Cu electrocasnice Candy. Mașină de spălat cu uscător și uscător

Nu vă luați că am eu multe. Mașină de spălat vase, foarte bună – made in China.

Am un coptor cu microunde, l-am primit cadou acum circa 11 ani. Ăla chiar bun. Merge și azi.

Nimic de zis despre astea.

Anul trecut am cumpărat o mașină de spălat cu uscător în ea pentru la țară , că voia soția neapărat așa, că ea nu usucă rufele pe sârmă, că vrea uscător ca la oraș, unde aveam deja un Beko, uscător dedicat, cu condensație, care e foarte bun apropo, iar acum am și termen de comparație.

Am cumpărat una cu “Smart touch” , adică o aplicație NFC care îți arată chestii și îți permite, în teorie să rulezi programe mai fancy și să le customizezi.

Asta pentru că să faci asta din butonul ăla rotund și restul butoanelor asistate de display-ul cu led-uri ( a nu se citi LED screen) e aproape imposibil și scârbos de-a dreptul. Aia care au proiectat funcționalitățile cred că erau italieni.

Nu vă uitați că arată frumos ( da, chiar arată ) că italienii sunt buni la astea, uitați-vă că scriu că merge ca pula.

Iar cu NFC-ul pe aplicația din telefon. Vai, aplicația aia e neterminata , arată că o pulă cu gonoree, și chiar și aia mai mult promite decât face. Se numește Simply-Fi , dar erau ironici sau miștocari.

Arăta cam așa, aș spune eu mai multe, dar ar trebui să iau telefonul soției, unul din ele, că la al meu am descoperit că nu îmi merge NFC-ul, mulțumesc Mosorola, ce pula mea să mai zic decât că îmi cumpăr altul la anul, când oi mai da de ceva bani.

Cu telefonul soției pot să pun cicluri de spălare și uscare . Motiv pentru care acum doamna e fericită că nu mai uscam rufele pe sârmă, la țară.

Oh, wait…

Da, pentru că nu se usucă bine și după ce că nu se usucă bine mai și miros in felul ala în care miros rufele care au fost uscate in uscător 2 in 1 .

De ce am luat-o pe asta și nu altceva? Că era slim și nu prea era loc de mai mare in bucătărie ( asta fiind singurul lucru bun pe care îl am de zis despre ea). Hai două, e silențioasă față de altele. Sensibil. Și uscătorul e cu inverter, consumă puțin. Consumă puțin dar nu prea merge , un deal bun, heh?

Erau altele mai bune, 2 in 1 ? Erau, nu multe, dar erau . Miele, Bosch , Siemens – da’ eu încă nu-s miliardar.

Un alt neajuns de care nu m-am lovit dar o să mă lovesc în viitorul sper nu prea apropiat este sistemul de închidere al ușii.

Unul ieftin cu cioc simplu.

Am avut probleme cu tipul ăsta la Arctic, a avut și tata tot la Arctic și mai știu. Momentan e bine, dar …

Modelul se numește Candy Alisè, asta ca să știți să căutați ceva mai bun , dacă vreți uscător și mașină de spălat 2 in 1. Eu am platit cca 1800 de lei anul trecut.

In UK , ajuns acolo , aceeași chestie – soția ‘ce că nu vrea să usuce rufele pe sârmă , pula mea , de înțeles, că în țara aia nici nu cred că se usucă vreodată pe sârmă.

Ok, casă mare spatiu destul cumpăram unul individual.

Băi, mă duceam la punct ochit punct lovit – Beko ca aia de mai sus, chit că mi-am cam pierdut aprecierea pentru turci și produse turcești de când l-au pupat în pulă pe Erdogan.

Hai, zic să iau , doar că mă uit la preț și mi se dau ochii peste cap . In România am dat pe chestia aia din link vreo 2500 de lei. In UK nu l-am gasit pe ăla, ci unul mai rudimentar un pic, la același preț, 460 de lire, dar când era lira mare,nu ca acuma. Am zis că îmi bag pula, eram cu bugetul făcut praf deja și am luat alt jeg de la Candy, aparent mai modern și mai ieftin, la vreo 360 de lire cu tot cu montaj. Big win, aha.

Acela usucă hainele bine.

Dar are același meniu tâmpit și poți să îl folosești cu telefonul / NFC un pic mai bine. Soția a învățat și fără.

Și l-am pus în ceva ce ăștia ar numi consevatory cred, cacat, o camera anexată în spatele casei cu ceva lumină prin ea, un fel de chiler (mold.) mai mare și mai luminos .

Care ridică două probleme. Când e prea frig se oprește de la umezeală, condens . La sub 9-10 grade Celsius.

Când e prea cald se oprește de la…căldură ? La peste 33-35 grade Celsius.

Măcar nu am cumpărat de la turci, ci de la italieni. Aha, o pulă – e făcută în Turcia.

Să ne băgăm pula în ea, deci. Altfel e ok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Are dreptate sotia cu fara sarme. Astea 2 in 1 merg probabil la miele sau ceva care e vreo 2300 de eur. Un fleac. In rest trebuie sa iei 2 separate, oricat de enervant e sa le muti de colo colo. O idee e sa le pui una peste alta, masina si uscatorul. Asa economisesti spatiu-e si un suport special pt asta. 🙂 De curiozitate, cand ajungi sa folosesti aplicatia la uscator sau la masina? Eu nici nu am descarcat-o ca efectiv nu mi-a trebuit niciodata. La ac sau centrala mai inteleg, ca vii acasa si vrei mai cald/racoare, dar… Read more »

Big T
Big T
4 years ago
gabi
gabi
4 years ago

Au și LG mașini de spălat foarte bune (zic din experiență), inclusiv slim cum vroiai tu. Și sunt foarte silentioase. E bună ună care are și steam, mai ales când speli mult pentru copii.