Minimalism feroce

A facut Widows-ul aseara update si la MS Office si m-am trezit de dimineata cand sa scriu un email cu asta :/

Pana ieri arata si el, tot din ce in ce mai urat, de vreo 3-4 ani incoace, dar mai bine ca azi. Azi e hidos. Bai, inteleg, daca era gratis, dar daca platim licenta isi intreaba si ei oare clientii ( corporatiile mari, reprezentative, nu pe mine) cum le-ar placea sa arate chestia asta?

Ca nu-i vorba doar de interfata de trimis mail din outlook, sau doar de microsoft. Toate chestiile devin minimaliste si simpliste de-ti vine sa te zgarii pe fata si ai crede , ca OK, clean UI e ceva implementat simplu.

Aha, sunt roabe de cod turnate in spate pentru infectia asta. Nu stiu cand a aparut trendul asta, la inceput parea util, da’ acum e tras de par de-a ramas chel.

Si de aia ma rezum si eu sa remarc asta, ca n-am ce dracu’ sa fac altceva. Minimalist.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
4 years ago

Dar de ce nu-ti place? 🙂

Manowar
4 years ago

…pe tine te deranjeaza fucking outlook?

Pe mine tot OS-ul. Da’ nu ma intreaba nimeni. Ca-n mediul corporate, vrei, nu vrei, ia windows si office. Nu conteaza ca nu-ti trebuie, te incetineste, iti fute meciul, IA.

Fery
Fery
4 years ago

Bahaha, asa arata windowsu mai nou? Daca mai continua asa or ajunge inapoi la stil word perfect de ala de merea cu himem.sys
Mnie-ti multam ca am trecut la linux pe cand 7 era pitic. Cu zece cred ca m-as sinucide in masa

0040
0040
4 years ago

Trendul minimalist a aparut odata cu windows phone, si cu laptopurile/tabletele cu o versiune modificata de Win8. Cu windows phone au dat faliment, insa prostia cu patratele ca pe vremea lui win3.1 a ramas.

Unde dau cu sapa, softul de network management nu merge pe win8/win10, asa ca am avut motiv sa dau format…

La office, inca trag de 2010…

Fery
Fery
4 years ago

Ba mai stii cum era in XP ca dadeai nu stiu ce maximize performance si renunta la chestiile alea aratoase din interfata, de ajungea sa arate ca un NT4.0? Na fix asa arata ce ai capturat tu. Da fix.
Pentru asta iti trebe i9 si coispe core-uri?

Manowar
4 years ago

Doar ca o data ce ai ales Windows si Office, ai ales asta pentru niste beneficii, iar grafica/UI/UX erau unele dintre ele, din alea incontestabile.

“Incontestabile”.

Yeah…OK….Incontestabil e faptul ca daca vrei sa nu pot face mai nimic si sa lucrez la 4% din viteza normala, e suficient sa-mi dai un PC cu windows.

Garantat o ard cel mult pe site-uri dubioase zi-lumina. Ca de altceva cine pula mea mai are chef in OS-ul pizdii.

Manowar
4 years ago

Uite si tu cum arata Thunderbirdu’ ?
Arata mai bine pe distributia ta de linux?

Nu stiu. Ca nu cunosc pe nimeni care sa mai foloseasca thunderbird. Ultimul client de mail pe care-l foloseam pe linux era Evolution. Altii preferau Hiri.

Si nu stiu ce vrei tu de la un client de mail. Eu vreau sa trimit mailuri si sa primesc mailuri. Daca se poate, nu prea des, ca nu-s chiar pasionat de asta.

Nu se incarca poza/screenshotul din comentariul tau.

Manowar
4 years ago
Manowar
4 years ago

…sau daca preferi fonturi mai miau, asa:

comment image

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Thunderbird:https://imgur.com/a/3q5l0dI#Ms9SP3U Pai, Evolution ala arata zici ca e proiectat de mine pe pastile. L-am testat si eu si e o mizerie, nu la fonturi e problema, desi arata mai hazliu si mai conturat decat arata varianta de acum a outlook-ului, utilizabilitatea e din epoca de piatra. Simti asta cand tragi cu mouse-ul prin meniurile alea, cand dai scroll si ce mai e. Mailul azi nu mai doar despre primit si scris mailuri. O fi pentru tine, plm, poti sa folosesti webmail doar pentru asta foarte bine. Dar acum e despre mult mai mult de-atat ca forma de comunicare. Trimiti o… Read more »

0040
0040
4 years ago

Mie mi-a placut lotus notes 8.5, aveai o sumedenie de setari…
A aparut si notes 10 dar parca tot 8.5 e mai customizabil.

fullmeta1
fullmeta1
4 years ago

Eu am folosit Pine (text frate) pina prin 2007, apoi Thunderbird vreo 2-3 ani, dar mi-am bagat pewla si am trecut pe webmail pina acum, cand, de nevoie, am ajuns la Outlook, Sincer sa fiu, ma cam doare-n cot ce client de mail folosesc, sau ce OS (cat timp am un browser web, un pdf viwer, un editor de text (joe mi-e suficient) si un client de ssh). Da, Outlook e nebunie, calendar si smecherii, dar cu webmailul convietuiam foarte bine. Deci imi cam place minimalismul feroce. 🙂