E ceva putred la [ex]tradarea lu’ Mazare

Da, am vazut stirile din Romania. Da’ am cautat dupa unele mai din afara, ca sa vedem problema si cu alti ochi.

Ok, am inteles, Madagascar e semnatar al conventiei ONU, si se jura ca n-o fura, il defera pe Mazare justitiei din Romania, cand trimite roaba de documente cu stampila pe timbru, ca ei fac frumos, ca Romania e stat membru UE, mai ca se umfla muschii pe tine cand auzi, ca uite dom’ne, Madagascaru’ respecta Romania. Exista o tara care ne ia in serios.

Am inteles si ca ei se lauda ca i-au informat pe Romani, la nivel diplomatic desigur, ca mie nu mi-au scris nimic, nici in presa nu a aparut, ca daca-l vor pe condamnat, ei il ofera. Sa vina cu cârtiile. Si bine-inteles ca nu s-a sesizat statul roman, ca erau prea ocupati cu urmarira internationala, le-a scapat comunicarea, presupun. Lu’ Melescanu’ ala. Asta nu m-a mirat.

Nu ma mira nici faptul ca nea’ Mazare, in ciuda a agitatiei facuta de noua ministresa a justitiei, are dreptul sa ceara azil politic si l-a cerut deja, si probabil, va mai fi un breaking news cu stati ca nu-l extradam de fapt, ca uite, noi , Madagascar, suntem stat de drept si acordam tuturor dreptul echitabil la…bla bla. Ce dracu, nici pe Ghita nu au reusit sa-l treaca de portita, desi l-au arestat si pe ala in Belgrad de ceva vreme. Toata lumea are pasii calculati si mai e gaz de vreo 20 de episoade pe tema.

Ce ma mira e miscarea. De ce acum ? De ce acum , tipa asta la justitie, Anna Birchall, i-a dat un mic șoc. Ca e de la PSD, care-s ai lui. Fie vrea sa-si faca un nume, caz in care ok, dar asta inseamna ca domnu’ a fost oarecum ignorat pe linie de partid si a devenit neimportant, fie chiar a facut ceva nasol pentru ei Mazare, fie in pribegie, fie a fost cu explozie intarziata si acum i-au dat drumul din brate.

Fie e perdea de fum pentru altceva, dar in cazul asta e cam aceeasi treaba – omul a ajuns cam dispozabil si probabil ca nici la capatul celalalt al firului n-a convins pe nimeni ca merita efortul sa-l faca indisponibil.

Ceea ce ma duce cu gandul la doua chestii. Oamenii astia nu prea au fost pregatiti sa fuga. Exit planul lor e cam subtire si pare ca sufera de buzunare cam goale, de la Udrea, la Ghita, la Mazare.

Altfel ar insemna ca traim intr-o lume cu aplecare catre lege si ordine, iar pe asta n-o prea halesc.

10 Replies to “E ceva putred la [ex]tradarea lu’ Mazare”

 1. Mazăre chiar n-are bani,într-un interviu dat mai demult când încă era mare și tare, încă era primar,a zis ca el n-ar nimic pe numele lui. Stă cu chirie,mașina e în leasing,n-are bani în bănci. A zis ca are copii cu diverse individe, le-a cumpărat case,mașini, totul pe numele lor,lui n-au ce să -i ia. Singurele chestii care chiar sunt pe numele lui sunt 2 bărci cu motor.

 2. “Mazăre chiar n-are bani”
  Nu cred sa fi fost atat de prost . Altfel pe linie de partid PSDul se poate lauda cu ocazia asta ca justitia e la fel pentru toata lumea. Personal m-as bucura sa-l vad pe mazare la o condamnare cu executare desi daca ar candida in constanta sigur ar iesi din nou la vot cu 70%.

 3. Nu prea au exit plan pentru ca ei nu iau in calcul posibilitatea ca vor fi prinsi. Pentru ca la noi furi cat vrei pana partidul tau iese de la conducere. Stai pe tusa apoi pana intra iar.

  Toti cred la puscarie intra fraierii. Iar ei nu se considera fraieri.

 4. Ceva plan au ei, ca nu isi deschidea el hotel in Antsiranana daca nu ar fi avut. Deschidea unul la Constanta, Mamaia, unde avea si sustinere si stia si mersul.

 5. E uimitor, daca o fi adevarat ce zice CID, cata incredere mai au in oameni chiar si personaje de genul, pentru care furtisagul si minciunile sunt la ordinea zilei.

 6. Singurul lucru exclusiv pe numele meu e rabla din UK. Iar la restul as fi dispus sa renunt destul de repede intr-un anume context.
  Nici macar nu-s infractor, dar nu strica sa fii pregatit.

 7. Nu exclusiv dar inclusiv ai.

  Dar sa n-ai nimic asa…m-as pune pe ingropat bani ca escobar. :)) Culmea ca trebuie ori sa am teren ori sa am incredere in careva si pentru asta.

 8. Nu cred că nu are nici el chiar nimic așa. Și e și o diferență între unde și cum operez eu și unde și cum operează el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.