Și în Cymru la Mare: Tenby .

De prin 30 iunie, cred.

3 ore jumătate de condus pe M4 până la capătul autostrăzii. Și încă ceva mai încolo.

Cu pauză la vreo două ore mai sus de Cardiff să halim ceva la o locanță un pic pitorească , the Old Mill Harvester .

Frumușel, nu zic nu, cu mese și banchete cam ca în diner-urile americane; mâncarea tot cam ca acolo, adică mai bună decât ce găsești la o benzinărie standard dar suficient cât să nu merite să vii aici anume.

Dar de frumos e frumos, zic eu.

Și relativ ieftin. N-am mai văzut țara asta preturi cu o cifră de acum o lună când am fost la un coleg in Kidlington, un sat-oraș de lângă Oxford, într-o cârciumă locală, de-aia cu păcănele, ca la țară. Și aici au păcănele; cred că și țăranilor ăstora le place bulanul.

Dar nu se ridică la înălțimea a ceea ce citești în meniu.

Sau poate nu am comandat noi inspirat. In fine.

Pe M4 am observat o chestie interesantă. Până pe la Cardiff se merge cu 110-120 km/h iar de acolo până se termină mai repede, cam intre 120-130 km/h pesemne că nu prea sunt camere, bănuiesc eu.

Tot pe M4 am observat ca prin Cornwall aveau unii ceva protest ca nu iese UK din UE mai repede. Pe un pod peste autostrada erau unii si pusesera ceva pancarta ca ei vor afara, ca UE le dauneaza grav la agricultura, dom’ne. Eh, mult noroc cu asta. 

***

Plecat din Reading din ziua cea mai “fierbinte” de anul asta din Anglia ( asta era prin 30 , iunie , nu venise încă valu de 38 din Iulie) , că ăștia se perpelesc ca peștii in tigaie la 33 de grade de zici că-i cald, am ajuns aci la ăștia la 25 de grade și cam frumos. Și aglomerat la modul sardine in conservă, pe plajă, sau mai pe urmă în pub-uri.

***

Mă uit la ăștia cum stau tăvăliți pe nisip în șosete , fără șezlonguri, fără umbrele, da’ și fără gunoaie (!) și cuget că nația asta e cam jegoasă de fel. Nu că sunt nespălați, că nu put, sau nu ca românii, oricum, dar îi doare in pizdă dacă stau pe jos sau pe scaune, în general, umblă în șosete sau desculți pe unde alții ar umbla în bocanci, genul ăsta.

Pula mea, nu-s francezi, da’ nu pot să spun că e detestabil sau ceva. In mod clar felul lor de a sta pe plajă e mai pe placul meu; liber, fără falsul confort și falsa boiereală dată de șezlongurile de plastic cu perne împuțite pentru care ți se cer bani, bani plătiți ca să ocupe unii plaja cu plastice , bani ca să nu te poți tolăni cum vrei tu, să nu ai loc de un castel de nisip, de înălțat un zmeu, de tras o bășină, ci să stai aliniat ca puștile în rastel, făcând parte din colecția de fraieri a unor operatori, care cică așa se relaxează la mare. Lol. Proștii de ei.

***

Lecție de construcții . Castele de nisip.

Erau unii care o ardeau în construcții pe acolo. Engleji nepricepuți, a venit marea și s-a pișat pe șantierul lor.

Hehe, au venit romulanii din bordeie să le arate ăstora cum se face real estate development, cu fundație de pietre cu parapet anti-valuri și sistem de drenaj; nu știu ăștia – bibani.

Mareea era tot mai înaltă, dar și casa noastră cu turnulețe la fel. Când a început refluxul, din concurență mai rămăsese la o mână de alge.

#amînfrant și am plecat la căsuța pe care o rezervasem , care trebuia să fie cu balcon și patio.

