e prea tare. Pagina 2, aia cu căsătoriile.

În următorul Caracal, localitatea Mioveni, au fost înregistrate 1354 căsătorii. In timp de 5 ani (2013-2017).

In Argeș sunt înregistrați 109 persoane in domeniul interpretare artistică ( lăutari ) .

In sondajele ANAF reiese că la o nuntă sunt în medie 2 fotografi ( eu am avut 1 dar sunt zgârcit ) și 3 lăutari (aici au nimerit-o) .

Întrebare : Câte persoane nu sunt autorizate sau nu declară veniturile din nunți?

Răspunsul ANAF:

Înmulțim și lăutarii și fotografii cu numărul de nunți pe cinci ani și scădem lăutarii înregistrați.

1354*2*2 – 109 = 5307. ( Sunt curios dacă sunt 5307 locuitori majori in Mioveni, probabil că da, dar e la limita 🙂 ).

And THAT IS IT, FOLKS!

Cam care e probabilitatea ca un fotograf și un lăutar ( formație ) să fi participat la mai mult de o nuntă în 5 ani ? Asta e întrebarea mea doar, nu a ANAF. Sunt 260 de weekenduri, minus posturi religioase, uneori se fac nunți și duminica.

Este 0, conform ANAF.

Ignorăm că fotografii nu sunt înregistrați că interpreți artistici, sau că nu toate căsătoriile din Mioveni au avut obligatoriu lăutari din același oraș /județ (dacă au avut măcar nuntă efectuată – presupunem că da, de dragul aritmeticii și statisticii ) .

Manowar explicând matematica de clasa a IV a celor de la ANAF

Știu că ANAF sunt disperați după bani și că sunt presați de sus. Și că au o șefă care nu a luat examenul de admitere ca inspector ANAF și a fost promovată, pe linie de partid presupun.

Știu și că cei mai buni matematicieni nu lucrează la ANAF că nu sunt atât de bine plătiți.

Dar dacă copiii mei termină școala generală și rezolvă probleme la modul ăsta eu îi omor și îmi petrec restul vieții în liniște la pușcărie.

Ăștia sunt ăia care trebuie să calculeze dacă eu plătesc taxe corect. De ASTA plătesc eu contabil, nu că nu aș putea să îmi calculez taxele cu ceva eforturi, da’ cineva trebuie să le explice celor de la ANAF cum au fost făcute calculele, iar eu simt că îl înțeleg pe monstrul de matematică din liceu și de la un nivel încolo se poate discuta doar cu furtunul de la mașina de spălat pe masă.

13 Replies to “Lăutarii fără număr și ANAF”

 1. Tu esti genul de parinte: you can be anything you want-doctor or engineer. :))

  Inteleg deci ca i-ai dat dreptate pana la urma, si matematica chiar nu e necesara.

  Tin minte ca in primul an de munca am avut un ticket cu o factura bloca. Am stat nu glumesc vreo ora sa ii explic regula de 3 simpli, a gresit, iar am reluat, i-am desenat cu puncte, in fine, a fost chin.

  Ma uit sa vad si eu de curiozitate ce lucreaza nene asta (da, stiu, nu-i frumos). VP of finance. just…wow. M-am simtit de parca am aflat ca nu exista mos craciun. 🙁

 2. de la un nivel încolo se poate discuta doar cu furtunul de la mașina de spălat pe masă.

  Matematici aplicate, cum ar veni.

 3. Inteleg deci ca i-ai dat dreptate pana la urma, si matematica chiar nu e necesara.

  I-am demonstrat ca se lauda si ca el stie matematica si doar crede ca toti elevii care termina clasa a IVa stiu matematica asta.

 4. I-am demonstrat ca se lauda si ca el stie matematica si doar crede ca toti elevii care termina clasa a IVa stiu matematica asta.

  Boss, cand ziceam ca nu stiu matematica si nici nu-mi trebuie era vorba de matematica *aia* – aia cu derivate, integrale, treburi.

  De-o inmultire/impartire si-o adunare/scadere mai gasesc prin buzunare totusi.

  …cat despre aia de la ANAF, nu stiu daca ai vazut stirea, da’ s-au gandit sa ne amendeze daca nu ne ducem frumos sa stam la rand si sa ne declaram veniturile =))

 5. Da, cu acte traduse, in dosar cu sina, ca ce pula mea facem aici.
  Doar ca sunt niste milioane de cetateni, iar rata lor de productivitate probabil ca e pe undeva la 5-10 amenzi pe zi, daca. Daca primesc si contestatii pe ele, au de munca vreo 50 de ani d-acu incolo.

