Șliboviță

Interesanta zi!

O mai stiti pe aia a lu’ Dem Radulescu , cu  Șliboviță ? Plictisit , in Frankfurt , intru in Duty Free si vad ca au reduceri la multe parfumuri, pentru ca Februarie. Nu , nu pentru mine, ca eu sunt zgarcit si cu tot cu reduceri mi se par scumpe. Eu ma dau cu Whisky. Pe interior, ca interiorul conteaza , nu? Sufletu’….

Asa  ca il sun pe frate-meu si-zic :

-Auz bah , au reduceri la parfume,

-La care?

-La multe? Care-s alea care-ti plac?

-Yves…. (cacat, nu pot sa tin minte numele ca e lung. ). Aia n-au reduceri niciodata.

– Hi ca facem altfel. Le iau  la rand si iti spun.

Si bag metri prin magazin cu citanie la telefon:

Hugo Bo$$ nu, ca e de cocalari ,  Armani nu ca e de poponari , Polo nu  ca nu mai stiu ce cacat , Davidoff e cu tigarile , CK are , Mai erau unele de puteau a aftershave-ul lu’ bunica-mio de-l folosea pe front… Bine alea erau la misto , nu la reducere…Terre D’Hermes nu ca n-a auzit , Elisabeth Arden …pula mea ieftineli, si zbang ajung la  ala cu lama la gat, de EMOisti. JP Gaultier. Ia , ca p-asta il scriu corect ca citesc pe cutie :D.  Le Male. Le Male Terrible chiar. Sau asa vad eu acusi pe cutie, Ne punem de acord sa-i iau unu de 75 de ml la 30 de EUR ( 29.99 , bineinteles, preturile rotunde exista doar in mintea mea de obsedat compulsiv. Oamenii normali trebuie sa aiba multe cifre fara sens in preturi.)

Eh , il insfac , mai iau o ciucalata pentru nevasta  si merg sa platesc.

– Boarding pass please.

Pai ia d-aici. Nu merge sa citeasca de pe telefon automat ca sunt zgarcit si-l tiu pe 15% luminozitate. Sa nu se toceasca ecranu’. Sau bateria. Bate de mana.  Bate si produsele.

-52.20 EUR.

Caut prin portofel si ii  dau banii.  In timp ce platesc ma gandesc . Ba da scumpa ciocolata asta. Waaait a minute. Nu poa’ sa fie ASA de scumpa. Si-o intreb p-aia cat e halatul.

-48.50.

Ma-ta. Ii spun ca nu e ca e 29.90. Nu ma crede si o cheama pe una .  Ma ia aia de mana , ii arat sticluta cu pretul . Ea imi arata ca  sticluta cu pretul e aia , dar eu am luat altceva. Carevasazica , cutia e gresita . No , bine, ii zic ca o vreau pe aia , imi da alta cutie care dupa ochiul meu arata la fel , cu o nuanta fina de gri mai inchis…sau mai deschis. Plm, nu mai stiu.

Ma duc cu el in mana la  casa si zic:

-This is what I wanted.

-Sure , we’ll storn the other.

Storneaza , semneaza, scaneaza, tasteaza…

-35.40!

Ma caut prin portofel, vad ca nu prea mai am cash in EUR. Bah , ia stai asa! Ca platii deja!

-But I have already paid you!

Deja transpir si ma simt ca la romani cand ma ia unu imi da un sut in cur si-mi trage la muie ca n-am platit nimic.

…Nope. Femeia se uita in casa, si zice:

-Oh , yes you did . Here’s your change!

-Fiuh…..

Interesanta zi…

DSC_0053

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments