Și în Portsmouth

Tot așa că soția vrea să ieșim din casă. Dar nu așa, până la portiță, departe nene, să vizităm . Gen :

-Ia copiii de păr și urcă-i în mașină.

Copiii de obicei nu vor de aia. Nici acuma , că o ardeau pe tablete. Cred că i-am.plikbat prea mult și au căpătat o reluctanță magnetică ceva . O ard cu “mergem doar dacă mergem la pizza”,”doar dacă mergem în parc aproape”, “sau in centru să necumperi jucării” …

Eu nu îi iau de păr, e vorba noastră de olteni. Copiii sunt mari acum,ne înțelegem cu ei din vorbe și șantaje.

Merg doar și trag routerul din priză și când vin să mă întrebe ce-am făcut cu internetul le spun că îl găsesc în mașină, pe locurile din spate . Altfel ar fi trebuit să le dezlipesc singur tabletele din mâini, ca să poată fi atente, iar asta e mai greu că sunt lipite și doare de zici că le depilezi.

După mai mute runde de negocieri decât britanicii pentru brexit se urcă în mașină și plecăm.

Orașul e nu prea mișto, că îmi zicea soția că sunt casele ieftine. Or fi, dar dar au prea multe blocuri, mari de nu încap în poze.

Sunt câteva de 20 de etaje, din alea vechi și gri, ca în București, aproape la fel de urâte, d-ălea de consiliu, cum zice lumea pe aici. Și nici în rest nu pot zice că e oraș din ăla mișto. Cam nu prea. Sau poate sunt eu subiectiv, plm.

Altfel, zona portuară și a portului vechi sunt mișto. Au făcut un mall fix in buza apei, mai au un observator mișto unde voiam să urcăm, dar era ceva codiță și cum noi suntem excomuniști nu vrem să auzim de cozi. Și cum suntem și romulani cu planing românesc ( gen unde mergem, iei harta, te uiți, uite ici) nu aveam, bineînțeles vreun plan a ce vrem să facem care să includă și booking în avans. Online. Nu.

Data viitoare, cine o mai ajunge p-aici.

Am fost, doară de-am vizitat o navă ( corabie i-aș zice) de-a ăstora de război din secolele XVIII-XIX , produsă prin 1750 adică.

Voiam să fac o remarcă rizibilă cocălarească, de-aia gen “epava de la Costinești” , dar nu prea își are rostul.

Nava asta cu 104 tunuri a participat în bătălia de la Trafalgar ( englezii par să fie foarte mândri de Amiralul Nelson ) , au câștigat bătălia împotriva francezilor și spaniolilor , care aveau mai multe nave și oameni ( se laudă englezii ) dar, dacă te uiți la date,mai puține nave de luptă ( ships of the line ) . In fine , nu vreau să plictisesc cu ce inteligent a fost Nelson și cum i-au spart englezii pe francezi și pe spanioli, nava asta e ceva state of the art, cu reputație și tot ce trebuie,a luptat mai bine de 50 de ani și a fost în serviciu ca navă de port până spre 1900.

Din ce am văzut au reconvertit-o și la propulsia cu aburi.

Portul e mișto, la copii le place pizza oriunde, plm, de weekend. Când mergem în România tre’ să mergem să vedem dricul ( bricul? ) Mircea,sau măcar goeleta Speranța, dac-or fi expuse pe undeva. Pentru comparație.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Plus ca e cel mai insorit loc din uk. Sau printre, ca e in sud.

Si casele nu stiu daca musai ieftine, si eu stiu de cineva care si-a luat tot acolo. Sunt bineinteles si cartiere de case, nu doar blocuri.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Găsești apartamente cu 4 camere ( 3 bed) de la 100k lire în sus. Case de pe la 130k lire , tot 3 beds. Dar cam babau.
Unde sunt eu, de la 200 apartamentele , de la 250 încep casele babau.

Buruc
Buruc
4 years ago

Recomand calduros (sau ma rog pe cat de calduros pot sa recomand anglia in general)
https://www.historicdockyard.co.uk/site-attractions?gclid=Cj0KCQjwrrXtBRCKARIsAMbU6bG6mlomj0p5mO0mRjnFGRdGXg0hvHodzV3Z3jqJbrutule-ySVEtFkaAuczEALw_wcB

Doar sa ajungi de dimineata ca ai ce vedea acolo (biletele sunt scumpe dar valabile 12 luni)

Buruc
Buruc
4 years ago

da, mi am da seama dupa ce ai scris ca acolo ai fost dar ceva nu se lega … erau prea putine poze … e drept ca m am dus de 2 ori cam o zi intreaga sa apuc sa vad tot. Tot pe acolo in parc e d-day museum dar nici pe acolo n ai ce sa faci cu juniori
Poti sa mai incerci blenheim palace ca e parcul mare sau bletchley park dar si acolo e cu istorie si calculatoare

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai si nu merita 100k diferenta sa te muti aici? 🙂

Ioana
Ioana
4 years ago

Nici in tenerife nu mai merita atata de tare. Aglomeratia e f comparabila cu orase marisoare si pune ca nai nici drumuri f multe sa mergi asa ca esti obligat sa mergi cu vitele…. Majoritatea sunt turisti care uita sa conduca in holiday …. Merita sa iei ceva de inchiriat sau de retras…. Scolile internationale da sunt f bune, case mega misto gasesti de la 70 k in sus chiar f aproape de aeroport dar in ultimu timp e plin ultra plin de italieni si englezj de o calitatr f mehhhhhh….. Eu cand ma dau jos de le ferrybot in… Read more »

Ioana
Ioana
4 years ago

Daca vii in tenerifr atunci te astept sj la noi ca acu pe 15 noiembrie deschidem bar la.plaja gen cu mancare buna rau si vin smecher:) sa ma anunti:) plus loc de joaca pt copii, o sa fim primu llcal cu asa ceva din toata gomera:)) cand leam zis la oameni ca le dam tablete la masa sasi vizualizeze puradeii cat mananca si asa toata lumea r happy ca nu stau cu stresu de copii au innebunit de bucurie…. Ca sa vezi ce bucurii mici au unii:)) dar culmea aici nu sa gandit nimeni ca nu e ok sa urle… Read more »

Ioana
Ioana
4 years ago

Am scris doua mesaje napare nici unu:(( me sad. Uitate di tu daca le gasesti pe undeva

Ioana
Ioana
4 years ago

Tocmai asta a fost ca am dat :)))) de mukte ori chiar:)))) acu le vad gata:)))
P.s.: daca are vreo legatyra asta cu neaparutu se intampla numa cand postez dr pe telefon

Buruc
Buruc
4 years ago

Off topic – de paianjeni uriasi de lumea a 3a te ai lovit prin uk sau inca nu ?

Buruc
Buruc
4 years ago

Ei zic 12cm … maxim vazut de mine pe la 7-8 cm estimez (l am casapit repede).
Am citit ca sunt niste specii exotice aduse secolele trecute in transporturi de ananas, cocos ascunse printre frunze si adaptate pe insulitza umeda … iar toamna e invazie

Buruc
Buruc
4 years ago

Tocmai am avut oroarea cu basingstoke spider