Router cu antene detasabile

Mi s-a futut un router Asus RT-N12 rev. D1 care e superb. Trimis la garantie acum. Ieftin si bun , cu antene detasabile. Mai am doua asemenea, unu’ tot la tara, altul in UK.

Am comandat alte RT-N12 de pe emag. Doar ca erau alta revizie ASUS RT-N12E . Care-s mai ieftine, mai mici, mai fara acoperire si fara antene detasabile. Am scos unul din cutie, l-am probat, validat ca e un pișat, returnat la emag. Nu banii pe transport sunt problema, cat timpul futut aiurea. Niste carnati aia de la Asus si aia de la emag, da’ revin maine, cu o chestie pe temă.

Acum nu prea mai gasesc N12 D1. Daca stiam , comandam de pe amazon.uk si veneam cu el in geanta.

Am nevoie de un router relativ ieftin , pana in 300 de lei, care sa aiba musai:

 1. Antene detasabile
 2. Sa stie client si server de VPN
 3. DDNs cu no-ip.
 4. Forwarding de porturi
 5. Sa nu fie nevoie sa il restartez la fiecare 2 zile, ca asa am un TP-ling mizer.
 6. Sa pot sa il folosesc si ca repetor / extender( vreau sa cumpar doua la fel )
 7. preferabil Asus, da’ na.

De la Asus mai sunt RT-N18U care e cu antene detasabile dar nici pe ala nu prea il gasesc. Si mai sunt unele mai scumpe RT-AC66U si RT-AC68U – foarte bune, da’ nu am motiv momentan sa dau 600 de lei pe o bucata, mai ales ca cred ca se elibereaza unul pe care il folosesc, in vreo o luna-doua-trei.

Send to Kindle

12 Replies to “Router cu antene detasabile”

 1. ala de i-ai pus poza ce are? iei unu care stie dd-wrt (daca or mai fi) si atunci vei avea toata lista de cerinte acoperita

 2. la ce îți trebuie detașabile?

  ca as vedea rostul doar dacă as pune ceva aftermarket cu randament mai bun.. pe moment prefer cu antene interne, mai puține zone de curățat de praf

 3. Imi trebuie ca routerul sta intr-o anexa construita din bolțari din beton cu propagare limitata. Antena detasabila permite montarea de antene cu fir pe care le pot pozitiona preferential.

  dacă as pune ceva aftermarket cu randament mai bun

  Se numeste câștig/ amplificare. Si da am deja antene after-market , unele cu fir, cum am zis, de 7-9 dbi ( dar faptul ca-s mobile face diferenta) si altele de 9dbi insurubabile direct in router. Sunt, in general, mai bune decat alea cu care vin routerele .
  E o problema cu alea pe parte de MIMO (routerele mai noi permit asta), dar nu-i bai, merge si fara, la ce-mi trebuie mie.

 4. RT-AC66U isi merita banii… si hw-ul e oki, si cu un Merlin pe el, face lejer anu fara restart (daca ar ajuta si eroii de la curent).

 5. @rftghost: stiu, am cumparat si am administrat acel router pentru o companie la care am lucrat. Nu-i vorba de daca isi merita banii sau nu. E vorba ca eu am buget si nevoi. Nevoile pe care le am se pot incadra intr-un router buget mai mic. De fapt s-au incadrat ca am comandat un RT-N12 D1 si un expender RP-N12 si merg brici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.