Scurt: Coduri postale

Mie-mi place munca mea. Si nu ma dau in laturi de la chestii chiar daca nu tin neaparat de munca mea.

De exemplu nu era treaba mea neaparat sa le validez eu astora datele, dar ce-ai putea face mai bine la miezul noptii. Validez coduri postale

Si bai, majoritatea tarilor sunt cu obrazul subtire si si-au ales coduri postale cu 4,5 sau 6 cifre ( ex. China si Romania, doua tari mari care au nevoie de 6 cifre pentru localizarea exacta – daca intrebi pe cineva din Romania care-i e codul postal, iti fute una in gura sa vorbesti respectuos data viitoare). Oricum, usor de validat, ce dracului. Americanii sunt un pic cu mot si au adaugat extensii la unele coduri cu o liniuta + 4 cifre.

Chilienii au pod coștal din 7 cifre , tot asa tara mare si tot asa, daca ii intrebi habar n-au vreunul care le codul postal. Dar usor de validat si asta.

Polonezii au pus si ei o liniuta in jumatea codului, nu-i bai.

Canadienii au vrut sa fie ei motul cacatului si au codul din litera, cifra, litera, spatiu, cifra, litera, cifra. De aia exista regex.

Bai da englejii! Ce bulangii… Codurile lor postale au la fel de multe reguli si exceptii ca limba romana si franceza adunate la un loc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fullmeta1
fullmeta1
5 years ago

daca intrebi pe cineva din Romania care-i e codul postal, iti fute una in gura sa vorbesti respectuos data viitoare

Eu stiu ce cod postal am. :B

Stropic
Stropic
5 years ago

Bine ca nu te mai incurca si cu tax jurisdiction :))

N-am inteles nici pana acum la ce foloseste codul postal. Adica da, sa le fie usor alora de la posta, dar cum e un mister si nu stiu de ce imi imaginez o conspiratie unde nimeni nu-l mai foloseste la nimic si il cer doar din inertie asa sa nu schimbe formularele.

Manowar
5 years ago

^([Gg][Ii][Rr] 0[Aa]{2})|((([A-Za-z][0-9]{1,2})|(([A-Za-z][A-Ha-hJ-Yj-y][0-9]{1,2})|(([A-
Za-z][0-9][A-Za-z])|([A-Za-z][A-Ha-hJ-Yj-y][0-9]?[A-Za-z])))) [0-9][A-Za-z]{2})$

Manowar
5 years ago

Pai…mai mult decat sa-ti dea regexu’ mura-n gura…chiar nu stiu ce-ai putea sa le ceri.

Stropic
Stropic
5 years ago

La tara e si mai complex codul postal, de min 30 de caractere de forma: “treci de troita, drept inainte pe langa nuci, unde e cuibul de barza la stalp”. :))

Nu mai, era mai bine daca faceau toti asa, ca facturai €xtra.

Claw
Claw
5 years ago

Eu imi stiu codul postal ca trebuie sa-l dau neaparat cand imi scriu adresa. De fapt, aici in Germania, mi se pare mai usor de retinut adresa decat in RO: cod postal, strada +numar vs. strada, nr, bloc, scara, apt, sector. In RO tot timpul trebuia sa ma uit pe buletin, ca mai incurcam din ele.