Mă simt manipulat de o păpușă voodoo

Nu mai am aplicatie de facebook, pe facebook comunic foarte putin si i-am interzis lui google să aiba acces la microfon sub orice formă.

Chiar si asa, am inceput sa imi aterg activitatea de pe facebook cu niste ani in urma. Nu pentru ca imi imaginez ca o sterg de la facebook pe bune, probabil doar dezactivez ceva display pentru ea, dar ca sa opresc posinilitatea imteractiunii cu actiunile mele vechi de catre comunitate .

Nu prea vorbesc, in general, mai scriu pe bloguri si forumuri.

Ma gandeam in mintea mea de ceva vreme sa imi cumpar un telefon cu senzor ir ( pentru telecomenzi) ca asta vechi al sotiei, insa cautam alte caracteristici.

Acum ma uitam la telefonul de pe perete si ma gandeam ca as putea sa il aprind din telefon cum am facut acum 3 zile la hotel, ca mi-e lene sa caut telecomanda.

Dupa care ma gandesc sa caut ce telefoane produse in 2019 mai au senzorul ala. Si ma sperii.

Google stie ce vreau sa caut, inainte sa caut. Inainte sa zic ceva despre asta, sau sa scriu ceva despre asta. Cautasem mai devreme telefoane , alte caracteristici si nu aparuse sugestia asta. Doar m-am gandit la asta ca urmare a unui aspect particular.

Treaba asta nu are sens decat daca gooogle are in Dulap un Catalinx mic care ma simuleaza pe mine si o face foarte bine, o inteligenta artificiala care ma face daca nu cumva eu sunt avatarul, daca nu cumva nu imi ghicesc ei mie cautarile, ci eu sunt manipulat sa caut aia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Ai sters fb, dar cautarile tale pe google nu prea. Sau cautarile apropiatilor. Sau mailul cu vreo confirmare de comanda pt un telefon asa. Plus, probabil e o cautare des intalnita. Am dat si eu search acum, era a 5-a optiune. Am dat a doua oara, era a 3-a, cu cat cauti mai des, cu atat mai specific presupun ei ca ai nevoie. Plus ca apar pattern-uri, oricat de trist ar fi, gandim multi la fel, si daca ai numarul de cautari pe care il au ei, poti avea concluzii mai bune. Nu e chiar manipulare, e un feature “pe… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nu comandasem telefon și nu căutasem pe google anterior telefon cu IR. Doar mă gândisem la asta.

Știu că apar patternuri, problema e ca sunt mult mai complexe, așa de complexe încât pot descrie parte din ceea ce faci in viitor, fără o legătură directă.

0040
0040
4 years ago

Voi va stergeti cookies la iesirea din browser automat si dati search nelogati pe google si tot face asa?

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nu.
Ca am nevoie de cookies, pe de-o parte.

0040
0040
4 years ago
Catalinx
Catalinx
4 years ago

Stiu, mai asta. Eu am pus problema simplu. Nu am cautat vreodata ( well, in ultimele 12 luni) telefon cu IR. Sau ceva cu IR pe internet. Nu am vorbit despre asta cu nimeni, ma mai gandeam asa in mintea mea. Si mi-am adus aminte de IR si m-am gandit eu ia sa caut eu ce telefoane mai au IR in 2019 – iti dai seama ca nu mai sunt prea multe. Si google gand la gand cu mine. Uite, repet cautarea acum si nu mai e chestia aia prima. E DAC si benchmark si chiar are sens, ca am… Read more »