Ministru doar cu un coi

Tanti care e ministrul educației acum, deși pare tobă de carte ( clișeu din domeniu), nu prea înțelege cum e cu politica, poziția dumneaei în funcția de “șefu’ la educație” și puterea pe care o are în a schimba legi și practici vicioase.

Am fost pe jumătate impresionat când am văzut știrea care o arăta cum intrat peste aia care răgea ca o vacă la copii.

Mă așteptam să îi fută și două capace și s-o dea afară în șuturi, dar na, înțeleg că trebuie să fim civilizați la televizor, e o doamnă, etc.

Ceea ce m-a dezamăgit a fost răspunsul la reacția leprelor ălora de la sindicat, care s-au scandalizat de controalele inopinate și de faptul că a umilit-o pe aia ( profesoară puteți să îi spuneți voi, dacă vreți) în fața copiilor: păi ce să spun, meci egal!

Că, dom’ne, e ilegal să deranjezi ora chiar și dacă ești poliția; chiar e, de drept. E o lege care spune asta și nu o citez că mă dezgustă. Dar, în fapt, hai, nu mâncați căcat, domnii inspectori și sindicaliști, că știm toți că atunci când vine poliția să salte un “element” din clasă, nu prea se stă pe hol până la terminarea orei, nu .

Nesimțiții ăștia se plâng că sunt controalele inopinate ( “descinderi”), că ei vor doar din alea anunțate, știm noi, care se fac cu repetiții ,cu pregătirea clasei , cu fiecare își știe replica și ce urmează a fi întrebat, alea pentru care se exersează cam ca la teatru așa.

Ce tupeu, bă!

Pe de altă parte, să îți ceri scuze, ca ministru, pentru că “nu ai fost mai calmă” mi se pare jalnic.

Păi, în primul rând că tanti aia trebuia scoasă de acolo cu nota de demitere în brațe . Plm, legea 272/2004 are mai mult e un articol special 52, aliniatul 2) care prevede obligația ministerului de a lua masuri in a se asigura că copilul e tratat cu respect de către cadrele didactice.

Fix treaba asta pe care o face tanti ministrul educației cu presa după ea ar trebui făcută că rutină de inspectoratul educației, iar profesorii de genul ăsta excluși.

Iar să fii ministrul educației și să te lovești de faptul că legea nu-ți dă dreptul de a întrerupe cursul pentru a opri un abuz și să îți ceri scuze – în loc să schimbi legea a doua zi printr-o ordonanță de urgență prin care să le tragi un șut în pizdă porcilor de la sindicat care se apără cu legea care le permite abuzuri, ordonanță cu care să prevezi posibilitatea fix a controalelor inopinate care vizează securitatea copiilor și calitatea actului educațional – e o lipsă inexplicabilă de curaj, în condițiile primei acțiuni.

Dacă nu cumva e totul regizat și intreprins exclusiv pentru imagine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Nooo, nici vorba sa fie pentru imagine. Creeeezi? :)) Cam care crezi tu ca a fost logica ei cu intentii bune de te-a impresionat? “Bun, o prind ca tipa, o demasc.” Si dupa ce crezi ca planuia? Ca daca voia sa o dea afara ar fi verificat legea inainte, nu? Pai nu planuia nimic, a vrut sa pozeze in justitiar fara munca concreta, spera sa o laude cativa in presa ca uite ce implicata e si atat. Ca ministru ar fi trebuit sa gasesti o solutie mai buna decat “intru punctual peste fiecare”. Si sa tratezi problema in ansamblu, cu… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Păi probabil că nu plănuia nimic, dar mi se pare de absolut bun simt, dacă lucrezi in învățământ și auzi genul asta de balamuc dintr-o sală de clasă să intervii. Altfel, e ca și cum ai fi polițist la rutieră, trece lumea pe roșu pe langa tine și te doare in pulă. Să fii ministrul învățământului și să ignori asta ar fi de absolut căcat. IN PRIMUL RÂND oprești abuzul în desfășurare. Punct. Ăsta e parte din respectul față de copii și părinții lor. Pur și simplu faci asta și ca om simplu, cred că deschid ușa aia și încep… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Exact la asta ma refeream si eu, mi se pare ca a fost o chestie strict pentru show. Dupa, pauza. Eu cred ca ar trebui sa existe mai ales niste proceduri clare, care ar putea fi lejer facute de minister in cateva luni. Gen ce faci daca 2 copii se iau la bataie? 10 profesori dau 10 raspunsuri, fiecare cum il taie capul. Nu exista o procedura clara, pe care sa se bazeze. Sau daca face scandal un copil ce faci? Pai il potolesti. Cum? Habar nu are nimeni, improvizeaza! Nu iti da frumos o lista cu a, b, c.… Read more »