  Da’ tu inca nu ai renuntat la buletinu’ de Romania?
  Ca in principiu tot ce trebuie sa faci e sa renunti la rezidenta din Romania – nu e acelasi lucru ca cetatenia – e relativ mai simplu.

 6. Nu de mine e vorba. Ziceam de “noi” in sensul de “noi, astia care am plecat din Romulania”.

  Mie mi se rupe pula de cererile lor – sunt #protejat_de_regina_Angliei. Le dau dosar cu muie cu pula nespalata si-ndoita, nu cu sina.

 7. Pai, cat timp nu ai bunuri in Romania, da, esti protejat. N-au cum sa iti impuna amenzi in UK asta e clar. Altfel ii doare in pula pe romulani de regina. Poprire, sechestru si n-ai decat sa te plangi reginei.

  Cei ce mai au bunuri, vor trebui sa isi protejeze bunurile, investitiile, cum stiu ei mai bine – cam cum a fost mereu prin Romania. Un contabil , o spaguta, mutarea pe alte nume, tinutul banilor castigati in Europa in afara Romaniei, cum merge de obicei.

  Partea proasta e ca strategia lor e pierzatoare, ca le aduce un PR si mai prost printre aia care mai aduceau oarece bani in Romania.

  Mie mi-e tot una, eu si dupa ce devin cu birezident, am sa am venituri inregstrate in Ro, am sa platesc taxe la ele, pentru cele inregistrate in alte tari vad eu cum fac, daca tot platesc contabil n-am greturi.

  Dar sunt unii care nu prea au mare treaba prin Romania si mai aduceau inauntru castiguri impozitate in afara. Presupun ca de la aia statul roman o sa ia la mumu – eventual va trebui sa se multumeasca cu vreo amenda de cateva zeci sute de euro, daca macar sunt atat de fraieri s-o plateasca. La cat dureaza si la cat de ieftin e un proces in RO, eu as contesta-o direct si cativa ani tot ar sta pe rol. In cativa ani ai timp sa te hotarasti daca mai vrei sa mergi in Romania sau nu.
  Daca nu, vinzi tot si muie.

  Daca esti roman, oricum nu conteaza, stii nativ cum sa te descurci cu chestii de genul.
  Plm, cunosc oameni ( la prima mana) care sunt somati de ANAF sa plateasca sute de mii de lei pe chestii care chiar le datoreaza, comert nedeclarat etc. Si ANAF-ul n-a fost in stare nici macar sa puna sechestru pe bunuri inainte sa le instraineze formal. Si nu vorbesc de oameni cu greutate politica sau ceva.

  Plm, ghinionul, sau norocul e ca intr-o tara de smecheri nu prea conteaza asa tare ce zic aia ca fac, amenzi sau nu stiu ce viseaza.

 8. da’ s-au gandit sa ne amendeze daca nu ne ducem frumos sa stam la rand si sa ne declaram veniturile

  Care-i treaba cu asta ca sunt pe dinafara (si la propriu si la figurat :D).?

  Ca in principiu tot ce trebuie sa faci e sa renunti la rezidenta din Romania

  Cum renunti la rezidenta ? Si ce anume presupune asta ?

 9. Rezidenta fiscala trebuie stabilita/ declarata. Altfel, amenda.

  In cazul în care ați plecat din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, aveați obligaţia completării şi depunerii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”. Ca urmare a analizării datelor declarate de dvs. prin formular şi a analizării documentelor justificative anexate, organul fiscal stabileşte rezidenţa fiscală și vă va notifica, dacă vă păstrați sau nu rezidenţa în România sau dacă aceasta va fi în UK.

  de aici .

  Cum renunti la rezidenta ? Si ce anume presupune asta ?

  Mergi la orificiul starii civile, aia care ti-au dat buletinul si le spui ca nu mai locuiesti in Romania si nu ai nicio adresa. Le dai buletinul inapoi si cam aia ar trebui sa fie.
  Acuma, eu cred ca ANAF-ul n-au nicio sansa sa afle de la aia ca tu ai plecat din tara si tot o sa te caute a proasta, chit ca n-or sa mai aiba baza lagala. Daca vrei sa fii baiat cu buca, le dai si lor un branci.

  Si cam asta e. Iar de atunci incolo vei avea pasaport romanesc pentru persoanele cu rezidenta in strainatate.

 10. Pai daca zic aia ca iti pun amenda, cat o fi ea ( anul trecut era 200 de lei sau ceva 🙂 ) si n-o platesti. Astia tre’ sa iti puna popriri. Pentru 200 de lei nu cred ca iti pun sechestru pe casa, dar in timp se aduna. Ideea e ca au ce sa iti ia.
  Daca vor. Daca isi bat capul macar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.