Romanii si Amazon. Ep. 1

Am impresia uneori ca toți românii care sunt in UK lucrează la Amazon. Chiar mă întreabă lumea pe stradă dacă am coletele lor, gen.

Dar de ce?…

E o treabă aici cu livrările. Pentru că nu toată lumea e lepră ca mine să fie ziua acasă, majoritatea sunt la muncă, lasă instrucțiuni de aruncat coletul în curte peste poartă, de lăsat la vecini, de.

Și dacă nu lași nicio instrucțiune ei tot lasă coletul la vecini. Am observat că vreo două colete au ajuns la vecini eu fiind acasă și ceva mi-a mirosit a putregai și-am zis că ia stai așa, ia nu mai lăsați voi coletele la vecini, instrucțiune specială, predare personală, ce pula mea.

A venit un curier român cu un colet ulterior și mi-a explicat el că pot să scriu acolo să îl lase la ușă, în grădină , la vecini la pula mea.

Pot, boss, dar nu vreau. Că voi sunteți golani, vă știu eu.

După care roata s-a inversat, ajung pachetele vecinilor la mine.

Azi de exemplu, am avut de primit niște ălea pentru copii la școală, de brexi… ăsta, Halloween voiam să zic.

Am deschis, un român la livrare, desigur. Saliu, saliu, că știi că poți să scrii să le aruncăm peste poarta. Știu, mersi, dar lasă… Că dacă pot să iau eu și coletul de la numărul 45 . Pot, normal, lasă-i bilet, dacă trebuie să i-l și dau, altfel, să fie primit, ca la români.

După care, la vreo 2 ore vine o tanti și zice că nu știe de ce o fi lăsat ăla coletul la mine că erau acasă a și văzut când i-a băgat biletul prin ușă.

Eh, eu știu. Pentru că le livrează un romulan, de aia. Iar romulanii suntem renumiți pentru scurtături și cum să mai furăm un minut de colo, un minut de colo. Decât să mai stea de sign and shit, să coboare fiecare, aruncă hârtia și pa, că ei au colete de livrat și sunt plătiți la livrare, nu la altceva.

La fel aș face și eu, să nu credeți că sunt ipocrit. Luați-vă, bă, coletele singuri, eu vreau doar banii pe livrare, ce pula mea. Uite, vi le las aici la capul străzii, că eu nu de dragul muncii m-am angajat aici.

De aia poșta română merge ca o pulă ,că e cu romulani, ca noi. De aia toate căcaturile unde e cu romulani ca noi merg așa. De aia. Că noi știm figuri, scurtături, etc.

Și de aia eu trec acolo explicit să nu mi se livreze coletul altcumva decât în mână la adresă, pe semnătură. Dacă nu sunt , să le ia înapoi. Tot de aia.

Da, știu că Amazon se poartă de căcat cu angajații și subcontractorii lor, implicit și cu romulanii – hoho, știu prea bine. Ideal ar fi să nu mai comand de la ei și mă uit după opțiuni.

Dar știu și că romulanii fac tot posibilul să-și fure drepturile înapoi, nu-i grijă – mai multe în episodul următor, poate.

Cum am furat și eu poza din feat, tot de pe site-ul amazon.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Ce chestie. Si falsifica semnatura de primire sau cum? Sau in general nu e nevoie de semnatura?

Nu le vin plangeri peste plangeri in conditiile asta, ca n-au fost livrate si sa returneze amazon banii? Adica, eu asa as face. :))

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nu e nevoie. Pot face poza cand inmaneaza pachetul cand baga hartica cu notificarea ca pachetul e la vecini pe usita de scrisori, etc.

Marius
Marius
4 years ago

Se descurca ei stati linistiti 🙂

Mike
Mike
4 years ago

Si tu acum, e ca si cand mergi la McDonalds sa mananci ceva si ai pretentia ca angajatii sa te serveasca ca la 3 stele michelin. Majoritatea de delivery boys isi cam iau muie de la clienti asa ca se descurca si ei cum pot mai ales cand sunt platiti cu minimul pe economie.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Pai, am zis ca asa as face si eu.

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

BAi totuși îl livrează! Prin țara natală doar zic că au trecut și dacă poți să il ridici tu de la sediu mâine ar fi foarte bine! Acum eMag dezvolta pick up points. Prefer oricând sistemul ăsta.