ANAF – 2019.update. Returnare de T.V.A.

Nu am eu de primit nimic. De fapt, as avea niste maruntis, habar nu am cat, ca nu am de gand sa cer, ca n-au aia de unde sa imi dea mie ceva.

Dar am un amic care si-a deschis firma, a luat cod de TVA instant si primul lucru pe firma aia a fost sa isi cumpere masina, ca el cere restiture de TVA

Eu i-am zis ca nu-i dau astia nimic, il fut cu controale etc. Acu’ el a avut si incasari destul de generoase, dar nu poate balansa TVA-ul platit din incasari, ca factureaza intracomunitar, cu oprire de TVA la sursa ( la client). Pe scurt el plateste TVA la ce cumpara pe firma, dar nu colecteaza, ca asa e in IT. Colectezi doar daca ai facturi emise firmelor din Romania, cum am avut eu pe PFA de am facut bonus la ANAF din TVA colectat si platit LA TIMP.

Eh, aia de la giudeț de la el, i-au spus inainte de Craciun ca e totul ok, nu sta omul de ilegalitati si afaficuri, face bani din consultanta si taxele sunt ok la asta in Romania.

Si i-au spus ca ii dau banii.

Mai intai i-au zis ca nu pot sa ii dea banii pe Revolut ( are cont de firma la aia ,ca un boss, sa nu mai bage banii in Ro aiurea) si le-a dat un cont de firma.

Au zis ca baga, ca gata uite banii cum vin…si hopaaa. Ca i-au oprit ”aia de la Bucuresti” ca nu s-a votat bugetul pe 2019 ( stiu ca SUNTEM in 2019) ca au probleme la deficit ( no shit, Sherlok) si nu ii mai lasa sa mai faca niciun fel de returnari, plati, etc-uri. Nu, nu-i numai maruntisul lui in joc, vorbeam de o firma care are niste milioane de lei noi de primit din TVA.

Vine criza, vine? Si colapsul statului?

Hai, lasa, ca e misto, ca am auzit ca presedintele Venezuelei a marit zilele astea salariul minim de acolo cu 300%.Si a ajuns pe la 6 dolari. Poate mai pun si astia ceva la salariul minim, la pensii, ca euro e 4.7 si creste mare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

Nu știu neapărat dacă vine criza. Cred ca va fi mai degrabă o boală lunga, chinuitoare.
Ce a fost prin 2009 în România nu cred ca va mai fi.
Situația de acum e diferita. Cum am zis, va fi ceva mai ușor ca atunci, dar de durata mai mare.
Nici o criza nu seamănă cu alta

Marius
Marius
5 years ago

Cand ajunge la 9 in Venezuela isi ia si asta banii de la ANA.F:)