Trebuia. Am platit cam 150 de lire pentru o noapte în Saundersfoot, Sunnyvale Holiday Park – găsiți pe booking.com dacă nu vreți să mergeți vreodată acolo. In Tenby costa mai mult decât dublu o noapte #doamnefereste.

#unjeg fără patio, cu un balcon prăfuit, cu o masă și scaune și mai mizere. Înăuntru era cam curat, dar era un miros de rânced combinat cu un miros usturător de curry, cel mai… In fine. Nu mai zic nimic, las pozele astea și atât.

Ciudat, că erau și mai bogătani pe acolo ( după mașini, na ) nu doar #sarakans cu Opel, ca mine.

***

De mâncat am fi mâncat în Saundersfoot, dar am concluzionat că nu avem unde ( cred că aveam ) și ne-am întors în Tenby. Ca să nu avem loc nici acolo că era peste tot plin și “aveți, rezervare ?”. Aveam o pulă. Și plin de bețivani care mergeau din bar in bar; mă pierdusem un pic de familie și se oferise un grup de doamne, bete pulă, să mă salte ca să le însoțesc până la Irish Pub.

Am găsit noi ceva și pe urmă m-am dat un pic cu drona și am făcut încă vreo 2 poze și înapoi la cura de curry.

***

Din drona:

Ha doua zi s-a terminat vara in UK, 23 de grade in Reading, dar unde eram noi maxima zilei nu sărea de 18 și vânt căcăcios, să tot iubești vara la ăștia. #tarafrumoasa #vremejegoasa.

Am fost la plaja și în Saundersfoot, m-am mai dat cu drona, am mai jucat fotbal cu copiii până i-am enervat. D-ăstea .

***

Nu știu dacă mai mergem pe la mare prin UK, mie unuia mi-a cam ajuns (deși am mai fost la încă o mare pe urmă, poate scriu eu al’dată) , poate să mai dăm niște ture in North of the Wall, sau tot prin țara la gali, dar pe partea cu Irlanda. Dac-om mai fi aci și la anul cred că până atunci terminăm cu turismul prin UK , probabil ne conectăm la ce avem de făcut, școală, bani, dar turism in alte locuri.

Londra e un hub bun să zbori ieftin către Tenerife, Madeira, Azore, Islanda, chiar și Cabo Verde.

Din Drona din Saundersfoot.

Nota: Mi se pare mie sau Youtube nu prea randeaza bine clipurile mele 4k din drona? Ultimul e urcat direct pe server, celelalte de mai sus sunt YT. Daca e asa, cred ca mai fac rost de niste spatiu pe server si mie le tin singur. Incercam sa nu trec de cateva zeci de MB pe articol, sa-mi mai ramana spatiu de vreo 500 de articole, pana va trebui sa fac ceva pe tema .

Ar mai fi niste poze de procesat, daca nu apar mai jos inseamna ca nu am avut timp de ele pana la ora programata, aia e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gabi
Gabi
4 years ago

Rotești drona aia la mare artă, cred că dacă eram la bord mă lua cu amețeală. Altfel, decât deloc, e bine și cu clipurile alea.

Mike
Mike
4 years ago

Frumos, poti sa iei o casa in zona aia cand vrei sa iesi la pensie ( daca zici ca sunt ieftine ).

Gabi
Gabi
4 years ago

Eu zic să nu o rotești static ci să încerci, de exemplu, dacă vrei s-o rotești la dreapta, să imprimi o mișcare față-dreapta (sau spate-dreapta, cum ți-e mai ușor). Începi cu mișcarea liniară și din mers faci și rotirea.

0040
0040
4 years ago

Cu ce soft retusezi pozele? Vad ca nu mai au exif info

0040
0040
4 years ago

Eram curios daca cerul iti iese asa direct din camera cu HDR on sau il treci prin PhotoShop/AcdSee ceva si ma uitam dupa camera model, nu dupa locatie. Aparent nu numai Huaweiurile satureaza asa de mult mai nou… dar iese misto cerul.