3 Filme și publicitate

Am fost săptămâna trecută singur la cinema la Park Lake și, după 15 minute de publicitate, am văzut un film bunicel: Ad Astra, cu Brad Pitt – e important aspectul.

Filmul e cu temă spațială, SF ,dar altfel e mai mult un film reflexiv, psihologic , doar că se întâmplă ca acțiunea sa fie in spațiu și să aibă câteva elemente caracteristice bine desenate. Merită văzut , Brad Pitt își face treaba rezonabil.

E interesant de urmărit și evoluția societății și accentul pus pe stabilitatea psihică a subiecților ce călătoresc în spațiu.

Al doilea film e Downsizing, am văzut doar jumătate din el ( ultima jumătate ) pe Netflix, ieri, cu soția , fără publicitate. Cu Mat Daemon și Cristoph Waltz. Jocul actorilor nu mă dă pe spate, dar idea e una interesantă și realizarea e bună. Omenirea vrea să se micșoreze pe la 5 inci așa, cam cât o pulă mai mare, ca să consume mai multe resurse și să “salveze planeta” – desigur. Implicațiile care derivă din asta sunt interesante.

Pe seară am fost in Reading la Cinema de Lux să ne uităm o oră la publicitate pe banii noștri . După ce am terminat nachoșii și sucurile a început și filmul, tot cu Brad Pitt. Și Leonardo di Caprio.

Care amândoi joacă convingător, în stilul și în caracterul filmelor lui Cristi Carantino. Păcat că filmul în sine, Once upon a time in Hollywood, este foarte prost. Cel mai prost film pe care l-am văzut anul ăsta . E bine filmat, dialogurile sunt cât de cât ok, dar filmul nu are o poveste interesantă nu are o acțiune interesantă, nu are dinamică, intrigă, aștepți, în pula mea, până la final să înceapă filmul și începe, pentru vreo 10-15 minute. După mai bine de două ore de futut muște și prezentat chestii.

E filmul perfect pentru a câștiga festivalul de la Cannes sau Ursul de aur de la Berlin, genul de festivaluri pe care le Câștigă Cristi Puiu, sau Porumboiu, abonați la filme cu finanțare de la stat. Serios, nu glumesc. E in film până și scenă cu mâncat , well, nu ciorbă, că e film american, dar ceva cu lingura dintr-un blid. Și parcă am văzut și o scenă cu o masă acoperită cu mușama în bucătărie cu gresie, dar posibil să mi se pară asta.

Nu merită să pierzi timpul nici măcar să îl descarci de pe torrenti, ce-o fi fost în capul meu, nu știu,mai bine mă mai uitam o dată la Ad Astra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Băi dar explică și mie de ce trebuie să stau pe banii mei să mă uit la reclame. Înțeleg ceva trailer, dar plm peste un sfert de oră de reclame?

Mike
Mike
4 years ago

“Nu merită să pierzi timpul nici măcar să îl descarci de pe torrenti”
Dar chiar asa de slab e boss ? Descarcarea de pe torent e moca pierd cateva secunde sa-l caut si atat. BP si LdC s-au stresat degeaba ca sa nu mai zic de regizor. Am vazut o gramada de reclame si laude despre el.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

@Doru Vlad : Nu știu de ce, nici mie nu îmi convine, dar mă costă prea mult un ecran de 5 metri fotoliu care se face ca patul și filmele recente la calitate video decentă , adică nu ripuite – adică nu am de unde să le găsesc așa. Și îmi plac filmele, plm.

Ronnie
Ronnie
4 years ago

mie mi-a placut: l-am vazut la cinema si l-am savurat fiecare secunda – chimia dintre cei doi actori principali face toti banii, chit ca e vorba de o falsa actiune. m-as uita si la un director’s cut de 4-5 ore 🙂 🙂

Mike
Mike
4 years ago

“durează cam 3 ore să îl vezi. Aia nu merita”
Dar cine te tine boss sa stai 3 ore daca nu-ti place, eu dupa 10-15 minute la un film daca nu-mi place l-am sters si trec la urmatorul.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nimeni, eu ti-am zis ca nu merita.

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Băi si mie îmi plac filmele la cinema, ecranul ăla mare mi-a plăcut dintotdeauna. Dar minim 15 minute de reclame? Mai dă-i în plm că nu e ca si cum îmi plătește Coca Cola 5 Lei din bilet! Am ajuns să intru în sala cu 10 minute mai târziu.