Filme: The wandering Earth

Pe Netflix. Chinezesc. Am mai văzut producții ciuciungheze care mi-au plăcut . House of the Flying Daggers , Crouching Tiger Hidden Dragon , Shaolin Soccer …

Ăsta e unul dintre ele. Cel mai bun SF pe care l-am văzut anul ăsta . De departe.

Viitor apocaliptic , soarele se extinde dincolo de orbita Pământului, tre’ să plecăm sau murim . Soluția e simplă, cu casa în spate prin galaxie, ca melcii, până la proxima gigantă roșie.

Intriga incepe la întâlnirea cu Jupiter , care trebuie folosit pe post de praștie gravitațională să ne arunce mai departe.

Să te uiți în cerul roșu și să vezi de-a lungul orizontului Tot un Jupiter, asta e ceva .

Singura chestie nașpa când mă uit la filmele chinezești e că am impresia că nu mai înțeleg engleza.

Altfel, filmul e făcut antihollywood antiamerican . Eroii sunt chinezi, ruși și francezi și vorbesc cele trei limbi. America e cu fața la frig și la întuneric .

Mai vreau.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
gabi
gabi
4 years ago

Daca excludem premisa principala (aia cu plecat cu Pamantul prin univers ca un caine pe calea Victoriei) e un film bun, mai ales la partea de efecte speciale.

Insa tot filmul mi-a ramas in cap ca e imposibil din orice punct de vedere ce au propus aia acolo asa ca filmul a fost distrus pt mine. M-am bucurat doar de imagini, incercand sa exclud orice logica.

gabi
gabi
4 years ago

Stai ca am fost lacunar. Eu am contestat faza cu “ne luam pamantul in spate si plecam prin galaxie”. Pai: – nu va mai exista atmosfera, intelegi de ce – temperatura la exterior= temp spatiului vreo -450 grade – nu va mai exista miscare de rotatie, deduci tu urmarile – nema poli magnetici ? Apoi: ideea de motor sa iti impinga pamantul: consum de energie imens (aia foloseau pietre sau ce naiba?), putere imensa, etc . Deci chiar daca ar reusi sa il mute, aceasta plimbare distruge casa :). Ieseau mai bine daca ziceau: “cand ajungem la destinatie, parasim nava-pamant… Read more »

gabi
gabi
4 years ago

“Si pentru un film SF nu apare nimic care sfideaza legile fizicii”

Pai toata plimbarea asta cu planeta sfideaza legile fizicii. Pt ca presupunand ca s-ar putea, nu s-ar intampla asa cum arata aia acolo.
Ai pula atmosfera, pula lucruri care sa stea pe pamant (deci cursele lor cu basculantele pe acolo nu ar trebui sa existe), etc

Apoi mi am adus aminte de inca o faza. Cand baga aia mega sarja sa dea raza pana la Jupiter, tin cumva pe ambreiaj de nu o ia pamantul invers? :))

Catalinx
Catalinx
4 years ago

De ce sa nu ai atmosfera?
Si de ce sa nu ai lucruri care sa stea pe pamant, daca nu ai avea atmosfera?

Cand baga aia mega sarja sa dea raza pana la Jupiter, tin cumva pe ambreiaj de nu o ia pamantul invers? :))

Cum adica sa nu o ia pamantul invers, ca aia incercau, sa faca ceva in punctul ala sa o ia Pamantul invers, dar motoarele lor erau mai lesinate decat gravitatia lu’ Jupiter si aveau nevoie de un sut in cur.

Mad
Mad
4 years ago

Acum sa vedem cine-i bate pe astia ? La idee? Primul film pe care-l vad pe ideea asta; plecam cu tot cu planeta 🙂
Astia cand think big apoi big nene!

gabi
gabi
4 years ago

am scris un wall of text, am apasat post, am primit eroare 405, mi-am bagat pula :))

iti las asta aici si gata :)):

0040
0040
11 months ago

A aparut wandering earth 2

Catalinx
Catalinx
11 months ago

Merci. Am vazut afise la cinema, dar nu am fost pe faza.